עבור לתוכן

שעון חורף קיץ - עד מתי ?

Featured Replies

פורסם

אני לא מבין למה עדיין מונהג המנהג המגוחך הזה.

חסכון בחשמל הוא לא חוסך (ברוב המקומות)....

אם בחקלאים מדובר - אז שחקלאים ישנו את השעון המעורר שלהם לשעה קודם/אחרי.

למה לא מבטלים את זה ? מי צריך את זה בכלל ? למה לא להישאר על שעון קיץ (ואז הזריחה בחורף תגיע באיחור קל) או אפילו באמצע בין שעון קיץ לחורף (חצי שעה) ?

מה אנחנו צריכים את זה בכלל ?

פורסם

זה בגלל הדתיים. אם ישאירו את השעון, הזריחה בחורף תהיה בשבע בבוקר ואז התפילה תבוא על חשבון היציאה לעבודה.

פורסם

זה כבר לא נכון. עד לפני שנתיים היו מקצרים את שעון הקיץ בגלל הדתיים. אבל היום המעבר מתבצע בערך כמו בשאר העולם (וספציפית בדיוק כמו ביוון).

ברוב או אפילו כל המדינות יש שעון חורף ושעון קיץ, כאשר המטרה היא ניצול יעיל ככל הניתן של שעות העבודה באור יום.

אפילו השם באנגלית מלמד על כך:

DST = daylight saving time

נערך על-ידי Animor

פורסם

אם היית קם כל בוקר בשעה חמש כדי להתחיל לעבוד בשעה שש כשעדין חשוך אני

חושב שההתיחסות שלך לנושא היתה הפוכה.

ויש גם חסכון אנרגיה בשיטה.

(היו שנים לפני הרבה זמן שהשעון הוזז בשעתיים)

פורסם

^ כנ"ל. בגלל שהפכו את שעון הקיץ למאבק דבילי בין דתיים לחילונים (למרות שזה לא קשור בכלל) רוב האנשים העובדים יוצאים מהבית לפני הזריחה.

פורסם

ההגיון מאוד פשוט: אנשים לא אוהבים לקום בחושך. זה לא מרגיש להם טבעי. אם תצטרך לקום כל יום לפני שהשמש זרחה, או יותר גרוע, לצאת מהבית לפני שהיא זרחה עד הסוף, לא תרגיש עם זה בנוח, לפחות לאורך זמן... אז השעון שהאנושות קבעה לעצמה הוא כזה, שרוב האנשים העובדים יקומו אחרי הזריחה, ויצאו מהבית כשהמקום כבר מואר באור השמש, בכל עונות השנה.

רק מה, בקיץ הגישה הזו בזבזנית: הזריחה, לפי השעון הרגיל, מגיעה הרבה לפני השעה שבה אנשים צריכים לקום. היות ואנשים לא אוהבים ללכת לישון מוקדם ולקום מוקדם יותר ממה שהם צריכים, הרי שאת הזמן הזה הם פשוט יישנו. זה לא אומר שהם יישנו יותר - זה רק אומר שאת הזמן הזה הם ישלימו בסוף היום, כאשר כבר חשוך, מה שאומר שקשה לטייל בטבע, או עם הילדים באזור בעייתי, וחייבים להאיר את הבית.

פורסם

הם יכלו להשאיר בחורף את השעון כפי שהוא ובקיץ הבא להזיז בשעה.

פורסם

מה ?????

פורסם
  • מחבר

אתה רוצה להגיד לי שרוב הציבור קם בחמש בבוקר ?

חשבתי שרוב הציבור קם בין 6:30 ל7:30.

חוץ מזה שיותר חשוב לסיים את יום העבודה באור יום מאשר להתחיל את היום באור יום.

פורסם

אתה יודע שהזריחה כרגע היא ב6:50?

פורסם

עם שעון חורף נסיים את יום בעבודה בחושך

בקיץ אם השקיעה בסביבות 8 בערב, היא יכולה להיות גם ב-9 וזה בסדר גמור

פורסם

בתל אביב, בשיא החורף, השמש רק זורחת בכ6:40. במהלך 4 חודשים מתוך השנה, השמש זורחת מאוחר יותר מ6 בבוקר. אם במהלך כל השנה היינו נוהגים לפי שעון קיץ, הרי שבמהלך החודשים הללו היית צריך לקום ולצאת מהבית כשעוד חשוך, שכן השמש היתה זורחת רק אחרי השעה 7.

מצד שני, לפי אותו שעון החורף הרגיל, ישנם גם 4 חודשים בהם השמש זורחת ב5 בבוקר או אף לפני כן, והיות וכפי שאמרת אנשים מתעוררים רק לאחר מכן, יוצא ששעה זו מתבזבזת.

בתיכון בו למדתי הלימודים היו מתחילים ב7:30 בבוקר. היות והייתי צריך להגיע אליו בתחבורה ציבורית, ב6:30 כבר הייתי צריך לצאת מהבית. לא הייתי רוצה לבלות את כל הנסיעה הזו בחושך חצי מתקופת הלימודים בשנה.

פורסם

^ ואף הורה לא היה מסכים לשלוח את הילד שלו בחושך לגן\בי"ס. בנוסף - קשה מאוד להרדים את הילדים בשיא הקיץ כאשר השמש שוקעת איפשהו באיזור תשע בלילה (עם שעון קיץ).

פורסם

אם אני צריך לקום לפני 7 בבוקר אז אני לא אוהב שיש לי שמש בעיניים ועל הפרצוף, לא מבין על מה אתם מתלוננים :P

מצד שני אין דבר יותר מבאס מלצאת מהמשרד בחמש ולראות שהכל חושך , נותן הרגשה שסיימת את היום וכל מה שנשאר זה ללכת לישון.

חולה על המדינות האלה שיש שמש עד 21:00.

פורסם

באמת מסכנים האירופאים שיש להם שקיעות מ-11 בלילה עד 01:00.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים