עבור לתוכן

מחפש לוח אם חדש 1150

Featured Replies

פורסם

העברתי את המחשב דירה והוא קיבל מכה ומשהו נדפק בלוח אם. הכרטיס מסך לא יושב טוב ואני צריך להחזיק אותו עם משהו כדי שהמחשב יעבוד וגם המאוור במארז לא עובד.

המחשב בין שנה וחצי בערך ואני מתבלט האם לקנות את אותו לוח אם Gigabyte GA-B85M-D3H או כבר לקנות אחד יותר חדש (כמו למשל Gigabyte GA-H97-HD3 או ASRock H87 Pro4)?

זה המפרט שלי

Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 BOX

באנדל - Fractal Design Define R4 + FSP RAIDER 650W -

Crucial 4GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 X2

Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

Samsung 250GB 2.5" SSD 840 Series

SHAPPIRE 7870XT BOOST[h=1][/h]

פורסם

1. האם אתה בטוח שהלוח לא תקין? כתבת שאתה צריך להחזיק את כרטיס המסך במקום כדי שהמחשב יעבוד, אז נראה שהמחשב כן עובד. נסה להפעיל את הלוח מחוץ למארז ותראה האם הבעיה חוזרת.

2. ההבדל בין לוחות המבוססים על ערכת השבבים B85 ו H97 או H87 הוא לא גדול - בעיקרון עוד 2 יציאות USB 3.0 ושני ממשקי SATA3 במקום שני ממשקי ה SATA2 (כמובן שייתכנו עוד הבדלים בהתאם לדגמים ספציפיים). השאלה היא האם הלוח הקיים מספיק לך מבחינת התכונות שלו? אם כן - תקנה את הלוח היותר זול (כמובן שאם יש לוח בעל תכונות זהות או טובות יותר בעל ערכת שבבים H97 בתוספת של עוד כמה שקלים אז הוא יהיה עדיף), אבל אם לא - אז אתה צריך לוח אחר.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

אין לי את הידע או הכלים להפעיל את הלוח האם מחוץ למחשב שלי.

לקחתי את המחשב למעבדה והטכנאי אמר שכאשר הוא מחכבר את הכרטיס מסך למחשב אחר הכרטיס עובד בסדר גמור, וכאשר הוא מחבר כרטיס מסך קצר יוצר למחשב שלי, אז המחשב עובד בסדר גמור.

גם עכשיו, המחשב עדיין קורס. בין אם זה מסך כחול (בוינדוס 8), קריסה ושחזור של הכרטיס מסך או פשוט קריסה טוטאלית. כלומר המחשב עדיין לא תקין ב100%.

מה שיש עכשיו מספיק לי, ולכן כמו שהצעת, אני אנקה אני הזול יותר

פורסם

אם אתה מתלבט בין כמה דגמים - תשאל פה ויעזרו לך לבחור את הלוח המשתלם ביותר לטווח המחירים שלך. בדומה - אתה יכול לציין תקציב וחנות. המטרה היא לעזור לך לבחור את הלוח המשתלם ביותר שמתאים לדרישות שלך ולא בהכרח את הלוח הזול ביותר.

שים לב שבלוח הנוכחי (GA-B85M-D3H, קישור) יש 4 חריצי הרחבה לזיכרון ובחלק מלוחות ה B85 יש רק שניים. במקרה שלך אתה משתמש ב-2 מודולי זיכרון, אז עדיף שבלוח הבא יהיו גם 4 חריצי הרחבה בכדי שתוכל להוסיף עוד זיכרון בעתיד.

פורסם
  • מחבר

התקציב הוא בסביבות 400-450.

יש לי 2 מודולי זיכרון.

אני לא צריך יותר אפשרויות חיבור ממה שיש לי כיום.

אני מתבלט בין השלושה שציינתי בתחילת השרשור. האם באמת היקר יותר, ייתן לי ערך מוסף?

פורסם

אם אתה מחפש תחליף זול ל Gigabyte GA-B85M-D3H, יש ב TMS את ה Asus B85M-G ב-295 ש"ח (קישור ללוח ב TMS, קישור לאתר היצרן). בלוח B85M-G יש רק 3 יציאות אודיו (לעומת 6 ב B85M-D3H) ורק חריץ הרחבה אחד מסוג PCI Express X16, אבל הבדלים אלו דיי זניחים, וחוץ מזה הוא דיי זהה בתכונותיו ל B85M-D3H.

בטווח של 400-450 ש"ח אפשר למצוא לוח בעל ערכת השבבים H87, H97 או אפילו Z87, אבל שיפור בביצועים אתה לא תראה, שכן כל הלוחות כיום מציגים ביצועים דיי זהים (דבר הנובע מכך שבקר הזיכרון ובקר ה PCI Express מובנים במעבד) וההבדל בינהם הוא אך ורק בתכונות/פיצ'רים (בעיקר - סוגי החיבורים שהלוח מציע ומספרם ותמיכה בהמהרה). מכיוון שאתה לא צריך יותר חיבורים ממה שיש לך כרגע ואתה לא עושה המהרה (אין לך מעבד בעל סיומת K), אין לך צורך בלוח "מפוצ'ר" (עשיר בתכונות) יותר. הדבר היחיד שאני כן ממליץ עליו הוא שתוודא שבלוח יש 4 חריצי הרחבה לזיכרון ולא רק 2 - למקרה שתרצה להוסיף עוד זיכרון בעתיד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים