עבור לתוכן

לקנות מחשב חדש או לחכות?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

המחשב שלי בן חמש שנים כבר, אם לא יותר... והגיע הזמן להחליפו.

אני מתכוון לקנות מחשב רב-תכליתי חזק \ גיימינג.

הדבר העיקרי שמונע ממני לרכוש כבר עכשיו הוא ההבנה שלי שהמעבדים החדשים - Broadwell - ממש מעבר לפינה...

רציתי לשאול:

1) כמה קרובים המעבדים החדשים באמת?

2) האם שווה להמתין להם, ולמה?

תודה

פורסם

1. קודם כל תפרט מה יש לך כרגע - אולי תוספת זיכרון וכונן SSD ישפרו לך את הביצועים יותר מאשר החלפת המחשב.

2. בעיקרון תמיד יהיה משהו "מעבר לפינה" - מעבדים חדשים, כרטיסי מסך חזקים יותר וכד', כך שאם תמתין כל הזמן לחומרה חדשה בסוף לא תקנה כלום...

3. מעבדי ה Broadwell אמורים קודם לצאת למחשבים הניידים ורק מאוחר יותר (כנראה בהפרש של כמה חודשים) - למחשבים הנייחים (הם אמורים להתאים לסוקט 1150, אבל אי אפשר לדעת בוודאות). יכול להיות שתוכל לרכוש מעבד כזה אולי רק בעוד חצי שנה, וגם אז תצטרך להמתין קצת עד שהמחירים שלהם ירדו לרמה הסבירה.

4. ליבת ה Broadwell היא למעשה מיזעור של ארכיטקטורת ה Haswell - מ 22nm ל 14nm, כך שהם אמורים להיות בעלי פליטת חום קטנה יותר תוך הצגת ביצועים דומים. אם אתה מתכנן המהרה - אולי שווה לחכות רק בגלל זה. לשימושים רגילים - סביר להניח שמעבדי ה Broadwell שישוחררו יעבדו בתדר גבוה יותר לעומת מעבדי ה Haswell (כי הם מייצרים פחות חום), ולכן הם יציגו ביצועים טובים יותר, אבל לא בטוח שבשביל שיפור של כמה אחוזים שווה המתנה של כמה חודשים אם אתה צריך מחשב חדש עכשו. אני רוצה לציין שאני לא יודע אם במעבדים האלו יהיו שיפורים נוספים שכן יהפכו את ההמתנה למשתלמת (אולי סט פקודות חדש או תמיכה ב DDR4).

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

1) SSD כבר יש. זכרון נוסף לא יזיק, אבל כל הפלטפורמה ישנה - אין לי USB3, אין לי SATA3... אני כבר מעדיף להחליף את כל המערכת.

2) אינני מתכנן המהרה. בכל מקרה, אתה טוען שה- Broadwell לא יציגו איזו מהפכה ביצועית?

פורסם

ליבה ה Broadwell היא מיזעור של ליבת ה Haswell. זה אומר שעבור מעבדים בעלי ליבת ה Broadwell יתקיים:

א. אם מדובר במעבדים בעלי תדר זהה לאלו של מעבדי ה Haswell, אז פליטת החום שלהם תהיה קטנה יותר והביצועים יהיו זהים.

ב. אם מדובר במעבדים בעלי פליטת חום זהה לאלו של מעבדי ה Haswell, אז הביצועים שלהם יהיו טובים יותר והם כנראה יעבדו בתדר שעון גבוה יותר. סביר להניח שזה מה שיקרה.

כפי שכתבתי קודם - אני לא יודע מה מתוכנן בנוסף (סט פקודות חדש, תמיכה ב DDR4 וכד'), אבל בגדול ההבדל אמור להיות דומה להבדל שבין מעבדי ה Sandy Bridge (הדור השני של מעבדי ה Core i) למעבדי ה Ivy Bridge (הדור שלישי של מעבדי ה Core i).

אני חושב שאם אתה צריך מחשב עכשו, אין טעם לחכות. אם אתה יכול להמתין (לא ציינת איזה מחשב יש לך כרגע), אז תמתין עוד כמה חודשים - חיבורי ה USB 3.0 וה SATA3 זה נחמד, אבל אם אין לך ממש צורך בהם (אם אין לך התקן USB 3.0 שבו אתה משתמש באופן קבוע או שכונן ה SSD שלך לא חסום ע"י רוחב הפס של 300MB/s ש SATA2 מאפשר) זו לא סיבה לשדרג מחשב.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

אני זקוק ל- USB3 ו- SATA2 בדיוק משתי הסיבות הללו. בכל אופן המחשב גם רועש ולא הייתי מתנגד למעבד חזק יותר בשביל כל מיני מטלות שאני מבצע.

פורסם

אף אחד לא היה מתנגד למעבד חזק יותר... אני חושב שאם המחשב הנוכחי מספק אותך אבל אתה חייב חיבורי SATA3 ו USB 3.0 אתה יכול פשוט לקנות כרטיסי הרחבה שייתנו לך את היציאות המבוקשות.

פורסם
  • מחבר

הנה המפרט:

Intel Core i5 750

Gigabyte GA-P55-UD3

Patriot 2x2GB DDR3 1600 CL9

Force 3D HD5870 1GB

Samsung 840 Pro 256GB

Samsung HD103UJ 1TB

Sony Optiarc AD-7240S

SeaSonic SS-650HT

Antec Three Hundred

הביצועים שלו מספקים אותי, מה שאני מעוניין לשפר זה את האקוסטיקה (דחוף!), לשדרג את האחסון (RAID), וכאמור תמיכה בחיבוריות עדכנית יותר....

פורסם

בקשר לאקוסטיקה - זה כבר לא קשור למעבד, ללוח או לזיכרון. אתה יכול לקנות מאווררים אחרים, שקטים יותר, ספק כח שקט יותר (אני דיי בטוח שהספק שלך הוא מסידרה שקטה של Seasonic, קישור), גוף קירור למעבד שקט יותר או אפילו מארז שקט (המארז שלך הוא אמנם לא "מארז שקט" אבל דיי טוב, אז לא הייתי מחליף אותו) ולהישאר עם החומרה הקיימת. אתה יכול בהחלט להעביר חומרה כזו גם למחשב הבא. זה לא שיקול לקניית מחשב חדש.

בקשר ל RAID - לפי האתר של הלוח P55-UD3 (קישור), יש לך 6 חיבורי SATA2 (רוחב פס גולמי של עד 3Gb/s ורוחב פס מעשי של עד 300MB/s) שתומכים ב RAID 0,1 ,5 וב RAID 10, ובנוסף יש עוד 2 חיבורי SATA2 מבקר צד שלישי שתומכים ב RAID 0 וב RAID 1. גם כאן אני לא רואה סיבה שבגללה יש צורך בקניית מחשב חדש.

בקשר לחיבוריות - נכון, אין לך SATA3 או USB 3.0, אבל שוב - אם אתה ממש רוצה אתה יכול לקנות כרטיסי הרחבה שיתנו לך חיבורים כאלו.

הדבר היחיד שמפריע לי במחשב שלך הוא כמות הזיכרון - יש לך רק 4GB. אני הייתי מוסיף עוד 4GB לפחות. מכיוון שמדובר בזיכרון DDR3, גם את הזיכרון אתה יכול להעביר למחשב הבא.

בסופו של דבר אתה תחליט לבד אם אתה קונה מחשב חדש או לא. אני אישית לא הייתי קונה מחשב רק בגלל הסיבות שציינת, במיוחד לאור העובדה שהביצועים שלו מספקים אותך, אבל זו דעתי (אתה יכול לראות במפרט בצד באיזה מחשב אני משתמש כבר שנים).

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

1) לגבי עניין ההשקטה: גם הצעדים המינימליים ביותר בנושא כרוכים בהשקעה כספית לא פעוטה. מילא היה מדובר בהוצאה שתשאר איתי הלאה, אבל למשל גופי הקירור שאקנה יהיו חסרי שימוש ברגע שאחליף את רכיבי הליבה - וכאמור הם כבר מיושנים. מאווררי מארז כן אוכל לקחת איתי הלאה, אבל המארז הזה די מיושן ותואם רק מאווררי 120מ"מ. המארז עצמו גם לא שקט, ולהשקיט אותו זו התעסקות, מה גם שמצבו הפיזי לא מזהיר.

2) לגבי כרטיסי ההרחבה - שוב, השקעה שלא לטווח ארוך שאותה אוכל להפנות לרכיבים חדשים.

האמת היא שההסתייגות היחידה מהחלפת המחשב היא בואו של ה- Broadwell. לסיכום העניין, אתה סבור שלא נראה אותם עד מחציתה של השנה הבאה?

תודה

פורסם

1. גם אם אתה קונה מחשב חדש, אתה תקנה איתו מאווררים שקטים, גוף קירור שקט למעבד ומארז שקט, וכל אלה הם דברים שכן ניתן להעביר ממחשב למחשב. כאשר מדובר על גוף קירור למעבד שים לב שבד"כ הוא תומך במספר תושבות, כך שזה לא משהו שמתאים למחשב שלך בלבד. את ההוצאה הזו אתה תעשה בשלב כזה או אחר - עכשו או עבור המחשב החדש. אתה צריך להחליט מתי תעשה אותה.

2. בקשר לכרטיסי ההרחבה - ההוצאה כאן היא יחסית קטנה לעומת ההוצאה הנדרשת עבור מחשב חדש. כרטיסי הרחבה כאלו אתה תוכל להעביר למחשב הבא, אבל סביר להניח שלא יהיה צורך בכך, ולכן אפשר להבין מדוע אתה רואה את כרטיסי ההרחבה האלו כ"ביזבוז" (הם ישרתו אותך עכשו, אבל לא יהיה בהם צורך במחשב הבא).

3. אני לא יודע מתי מעבדי ה Broadwell השולחניים ישוחררו. הגירסאות לניידים היו אמורות להיות משוחררות בערך בתקופה הזו, אבל אין לי מושג מה קורה עם זה. בכל מקרה, הארכיטקטורה הבאה של אינטל, ה Skylake, שאמורה להחליף את ה Broadwell אמורה גם היא להיות משוחררת ב 2015, כך שמעשית מעבדי ה Broadwell כנראה לא יהיו בסביבה יותר מדיי זמן. סביר להניח שמעבדי ה Broadwell יתאימו לסוקט 1150, אבל מעבדי ה Skylake כבר יתאימו לסוקט אחר (לפי ויקיפדיה - הסוקט יהיה 1151, ערכת השבבים תהיה מסדרת 100 והזיכרון יהיה DDR4), כך שהאפשרות שלך לשדרג מעבד וזיכרון בעתיד (אני משער שבסביבות 2016), בין אם תקנה מעבד Haswell עכשו או מעבד Broadwell עוד כמה חודשים, תהיה מוגבלת.

לפי מה שאני מבין מכל מה שכתבת, אתה רוצה לקנות מחשב חדש. אתה לא צריך לקבל אישור מאף אחד - אם אתה רוצה לקנות מחשב חדש ויש לך כסף לכך, אז תקנה אחד (אבל מומלץ שתתייעץ לגבי הרכיבים לפני הקנייה). מחשב מודרני בוודאות יהיה יותר טוב מהמחשב הנוכחי שלך, כך ששיפור אתה תראה ברוב היישומים (מתוך הנחה שאתה קונה מעבד Core i5 לפחות וזיכרון בנפח של 8GB לכל הפחות) ואתה גם תקבל את כל התכונות שבהן אתה מעוניין. אם אתה רוצה להמתין למעבדי ה Broadwell לדעתי אתה לא תרוויח יותר מדיי - מקסימום תקבל מעבד קצת יותר מהיר, קצת פחות חמים ואולי עם שיפור באיזה סט פקודות (אני כמובן לא יכול להתחייב על זה, כי אף פעם אי אפשר לדעת מה באמת יקרה). מבחינת יכולת השידרוג בעתיד - לא משנה באיזה מעבד תבחר אתה תהיה דיי מוגבל, אבל זה המצב עם מעבדי אינטל בכל מקרה.

לסיכום:

אם השאלה היא האם להישאר עם המחשב הנוכחי או לשדרג אותו - אני הייתי נשאר עם המחשב הנוכחי (אם ביצועי המחשב מספקים והוא תקין אז אין ממש צורך בהחלפתו).

אם השאלה היא האם לקנות מחשב עכשו או להמתין ל Broadwell - אני הייתי מציע לקנות עכשו (למה שלא תהנה כבר מעכשו ממחשב טוב יותר?).

פורסם
  • מחבר

תודה רבה, סייעת לי מאוד.

פורסם

אבל לא התייחסת פה לירידת המחיר הצפויה ברגע שיצאו המעבדים החדשים. זה גם פקטור בהחלטה.

פורסם

^ איזו ירידת מחיר?

כי במעבדים אין ירידות מחיר, הם פשוט נעלמים מהחניות.

פורסם

וקח בחשבון שגם המחירים של המעבדים החדשים יהיו גבוהים יותר, לפחות בחודש הראשון, בדומה למה שהיה עם מעבדי סדרת ה Haswell Refresh - לקח זמן עד שהמחירים שלהם הגיעו לאלו של המעבדים אותם הם נועדו להחליף, למרות שאינטל תימחרה אותם בדיוק באותו המחיר.

פורסם
  • מחבר

תודה לכל המגיבים. כנראה שבסוף אקנה מחשב חדש. לפי מה שהבנתי ה- Skylake יושק זמן קצר באופן חריג לאחר ה- Broadwell. בהיכרותי עמי אם אחכה עד ל- Broadwell בסופו של דבר אתעכב עד ה- Skylake.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים