עבור לתוכן

צריך עזרה בזיהוי הזיכרון המתאים ללוח

Featured Replies

פורסם

היי

יש ברשותי מחשב ישן עם לוח:

ECS 741GX-M

על הלוח כרגע מורכב כרטיס זיכרון אחד:

DIMM1: SK Hynix HYMD564 646CP8RD43

התוכנה הוציאה עוד קצת מידע על הכרטיס אז הנה הוא:

DIMM1: SK Hynix HYMD564 646CP8RD43 512 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-3-3-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) (2.0-2-2-6 @ 133 MHz)

מעבד:

CPU Type AMD Athlon XP, 1866 MHz (14 x 133) 2500+

יש לי כמה שאלות:

1. באתר של הלוח כתוב שהוא תומך עד 2 ג'יגהבייט זיכרון, הכוונה היא ל2 כרטיסים של 2 ג'יגה (כלומר סה"כ 4 ג'יגה) או 2 כרטיסים של ג'יגה כל אחד (סה"כ 2 ג'יגה)?

2. האם מעבר מזיכרון של 512 מגה ל 2 ג'יגה (או 4 אם אפשר) יחד עם המעבד הזה יאפשרו הרצה של windows 7 starter בקצב טוב?

3. האם שווה כסף ולקנות את הזכרונות האלו למחשב העתיק הזה - זה ישפיע משמעותית על קצב העבודה? (אני יודע שהשאלה מאוד דומה לקודמת..)

4. האם הזיכרונות האלו מתאימים ללוח:

http://tinyurl.com/pwaydy8

http://tinyurl.com/nqwfhle

5. ב ebay יש זכרונות low density ו high density ולפעמים ב description הם כותבים שהזיכרונות האלה לא מתאימים וכו' - מה ההבדל בין 2 ההגדרות?

תודה מראש!!

פורסם

זהו לוח די סטנדרטי שמבוסס על זכרון DDR1. כל סטיק DDR1 אמור להתאים אליו

הלוח תומך עד 2G בסך הכול, כלומר 2 סטיקים של 1G. גם אין לך יותר מידי ברירה - כמעט לא קיימים סטיקים של DDR1 בנפח 2G, ואלה שקיימים לא מתאימים לרוב הלוחות

מעבר מ 512M ל 2G ישפר את הביצועים של המחשב בצורה דרמטית

וינדוס 7 (וגם לא סטרטר) אמור לרוץ עליו, המגבלה העיקרית היא שהכ מסך המובנה בלוח חלש מאוד

הרצתי לינוקס על לוח זהה בדיוק לשלך, נראה לי גם אם מעבד זהה לשלך, אם 2G RAM, והוא עבד בסדר גמור כמחשב גלישה באינטרנט (לא כולל וידאו ברזולוציות HD בגלל הכ מסך החלש, אבל הוא התמודד ללא בעיה מיוחדת אם youtube ואם סרטונים ברזולוציות נמוכות יותר מ HD). בכללי, כמשתמש לינוקס, התשובה שלי ל "האם כדאי להשמיש מחשב ישן ?" בדרך כלל תהיה כן. וינדוס ויסטה ומעלה אינם מנצלים חומרה ישנה באותה יעילות כמו לינוקס, כך שייתכן שלא תוכל לעשות עליו תחת וינדוס 7 משהוא שאני כן הצלחתי. אבל אני לא מצפה להבדלים ענקיים

הסטיקים בהם השתמשתי היו כולם low density, שאמורים להתאים לכל הלוחות. בדרך כלל, סטיקים שאתה יכול לקנות ביד שניה בארץ (כלומר, שיוצרו באותן שנים שבהן יוצר הלוח עצמו ולא סטיקים תחליפיים חדשים ב 2014) יהיו low density. לוחות מסוימים עלולים לא לעבוד אם high density, לא יודע אם הלוח הזה ביניהם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים