עבור לתוכן

שאלה והתייעצות למעבד חדש

Featured Replies

פורסם

לסבא שלי יש מחשב ישן עם פנטיום 4 וזיכרון של ג׳יגה והמחשב גם ככה בקושי זז

וחשבתי שהגיע הזמן לשדרג לפחות טיפה

רציתי להתייעץ איזה מעבד כדי לשימוש

סבא שלי בעיקר משתמש במחשב בשביל האינטרנט אבל הוא גם צריך שהמחשב יתאים לנכדים מבחינת שהמחשב יריץ סבבה כל מני משחקים ישנים אבל שיעבדו טוב וגם משחקי דפדפן וגם שיעבוד עם סקייפ

חשבתי על אחד מהמעבדי פנטיום החדשים שהשם שלהם זה gm משהו.. או core i3 כלשהו, תוכלו בבקשה לעזור לי ?

וגם חשוב שהמעבד יגיע עם מעבד גרפי שיסחוב ויעבוד טוב כי אין טעם בכרטיס מסך

פורסם

לשימושים כאלו מעבד Pentium G וזיכרון בנפח 4GB יספיקו. הליבה הגרפית במעבדים המודרניים היא דיי טובה, כך שלשימושים הבסיסיים היא מספיקה. כמובן שיש צורך גם בהחלפת הלוח ולא רק המעבד והזיכרון.

השילוש הכי זול הוא כנראה זה:

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1150

BX80646G3220 - Intel - Intel Pentium G3220 Dual core CPU - LGA1150 - 3 GHz - 3MB cache - 22nm - 54W TDP - Integrated HD Gra...

כמות: - 1 - 284/278

לוחות אם - Intel LGA1150

H81M-HDS - ASRock - Socket LGA1150 cpu support- Intel H81 chipset - Dual channel DDR3 1600MHz memory - Integrated Graphi...

כמות: - 1 - 242/237

זכרונות - DDR3 - לנייח

0614-012TE130 - Zeppelin - 4GB DDR3 PC3-12800 - CL11 - DDR3-1600 - 1.5V...

כמות: - 1 - 177/173

703.00 / 689

המחיר אינו כולל משלוח

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=12058

הערות:

1. אני רוצה לציין שאולי כדאי להחליף גם את ספק הכח במחשב ולא רק את השילוש - אם מדובר בפנטיום 4, אני מניח שהמחשב הוא בסביבות בן 10 שנים ובהחלט יכול להיות שיש שם ספק כח גנרי.

2. שים לב שהמפרט הנ"ל לא כולל מארז, דיסק קשיח או כל ציוד היקפי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה :)

תכלס יש לי בצד לאחר שדרוג זיכרונות kingston 2x2gb 1333mhz

אז זה מוריד קצת את העלות למרות שיש גם מארז ספק כוח והארדיסק

פורסם

אם יש לך זיכרון DDR3 מתאים, אז כמו שאתה מבין, הלוח והמעבד הכי בסיסיים יעלו לך בערך 500 ש"ח.

בקשר למארז - כנראה יהיה אפשר להסתדר עם המארז הקיים.

בקשר לספק הכח - באופן כללי לא מומלץ ספק כח גנרי וישן (אני לא יודע מה בדיוק יש לך במחשב הנוכחי), ולכן בכדי להגן על החומרה החדשה כתבתי שאולי תצטרך גם ספק כח חדש. יש גם אפשרות שספק הכח הישן לא יתאים ללוח החדש (אולי אין לו מחבר של 4 פינים), אבל סביר להניח שיהיה אפשר להפעיל מחשב כזה גם עם ספק כח ישן.

בקשר לדיסק הקשיח - כאן יכולה להיות בעיה אם הדיסק הוא בעל חיבור IDE. בלוחות המודרניים יש רק חיבור SATA, כך שבמקרה כזה אתה תצטרך גם דיסק קשיח חדש. הדבר תקף גם לגבי הכונן האופטי.

פורסם
  • מחבר

האם המעבד הכי בסיסי באמת יספיק לכל השימושים האלו ויהיה מספיק חדש בשבילם?

פורסם

זה הכל עניין של תקציב, שלא ציינת אגב. אם אתה רוצה מחשב שיוכל לסחוב משחקים ברמה סבירה, אתה יכול לבחור במעבד Core i3-4160 ורצוי גם בזיכרון בנפח 8GB, אבל תדע שמדובר בתוספת של לפחות 400 ש"ח (תלוי בחנות). כמובן שמעבד לבד לא יעזור לך, ומשחקים "רציניים" ידרשו גם כרטיס מסך הרבה יותר טוב מאשר הליבה הגרפית המובנית במעבד, וזה יכול לגרור גם צורך בספק כח חדש... הבנת את הרעיון. הכל עניין של תקציב וצורך. השילוש שאני הצעתי הוא באמת הכי בסיסי שאפשר, אבל הוא מתאים לעבודה בסיסית ולמשחקים ישנים וקלילים (מאד).

פורסם
  • מחבר

אני משאר שהסכום המקסימאלי זה 1000-1200 שח לכל המחשב

ואני מאמין שלא למשחקים רציניים אלא למשחקים ישנים יחסית או משחקים ממש קלים ומקווה שהמעבד גראפי מספיק לכל השימושים שציינתי

פורסם

אם אתה מעוניין במחשב שלם, עדיף שתתייעץ בפורום מפרטי מחשב. אם התקציב הוא עד 1200 ש"ח רק לשילוש (לוח אם, מעבד, קירור למעבד וזיכרון), אז אפשר כנראה להכניס מעבד Core i3 ואולי גם 8GB זיכרון.

בכל זאת, אם אתה רוצה מחשב שלם (לוח, מעבד, זיכרון, קירור למעבד, מארז, ספק כח, דיסק הקשיח וכונן אופטי), הנה דוגמא למפרט זול:

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1150

CM8064601482519 - Intel - Intel Pentium G3220 Dual core CPU - LGA1150 - 3 GHz - 3MB cache - 22nm - 54W TDP - Integrated HD Gra...

כמות: - 1 - 241/236

לוחות אם - Intel LGA1150

H81M-HDS - ASRock - Socket LGA1150 cpu support- Intel H81 chipset - Dual channel DDR3 1600MHz memory - Integrated Graphi...

כמות: - 1 - 242/237

זכרונות - DDR3 - לנייח

0614-012TE130 - Zeppelin - 4GB DDR3 PC3-12800 - CL11 - DDR3-1600 - 1.5V...

כמות: - 1 - 177/173

דיסקים קשיחים ו SSD - SATA

DT01ACA050 - Toshiba - 500gb - 3.5 inch - 7200 RPM - SATA3 6Gb/s - 32MB Cache - DT01ACA series...

כמות: - 1 - 204/200

מארזי מחשב - מארז עם ספק

VSK4000B-U3-300 - Antec - Black - 300w VP-300PC - 3x 5.25 inch Drive Bays - 2x 3.5 inch Drive Bays - USB3.0, Audio front ports...

כמות: - 1 - 274/269

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים

E97378-001 - Intel - Intel Original Heat Sink Fan for Socket 1155/1156/1150 - Copper Core/Alu fin - Upto 95w TDP - 92mm F...

כמות: - 1 - 20/20

DVD צורבים תקליטורים ו - פנימי SATA DVD צורב

GH24NSB0 - LG - x24 DVD-RW Drive with M-DISC™ Support - Burns DVD+R/-R discs at 24x speed - SATA interface - Black ...

כמות: - 1 - 84/82

1242.00 / 1217

המחיר אינו כולל משלוח

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=12164

הערות:

א. זה לא המפרט היעיל ביותר שניתן לקבל אלא הזול ביותר שהצלחתי להרכיב (שווה להשקיע עוד כמה שקלים בדיסק קשיח בנפח 1TB ובמארז איכותי יותר).

ב. יש לך אפשרות לקנות מחשב שלם מחנות כמו KSP או אייבורי - בד"כ המחיר יותר זול, אבל צריך לבדוק בדיוק איזה חלקים אתה מקבל (בד"כ במחשב כזה יש מארז וספק כח גנריים, פחות זיכרון, לוח עם פחות יציאות גרפיות וכד').

נערך על-ידי smalul

פורסם

אגב במפרט האחרון של smalul הלוח תומך אמנם עד 16GB RAM והוא שם 4GBx1 ולך יש ערכה של 2GBx2 אבל יש רק 2 חריצים בלוח ככה שבסופו של דבר יהיה 6GB וזה גם יספיק בנוסף לPlonter אין משלוח חינם עם שליח וזה עוד 45ש"ח או בדואר רשום 15ש"ח.

לא נראה לי שאפשר להרכיב לך מפרט טוב יותר מזה שsmalul כבר הרכיב ולא ייצא ממש יותר זול באייבורי או KSP משדרג או לוקח מפרט שחורג מהתקציב וגם בו משדרג

https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=4985 <---*הספק עדיין ג'נרי והמפרט חורג מהתקציב מבלי לשדרג בכלל.

http://ksp.co.il/?uin=21556 <---*שים לב שאצל KSP האחריות למפרט היא שנה לפי מה שמצוין בתחתית אז בכלל מבחינתי אני פוסל אותם(בלי לדבר על השירות) בנוסף גם אם משדרגים ל4GB RAM ודיסק קשיח של 1TB אין אפשרות לשדרג לספק לא ג'נרי .

ובמקרה שיש בעיה אין לך ממש למי לפנות ככה שעדיף שתקנה מחנות מומלצת פה בפורום כמו Plonter/TMS...

נערך על-ידי rony2

פורסם

שוב, לשימושים שלו גם 4GB יספיקו, ואז המפרט לדוגמא הנ"ל יעלה 1000 ש"ח. אני אחזור ואומר שעדיף להתייעץ בפורום מפרטי מחשב - אולי המשתמשים שם מודעים למחירים טובים יותר, למבצעים וכד'.

פורסם

ידוע לי שיספיק גם 4GB רק ציינתי.

ולדעתי אין לו צורך להתייעץ בפורום מפרטי מחשב כי אני מודע למחירים ולמבצעים והמחיר פה משחק תפקיד גדול ככה שגם אם יש לו בקשה אין ממש מה לעשות אבל האופציה הנוספת היא פשוט לוותר על 4GB ופשוט להשתמש בזכרונות הקיימים ואז ללכת על המפרט הבא מTMS שגם קצת חורג קצת אבל כולל כבר משלוח עם שליח חינם ושירות איסוף והחזרה במקרה של תקלה לאורך כל תקופת האחריות ואפשרות ל12 תשלומים ללא ריבית, ספק כוח שיאפשר קצת יותר מרווח נשימה כך שתיהיה אפשרות להוספה של כרטיס מסך בעתיד אם רוצים ולוח אם עם 4 חריצי זיכרון שיאפשר תמיכה לזיכרונות נוספים ב2 החריצים הנותרים בעתיד(שוב אם רוצים) לאחר שיעשה שימוש ב2GBx2 ועוד כמה תכונות שפחות משנה להזכיר אותם במקרה הזה בנוסף גם דיסק קשיח של 1TB .

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Dual-Core G3220 3.0Ghz 3MB LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪261

קירור למעבד:

1150-Intel Original LGA1155 - עד 65W

כמות: 1 - מחיר: ₪29

לוח אם:

Asus B85M-G for 1150

כמות: 1 - מחיר: ₪295

מארז:

IPPON Chassis A32 120mm Black + FSP 500W

כמות: 1 - מחיר: ₪299

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪297

כונן אופטי:

LG DVDRW X24 SATA

כמות: 1 - מחיר: ₪98

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה בחנות עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪1279

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית. ההרכבה, משלוח ואיסוף במקרה של תקלה חינם.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 1254 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/13zfcx46

נערך על-ידי rony2

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים