עבור לתוכן

התאמת כרטיס מסך למארז ITX לשימוש HTPC

Featured Replies

פורסם

המארז הוא סילברסטון SG05 והלוח ASUS H81I-PLUS. ספק כלול במארז בחוזק 300W.

המעבד G3250 ודיסק SSD עליו מותקן חלונות 8.1

המחשב משמש רק לצפייה בסרטים וסדרות באיכות HD.

האם כרטיס LOW PROFILE כמו MSI GT720 עם 1GB זיכרון וקרור פסיבי יתאים למארז ולספק הכוח,

והאם ישפר את איכות הווידאו יחסית לGPU המובנה במעבד של אינטל ?

פורסם

לגלישה וצפייה בסרטים\סדרות הכרטיס המובנה במעבד יעשה את העבודה

אין טעם להשקיע בכרטיס חיצוני

פורסם
  • מחבר
לגלישה וצפייה בסרטים\סדרות הכרטיס המובנה במעבד יעשה את העבודה

אין טעם להשקיע בכרטיס חיצוני

השאלה מדוע איכות התמונה בתכנים של HD פחות טובה מאשר עם סטרימר בן 5 שנים שמחובר לאותו מסך?

גם אני סברתי שמעבד חדש עם ליבה גרפית אמור להספיק לצרכים האלה.

פורסם

למה אז לא פתחת את הדיון עם הבעיה? נסה לשנות את הכותרת כדי שאנשים ידעו שמדובר בבעיה

בכל אופן איכות התמונה לא בהכרח קשור לכרטיס מסך ... זה תלוי איזה סרט ובאיזה קידוד הוא ובאיזה נגן אתה משתמש ...

פורסם
  • מחבר
למה אז לא פתחת את הדיון עם הבעיה? נסה לשנות את הכותרת כדי שאנשים ידעו שמדובר בבעיה

בכל אופן איכות התמונה לא בהכרח קשור לכרטיס מסך ... זה תלוי איזה סרט ובאיזה קידוד הוא ובאיזה נגן אתה משתמש ...

האמת שאני לא יודע איזה נגן יש בסטרימר הישן (IOBOX 100HD)

אבל במחשב החדש ניסיתי עם VLC ועם MPC וגם עם הנגן המובנה של XBMC.

בכולם התמונה פחות חדה מאשר בסטרימר הישן. כמובן שהשוותי בנגינה של אותם קבצי מקור בפורמט MKV

האם יש דרך להריץ בדיקה של החומרה לוודא שהבעייה לא קשורה לחומרה ?

פורסם

האם התקנת\עידכנת את הדרייברים העדכניים של הלוח אמ ושל אינטל? (כנ"ל חבילת קודאקים )

אתה עובד ברזולוציה הטבעית של המסך?

פורסם
  • מחבר
האם התקנת\עידכנת את הדרייברים העדכניים של הלוח אמ ושל אינטל? (כנ"ל חבילת קודאקים )

אתה עובד ברזולוציה הטבעית של המסך?

התקנתי דרייברים של אינטל (לפני כן לא היה לי אודיו ביציאת הHDMI)

איזה קודקים צריך להתקין? חלונות 8.1 לא מכיל את הקודקים הדרושים? אני בכלל חשבתי שחיבור HDMI מעביר אות דיגיטלי

ורק המסך מפענח אותו, אז מה אמור לעזור CODEC ?

בקשר לרזולוצייה אתה מתכוון להתאים את הרזולוציה המוגדרת בתוכנת המתאם הגרפי של אינטל ?

פורסם

לא ... ווינדוס לא מכיל את כל הקודקים הדרושים

אין לי את הידע הגדול או את הזמן להסביר אבל בגדול קודק מפענח את קובץ הסרט מה שקורה אחרי זה לא משנה כי האיכות נקבעת בסרט עצמו ובקודק שמפענח אותו

אישית אני משתמש ב K-LITE CODEC PACK

אני בטוח שיש יותר טובים פשוט אין זמן או כוח להתעסק בזה ... תעשה חיפוש קטן ברשת ותמצא

בקשר לרזולוציה אני מתכוון לרזולוציה הטבעית של המסך שלך (FHD - 1920X1080 לדוגמא)

פשוט לחצן ימיני בשולחן העבודה ואז מאפייני תצוגה ( או משו בסגנון )

פורסם

הסטרימר מחובר לאותו המסך או למסך אחר/טלוויזיה ?

פורסם
  • מחבר
הסטרימר מחובר לאותו המסך או למסך אחר/טלוויזיה ?

כן, הסטרימר והמחשב מחוברים שניהם לאותו רסיבר בכניסות HDMI שונות והרסיבר מחובר למסך.

הרצתי בדיקת ביצועים של PASSMARK והתוצאה בגרפיקה 2D יותר טובה מNVIDIA GT630 כך שכנראה הבעייה לא

בביצועי החומרה.

אני אשמח אם משהו ידע לתת הסבר כללי מדוע CODEC אמור להשפיע על איכות תמונה כאשר האות שיוצא המחשב

בHDMI הוא דיגיטלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים