עבור לתוכן

האם לקירור הבא יש יכולת לשנות את מהירות הסיבוב של המאוורר בלוח האם של אבא שלי? (נפתר)

Featured Replies

פורסם

ברצוני לברר האם לקירור הבא, יש בלוח האם הנוכחי שבמחשב של אבא שלי את היכולת לשנות את מהירות המאוורר שלו?

IMG_1650.JPG

לוח אם: Gigabyte GA-H55M-D2H rev 1.4

אני רוצה לברר זאת, כיוון שעל אף שיש לו 3 פינים ולא 4, הנני חושד שהוא בעבר שינה את מהירותו בהתאם לטמפרטורת המעבד, כיוון שבעת הדלקת המחשב, הוא לא מיד מגיע למהירות העבודה שלו, אלא בהתחלה עובד חלש, ואז מגביר לאחר כמה שניות, מה גם שהוא מרעיש מאוד.

פורסם

כשהמחשב נדלק הוא מגביר את המהירות ואז יורד בסל"ד

פורסם
  • מחבר

אולי לא הסברתי את עצמי, אבל שאלתי, כיוון ששמתי לב שכאשר אני מדליק את המחשב, הקירור בתחילה עובד חלש לכמה שניות, ואז מגביר למקסימום ונשאר במקסימום מבלי לשנות את המהירות בכלל. אם ללוח האם מהדגם הספיציפי הזה, או הקירור מהדגם הזה, יכולים לשנות את המהירות עם 3 פינים, אז האם יש לי במקרה איזו שהיא בעייה בלוח האם? (יצויין שלפני כמה זמן עשיתי עדכון ביוס לגרסה האחרונה עם BIOS@ של Gigabyte ופעלתי על פי ההוראות של לוח האם).

פורסם

כנראה שזה קשור לביוס

אמור להיות מסך או תפריט שבו ניתן לקבוע את המהירות של המאוורר או להשאיר אותו באופן אוטומטי.

הכי טוב זה לטעון בביוס את ברירת המחדל שלו load optimized defaults

לשמור את ההגדרה ולצאת.

תראה אם עוזר

פורסם
  • מחבר

פתרתי את הבעייה. אכן זה קשור לביוס. יש שם שלוש אופציות באפשרות לשליטה על מהירות המאוורר: Voltage, PWM ו-Auto. ההגדרה למהירות המאוורר הייתה על Auto, ברגע שחרתי ב-Voltage, מהירות סיבובי מאוורר המעבד ירדה, והוא לא מרעיש יותר.

פורסם

אל תשכח לבדוק את הטמפ' ולראות שאכן הוא מעלה RPM במאמץ.

פורסם
  • מחבר

הוא אכן העלה את מהירות הסיבוב שלו כאשר הפעלתי את Doomsday Engine ואת Lemmings 95 בעת ובעונה אחת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים