עבור לתוכן

המלצות לשילוש חדש שיעבוד עם רכיבים קיימים

Featured Replies

פורסם

אז מפאת תקציב מוגבל מתכנן לשדרג רק את השילוש כרגע

בעתיד מתכנן לשדרג גם כרטיס מסך ומארז

רכיבים שקיימים היום

מעבד E8400

לוח אם P35DS3L

כ.מסך HD 6870

ספק כוח COUGAR A660

דיסק קשיח ראשי SAMSUNG 840 PRO 256

כאמור כרגע מתכנן להחליך רק מעבד זכרונות ולוח בתקווה שהכרטיס מסך לא יהווה מגבלה בשדרוג

אם הוא כן מהווה בעיה אז כנראה שאחליף גם אותו

תקציב לשילוש הוא 2500-3000

לגבי OC כרגע לא מתוכנן אלא אם אהיה חייב (צוואר בקבוק וכו)

מוכן לשלם על האפשרות של אוברקלוק כמה שקלים נוספים

חשוב לי שיהיו בלוח הרבה פיצרים כמו WIFI ושאר ירקות

פורסם

1. בתקציב של כ-3000 ש"ח אפשר כנראה לקחת מעבד Core i7-4790K עם 16GB זיכרון. הבעיה כאן היא הלוח - לוח עם כרטיס רשת אלחוטי מובנה הוא בד"כ יקר, וסביר להניח שישתלם לך יותר לקנות כרטיס רשת אלחוטי נפרד מאשר לוח כזה.

2. אם אתה רוצה שילוש להמהרה, תדע שאתה צריך גם קירור טוב יותר למעבד (שעולה לפחות 200 ש"ח).

3. שילוש טוב כולל קירור למעבד ניתן לקנות גם בפחות מ-2000 ש"ח (מעבד Core i5-4590, זיכרון בנפח 8GB).

4. המהרה כיום ניתן לבצע ברוב הלוחות, לא רק בכאלו בעלי ערכת השבבים Z97 או Z87.

השאלה כאן היא מה בדיוק אתה רוצה? אם אתה רוצה מחשב חזק יותר מהנוכחי, אז כמעט כל שילוש שתקנה יהיה יותר טוב, כולל גם שילוש בעל מעבד Pentium G. אם אתה רוצה שילוש שיעבוד עם הרכיבים הקיימים, אז גם כאן אין בעיה - כונן ה SSD שלך הוא בעל חיבור SATA, כרטיס המסך הוא בעל חיבור PCI Express וספק הכח יתאים (אני לא בטוח עד כמה הספק הזה איכותי, אבל הוא יתאים פיזית). אם אתה רוצה שילוש למשחקים, אז אתה צריך לפחות 8GB זיכרון ורצוי מעבד Core i5 לפחות.

בקיצור, תכתוב בדיוק מה מטרות המחשב, האם יש לך דרישות מיוחדות מלוח האם (מספר יציאות USB, מספר חיבורי SATA, תמיכה בממשקים מסויימים כמו SATA Express ו M.2 וכד') ואם אתה מתכוון לקנות מחנות מסויימת - תציין זאת בכדי שנוכל לדעת מהיכן לבחור את הרכיבים (לכל חנות יש מלאי אחר ומחירים אחרים).

הנה דוגמא למפרט טוב הכולל מעבד Core i5, קירור טוב למעבד, זיכרון בנפח 8GB ולוח אם דיי מפוצר (מפרט זה אינו מיועד להמהרה):

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1150

CM8064601560615 - Intel - i5-4590 Quad core CPU - LGA1150 - 3.3 GHz - 6MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600...

כמות: - 1 - 911/893

לוחות אם - Intel LGA1150

GA-H97-D3H - Gigabyte - Socket LGA1150 CPU - Intel H97 chipset - Dual channel DDR3 up to 1600 MHz memory - Integrated Graphi...

כמות: - 1 - 545/534

זכרונות - DDR3 - לנייח

AM2U16BC8R2-B - ADATA - 8GB DDR3 PC3-12800 - CL11 - DDR3-1600 - 1.5V - Premier Series...

כמות: - 1 - 361/354

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים

UCACO-FI11001-CSA01 - Arctic - Arctic Freezer i11...

כמות: - 1 - 146/143

1963.00 / 1924

המחיר אינו כולל משלוח

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=12038

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התשובה המושקעת. אני בעיקר מחפש רכיבים יציבים ואיכותיים שיחזיקו לי עמה שנים טובות ( כמו המערכת היוצאת שעדיין עובדת כמו סוס וכנראה תצא לגימלאות אצל ההורים שלי).

המהרה פחות מעניינת אותי.

השימושים הם בעיקר יומיומיים אינטרנט טורנטים

משחקים כבדים מידי פעם בפול איכות.

חשוב לי שהלוח יהיה עם הרבה USB ( אני לא סגור על תקן 3 ומה השימושים בו) כרטיס קול איכותי

לגבי wifi מה התוספת הממוצעת לרכיב הזה.

ושאלה אחרונה מה זה חיבור LAN קילר

פורסם

1. בשביל גלישה באינטרנט אפשר להסתפק גם במעבד Pentium G (הוא מספיק חזק) וכנראה שגם ב 4GB זיכרון (אני אישית הייתי מעדיף לפחות 8GB, אבל זה לא חובה).

2. בשביל משחקים כבדים מאד רצוי מעבד Core i5 וזיכרון בנפח 8GB לפחות. שים לב שיש תלות בכרטיס המסך ברוב המשחקים, כך שיכול להיות שכרטיס המסך שלך יהווה צוואר בקבוק בחלק מהמשחקים, במיוחד אם אתה רוצה לשחק בהגדרות הכי גבוהות.

3. תקן USB 2.0 מאפשר רוחב פס גולמי של 480Mb/s ורוחב פס מעשי של 35MB/s. תקן USB 3.0 מאפשר רוחב פס גולמי של 5Gb/s ורוחב פס מעשי של 500MB/s. ההבדל בא לידי ביטוי כאשר מחברים התקנים מהירים בעזרת חיבור זה, ובעיקר דיסקים קשיחים ניידים. היום כל לוח, גם הבסיסי ביותר, מגיע עם לפחות 2 חיבורי USB 3.0 ו-2 חיבורי USB 2.0 בפאנל האחורי, ובנוסף בד"כ יש אפשרות להוסיף עוד חיבורי USB - בד"כ למארז (ברוב המארזים יש היום חיבורי USB קידמיים) או ע"י מתאם (USB bracket). השאלה כאן היא כמה חיבורי USB אתה צריך ומה אתה מתכוון לחבר אליהם? ברוב הלוחות יש לפחות 6 חיבורי USB בפאנל האחורי, כך שדברים בסיסיים כמו מקלדת, עכבר ומדפסת, שלא דורשים חיבור מהיר, אין בעיה לחבר.

4. לוחות בעלי כרטיס רשת אלחוטי מובנה הם בד"כ לוחות בעלי ערכת שבבים יקרה יותר (בד"כ Z87 או Z97) או לוחות קטנים (בגודל mini-ITX) המיועדים למחשבים קטנים. כמעט לכל יצרן יש לוחות עם כרטיס רשת אלחוטי, אבל הפרש המחיר יחסית ללוח בעל תכונות דומות ללא כרטיס כזה הוא יחסית גדול. אני באופן אישי משתמש בכרטיס רשת אלחוטי בחיבור USB שעולה 40-50 ש"ח ואני מרוצה ממנו. אם אתה רוצה, יש כרטיסי רשת אלחוטיים בחיבור PCI Express בפחות מ-100 ש"ח.

5. אם אתה לא מעוניין בהמהרה, אז אפשר לחסוך כמה מאות שקלים - בעיקר על המעבד, הלוח והקירור למעבד. במקרה שלך התקציב מאפשר לקנות את המעבד הכי "עוצמתי" לסוקט 1150 - ה Core i7-4790K (בעל 4 ליבות פיזיות, 8 ליבות לוגיות ותדר של 4GHz), שגם מתאים להמהרה. מעבד זה עדיף על גירסת המעבד הכי "עוצמתי" שאינו מיועד להמהרה (ה Core i7-4790, שהוא בעל 4 ליבות פיזיות, 8 ליבות לוגיות ותדר של 3.6GHz), ולכן אולי תהיה מעוניין לקנות אותו גם אם אתה לא מתכוון לבצע המהרה.

6. ה LAN Killer הוא כרטיס רשת של חברת Qualcomm שטוען שהוא מציג ביצועים עדיפים על פני כרטיסי רשת אחרים, בפרט במשחקים. הוא עושה זאת ע"י שימוש במתן עדיפות לתעבורת מידע שמיועדת למשחקים וליישומים נבחרים על פני שאר תעבורת הרשת, אבל מעשית לא בטוח שיש ממש הבדל. רק שיהיה ברור - כאן מדובר על כרטיס רשת חוטי המובנה בלוח ולא על כרטיס רשת אלחוטי.

7. לפי הלוח הנוכחי אני יודע שהמארז שלך תומך בלוחות בגודל ATX לפחות, כך שמבחינת גודל הלוח לא צריכה להיות בעיה, אבל אם אתה מעוניין במחשב למשחקים רצוי שבמארז יהיו התכונות הבאות:

א. ספק כח הממוקם בחלקו התחתון ולא בחלקו העליון (בכדי שהחום מכרטיס המסך לא ייכנס אליו).

ב. פתח איוורור עליון (להוצאת האוויר החם מהמארז, שכן אוויר חם עולה למעלה).

ג. מאוורר קידמי (אחד לפחות) שמכניס אוויר ומאוורר אחורי (אחד לפחות) שמוציא אוויר.

אני לא יודע איזה מארז יש לך כרגע, אבל רצוי שתתחשב בתכונות הנ"ל.

8. כפי שציינתי, רצוי מאד שנפח הזיכרון יהיה 8GB לפחות. השאלה היא האם אתה מתכוון להרחיבו בעתיד לנפח הגדול מ 16GB? אם כן, אתה תצטרך לוח בעל 4 חריצי הרחבה לזיכרון. אם לא - גם לוח בעל 2 חריצי הרחבה לזיכרון יתאים לך.

9. לא ציינת האם אתה מעוניין לבזבז את כל התקציב שלך (להתקרב כמה שיותר בתקציב ל-3000 ש"ח) או לחסוך כמה שיותר.

10. לא ציינת מאיזו חנות אתה מתכוון לקנות את השילוש, כך שזה קצת בעייתי לתת לך את הפתרון הטוב ביותר.

11. לא ציינת שיש צורך בתכונות מיוחדות בלוח (דיברת רק על ה WiFi), אז אני מניח שאין לך צורך במערך RAID, במערך כרטיסי מסך או בחיבורים כמו SATA Express או M.2.

12. מבחינת רכיבים איכותיים - אף אחד לא יכול להבטיח לך שרכיב שתקנה לא יתקלקל, אבל הרכיבים המודרניים הם איכותיים ואמורים להחזיק כמה שנים טובות (יש לציין כי בד"כ המעבד והזיכרון לא מתקלקלים גם אחרי שנים של עבודה).

עכשו תחשוב על כל זה, תבדוק את הדרישות של המשחקים שלך מבחינת המעבד והזיכרון, תקבע מה בדיוק אתה רוצה וצריך מלוח האם (איזה תכונות וחיבורים), תשקול האם אתה צריך 16GB זיכרון או ש 8GB יספיקו לך ותחליט האם כדאי להשקיע כמה שיותר או לחסוך כמה שאפשר.

הנה דוגמא נוספת לשילוש עם המעבד Core i7-4790K זיכרון בנפח 16GB, כולל קירור טוב למעבד וכרטיס רשת בחיבור PCI Express, אך מצד שני הלוח כאן הוא פחות עשיר בתכונות (מפוצ'ר) לעומת הלוח בדוגמא הקודמת שהצגתי:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel i7-4790K Quad core CPU - LGA1150 - 4.0 GHz - 8MB cache

כמות: 1 - מחיר: ₪1741

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer i11

כמות: 1 - מחיר: ₪146

לוח אם:

Asus B85M-G for 1150

כמות: 1 - מחיר: ₪295

זיכרון:

Hynix Original 8GB DDR3 1600 בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 2 - מחיר: ₪349

רשתות:

D-Link Wireless N PCI-E adapter 300Mbps

כמות: 1 - מחיר: ₪90

סה"כ: ₪2970

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית. ההרכבה, משלוח ואיסוף במקרה של תקלה חינם.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 2911 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/r46zb9nq

כמו שאתה יכול להבין משתי הדוגמאות שהצגתי - יש פה מקום למשחק עם המעבד, הלוח ונפח הזיכרון במטרה להישאר במסגרת התקציב, אז קצת בעייתי לתת לך תשובה מדוייקת בלי לדעת את כל הפרטים הדרושים.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

טוב אז החלטתי ללכת על 4790

נשאר להחליט האם זה יהיה K או לא?

לבחור לוח

לבחור זיכרונות

לגבי המעבד הבנתי ותקנו אותי אם אני טועה

שההבדל בין K לרגיל זה לא רק יכולת להמהיר אלא גם מהירות עבודה בסטוק

המחירים בארץ מהווים אינדקציה ליחסי המחירים בין הרכיבים השונים ויחסי עלות תועלת

כנראה שאת ההזמנות אבצע מחו"ל אלא אם כן ידגדג לי באצבעות להביא את זה כאן ומייד

לגבי הלוח

חשוב לי שיהיה בעל אופציות שידרוג עתידי (למרות שבנינו רוב הסיכויים שבעתיד שוב אשדרג שילוש קומפלט ולא מעבד בלבד אבל עדיין שיהיה)

לפחות 6 יציאות USB מאחורה

כרטיס קול איכותי +

ושבעיקר יהיה אמין ויציב

לא מכיר את אסרוק מפחד להתאכזב

לגבי זכרונות כנראה שהם יהיו 1600MHZ רצוי CL נמוך ככל האפשר

פורסם

א. מעבד Core i7-4790 עובד בתדר של 3.6GHz. מעבד Core i7-4790K עובד בתדר של 4GHz ומאפשר המהרה (יש לו מכפלה פתוחה). ההבדל במחיר בינהם הוא בסביבות ה-300 ש"ח (תלוי באיזו חנות אתה קונה), ואתה צריך להחליט האם הבדל של 400MHz שווה לך את ההפרש במחיר (בהנחה שאתה לא עושה המהרה כלל).

ב. מכיוון שאתה רוצה לקנות בחו"ל, אין לי מושג כמה כסף ישאר לך ללוח ולזיכרון לאחר קניית המעבד. בנוסף אני לא יכול לתת לך מחירים בחו"ל - אתה תצטרך לעשות את החישוב הזה בעצמך.

ג. ברוב המוחלט של הלוחות היום יש לפחות 6 חיבורי USB בפאנל האחורי, כשמתוכם לפחות 2 הם חיבורי USB 3.0.

ד. מבחינת אפשרות שידרוג ללוח - אתה כנראה תרצה לוח בעל 4 חריצי הרחבה לזיכרון ולא רק 2, בכדי שתוכל להרחיב את הזיכרון לעד 32GB, אז זה פוסל לוחות בעלי ערכת השבבים H81. אתה כנראה תרצה לוח בעל מספר גדול ככל האפשר של חיבורי SATA ורצוי שהם יהיו מסוג SATA3, אז זה נותן העדפה ללוחות בעלי ערכת השבבים H87 ומעלה. בנוסף אולי תרצה שהלוח יתמוך במעבדי ה Broadwell, שהם הדור החמישי של מעבדי ה Core i, מה אומר שאתה תצטרך לוח בעל ערכת שבבים מסדרה 9 (H97 או Z97).

ה. מבחינת כרטיס קול - לרוב הלוחות יש כרטיסי קול טובים, אבל אני מבין שה ALC1150 הוא דיי איכותי (זה לא התחום שלי, אז אני ממש לא יכול להגיד לך איזה כרטיס קול נשמע יותר טוב), אז כנראה תרצה לוח בעל כרטיס קול כזה.

ו. מבחינת אמינות - בעיקרון ברוב הלוחות נעשה היום שימוש בקבלים מוצקים בלבד וברכיבים איכותיים כמו בלוחות לשוק הגבוה. האם אפשר לומר לך בביטחון שהלוח לא יתקלקל? ברור שלא. למעשה יכול להיות שבעוד שנה או שנתיים פתאום יתברר שכל הלוחות מהשנים האחרונות נבנו כך שהם יחזיקו מעמד רק 3-4 שנים, אבל אי אפשר לדעת בוודאות

ז. אין לך מה לפחד מלוחות של ASRock - נכון, בהתחלה באמת היה מדובר בלוחות לשוק הנמוך ובכל מיני "לוחות קומבינה" (אם אני זוכר נכון, היה להם לוח שהיה מסוגל לעבוד גם עם מעבד של אינטל וגם עם מעבד של AMD), אבל זה היה לפני שנים. היום ASRock היא חברה שמייצרת לוחות אם טובים ואיכותיים

ח. מבחינת זיכרון - ההשפעה של התדר והתיזמונים היא קטנה וסביר להניח שלא תהיה מורגשת. אין צורך להשתגע ולקנות זיכרון יקר רק בשביל לקבל CL טיפה נמוך יותר. בכל מקרה, תקנה זיכרון של חברה מוכרת ורצוי עם אחריות ארוכה ככל האפשר (הרבה חברות נותנות היום אחריות לכל החיים).

ט. אם אתה מעוניין בהמהרה - רצוי שתקנה לוח בעל כמה שיותר שלבי ייצוב מתח. כמובן שאתה צריך גם קירור טוב למעבד.

אם אני הייתי צריך להשקיע כ-3000 ש"ח בשילוש איכותי וחזק ככל האפשר, אני כנראה הייתי הולך על משהו כזה:

הצעת מחיר למערכת מחשב - www.plonter.co.il - המקום לאנשים שאוהבים מחשבים

מעבדים - Intel Socket LGA1150

BX80646I74790K - Intel - i7-4790K Quad core CPU - LGA1150 - 4.0 GHz - 8MB cache - 22nm - 88W TDP - Integrated HD Graphics 4600 at 1250Mhz - Devil’s Canyon Series - Box...

כמות: - 1 - 1726/1691

לוחות אם - Intel LGA1150

GA-Z97X-Gaming-3 - Gigabyte - Socket LGA1150 CPU - Intel Z97 chipset - Dual channel DDR3 up to 3200 MHz memory - Integrated Graphics with VGA, DVI-D, HDMI video outputs - 3 PCI Express x16 slots - 8-channel audio - Blaster X-Fi MB...

כמות: - 1 - 739/724

זכרונות - DDR3 - לנייח

HX318C10F_8 - Kingston - 8GB DDR3 1866MHz CL10 - 1.5v - PC3-15000 - HyperX Fury Series (Can be ordered in Red, Blue, Black or White) - 8192MB - HX318C10F/8...

כמות: - 1 - 413/405

פתרונות קרור - מאווררים למעבדים

NH-D14-SE2011 - Noctua - Having received more than 250 awards and recommendations from the international press, Noctua's NH-D14 has become a benchmark in premium quality quiet cooling. The SE2011 version is a special edition ...

כמות: - 1 - 355/348

3233.00 / 3168

המחיר אינו כולל משלוח

עד 3 תשלומים ללא ריבית אלא אם מצויין אחרת במפרט המוצר

המחירים הזולים יותר הינם לתשלום במזומן/העברה בנקאית או תשלום בביטקוין - סכום ההנחה עומד על 2% ממחיר המוצר/עסקה

הזמנה שתיווצר בפורום לא תחוייב בדמי הרכבה

קישור להצעת המחיר

http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=13259

הערות:

א. אם המחיר מאפשר - קח 16GB זיכרון.

ב. הכנסתי מעבד, קירור ולוח אם שמתאימים להמהרה. אם אתה לא מעוניין בהמהרה בכלל, אפשר לחסוך ע"י בחירת רכיבים אחרים.

ג. למעשה, אם תבחר בקירור ARCTIC Freezer i11 במקום, שהוא קירור מעולה, אך אינו מיועד להמהרה, תוכל לקנות את המפרט הנ"ל ב-3000 ש"ח...

ד. שיהיה ברור - זה לא הפתרון הכי יעיל, אבל הוא יותר "איכותי" ו"עוצמתי" (התוספת במחיר לפתרון היעיל יותר לא מגדילה את הביצועים או את התכונות שאתה מקבל באופן לינארי).

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

אולי אעשה אובר קלוק קליל בלבד ככה שלא יודע כמה הקירור הזה בשבילי

תעזרו לי לבחור לוח מתוך אמאזון או NEWEGG עד 250 דולר

כנראה שאקח 16G מכירים כאלה עם לדים נדלקים זה נראה לי מגניב?

פורסם

אם תציע דגמים ומחירים, יהיה אפשר לעזור לך לבחור מבינהם, אבל אני לא חושב שמישהו יעבור על כל המלאי של Newegg ו Amazon בשביל למצוא את הלוח הכי משתלם עבורך. אתה יכול לסנן לפי הפרמטרים המתאימים (תושבת 1150, ערכת שבבים Z97, כרטיס קול ALC1150, ארבעה חריצי הרחבה לזיכרון מסוג DDR3 וכד'), לבחור את הלוחות שמוצאים חן בעיניך ואז לשאול לגבם.

לגבי זיכרון עם לדים - אני לא מכיר כאלו, אולי בפורום אוברקלוקינג ומודינג יוכלו לעזור לך להוסיף אורות וצבעים למחשב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים