עבור לתוכן

מחשב ל cronjob במחיר 300-1000

Featured Replies

פורסם

היי,

הייעוד:

יש אפליקציה שאני צריך להריץ כל חצי יום בערך, קוראים לאפליקציה imacros והיא יכולה לרוץ על windows xp, windows 7.

אני מחפש מחשב שיעבוד 24 שעות ויריץ אותה כל חצי יום.

מידי פעם אני אחבר מקלדת\עכבר\מסך או שאתחבר מרחוק ואבדוק שהכל רץ כראוי.

המחשב צריך לעבוד טוב כי זה חלק מהעבודה שלי.

הדרישות מהמחשב:

* צריכת חשמל מינימלית

* הרצת וינדוס 7 בקצב סביר לטובת התוכנה imacros, אם לא מתאפשר - גם windows xp טוב לי..

תקציב:

במידה ומדובר במחשב חדש - אז המינימום הנדרש כדי להתאים לדרישות (לפני שנה קניתי מחשב atom ב 800 - אבל היום אני לא מוצא כאלו משום מה..)

דברים נוספים:

אין צורך לכלול רכיבי תוכנה

יש לכלול הרכבת המחשב בחנות

אין העדפה לחנות ספציפית - אני מהמרכז אבל יש דלקן.. מוכן לסוע לאן שצריך

שדרוג של המחשב הזה לא יקרה למחשב הזה.. לא קריטי שהסוקטים יהיו חדשים.. רק שיעבוד :)

אני אשמח אם תוכלו להשוות מחירים של מחשבי יד שנייה או להכווין אותי לכיוון מחשבי יד שנייה טובים.. כי אני לא רואה את עצמי קונה מחשב חדש לצורך השימוש הזה - אם אני טועה ואני עושה טעות אשמח אם תתקנו אותי !

התחלתי להשוות מחירי מחשבי יד שנייה (ב yad2) על פי כמה קטגוריות (מחיר, מעבד וזיכרון):

price | cpu | ram

450 | E4600 | 4gb

600 | E7500 | 4gb

400 | phenom 9550 | 6gb

400 | E4600 | 2gb

400 | E5800 | 2gb

350 | E7200 | 2gb

400 | E6550 | 1gb

450 | E5400 | 2gb

400 | Q8300 | 4gb

350 | E7400 | 3gb

300 | e6400 | 2gb

אשמח לשמוע מה המחשב יד שנייה עם העלות-תועלת הכי טוב

אשמח לשמוע אם אני בכלל הכיוון ובאמת מחשב יד שנייה ב 300-400 יכול להספיק לצרכים שלי - בעיקר האם הם יכולו להריץ וינדוס 7 ולעבוד בקצב בינוני-איטי אבל העיקר לעבוד.. :)

אשמח לשמוע אם יש המלצות למחשבים מסויימים יד שנייה (ניסיתי לחפש atom בגלל צריכה נמוכה של חשמל ולא מצאתי) שצורכים פחות, או מחשבים באזור ה 300-500 עם עלות-תועלת טובה וגם עם צריכת חשמל נמוכה

ניסיתי לעקוב אחרי הכללים ולהקפיד - אם פספית משהו אשמח לענות על כל שאלה

המון תודה לעוזרים והעוזרות!

נערך על-ידי g8923m
אני מנסה לציית לחוקים

פורסם

בכללי כל סדרת pentium dual core מתאימה לך, ספציפית - משהוא כמו E2xxx אמור לעלות מינימום כי הוא נחשב לאיטי, אבל הוא עדיין מעבד core חסכוני

עדיפות למחשב שיש לו כ מסך מובנה (או לוח שקיים בו כ מסך מובנה ואתה יכול לוותר על הכ מסך החיצוני - ייתכן שהמוכר גם יוכל להוריד לך קצת מהמחיר על הכ מסך)

במחשב יד שניה יכולים להיות קבלים מנופחים על הלוח - זה דיי hit and miss ותלוי גם בתנאי העבודה של המחשב ובספק הכוח שעמד בו. אם תאמר דגם של לוח, אני אוכל לאמר (בצורה לא מדוייקת) אם נראה לי שראיתי כזה או דומה אם קבלים מנופחים, כלומר מה הסיכוי לתקלה איתו

ספק כוח - בדרך כלל יהיה גנרי. לפעמים הוא מתמודד לאלא בעיה מיוחדת אם מחשב כזה חלש, לפעמים לא (הקבלים לא איכותיים והם נשרפים במוקדם או במאוחר גם במאמץ נמוך), יכול להיות מאוורר תקוע, ובכללי על ידיי החלפה לספק איכותי בסיסי אתה יכול לחסוך בסדר גודל של 10W כשהמחשב ב idle

כמו כן תשקול מחשבים ניידים, אפילו ובמיוחד כאלה שהם זולים בגלל סוללה שלא עובדת או פלסטיקה שבורה. (יש גם כאלה שמסתדרים אם מחשב שיש לו מסך שבור, אבל כאן יכולה להיות בעיה שהוא ייתקע על הודעת BIOS כלשהיא בשבלב שבו המקשים להעברה למסך חיצוני עדיין לא עובדים וכו')

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה!

מצאתי E2180 עם 2 ג'יגה ודיסק 500 ג'יגה ב 300

הספק שלו 500 וואט - כמה זה אומר שהוא יצרוך בפועל? (בהנחה שב 23 שעות ביום הוא ב idle ושעה אחת עובד קשה)

לגבי הקבלים - איך אני יכול לבדוק את זה בעת הקנייה? לפתוח את הקופסא ולבדוק ויזואלית? (אני יודע איך נראה קבל, אבל אני לא יודע איך נראה קבל תקול)

הלוח של ה E2180 הוא של asus, דגם p5gc-MX/1333

הלוח הזה נוטה להתנפח?

כמה תעלה החלפה של ספק כוח?

אני בנתיים הולך לחפש מחשבים ניידים..

נערך על-ידי g8923m

פורסם
  • מחבר

בדקתי מחשבים ניידים עם מסך תקול - המחירים מאוד דומים למחשבים רגילים עם מעבדי E2xxx - וקשה למצוא חלקים (בהנחה ותהיה תקלה וכנראה שתהיה מתישהו) - לכן ירדתי ממחשב נייד ישן

מצאתי 7 מחשבי E2xxx בתחום ה 250-300 שקלים

השאלה המרכזית עכשיו: כמה קילו ואט זה צורך בחודש בהנחה שהמעבד על idle 23 שעות ביום, ושעה אחת ביום עובד?

אני מנסה להבין האם כלכלי יותר לקנות מחשב חדש מבחינת תצרוכת החשמל...

ניסיתי להניח שבמצב idle (שזה רוב הזמן) הלוח+מעבד צורכים 150 וואט (אני מניח שכל המסביב זניח כי הכל onboard) ואז החישוב הוא:

150*24/1000*0.6562*30

(כמות וואט בשעה כפול 24 שעות לחלק לאלף, כפול מחיר קוטש אחד, כפול 30 ימים)

בהנחה שלא טעיתי בנוסחא, המחירים הם:

150 וואט = 70 שח בחודש

200 וואט = 94 שח בחודש

250 וואט = 118 שח בחודש

300 וואט = 141 שח בחודש

אני צורך בחישוב?

כמה יצרוך בפועל ספק של 500 וואט?

תודה!

פורסם

בקבל שרוף הראש נראה מנופח, כמו כאן :

https://en.wikipedia.org/wiki/File:Al-Elko-bad-caps-Wiki-07-02-17.jpg

לא ראיתי לוח כזה אם קבלים מנופחים, כן ראיתי בכללי לוחות של אסוס ש "פתאום מתים" בלי סימן ויזואלי. אבל זה לא מספיק נפוץ בשביל להימנע מקיית מחשב

ספק כוח איכותי מינימלי אמור לעלות משהוא כמו 150-190 אני חושב (דברים כמו chieftec/delta, הבסיסי ביותר שהוא עדיין 80+) - מחירים שראיתי פעם באייבורי אם אני זוכר נכון, לא בדקתי לאחרונה

ספק 500W במחשב כזה בסיסי - כמעט בטוח שמדובר בספק גנרי

במחשבי דסקטופ, אופציה נוספת היא פנטיום/סלרון 4 מהממש ישנים, אלה שיש להם FSB של 533 MHz. בגדול אלה יהיו המעבדים במהירויות 2.4 GHz ומטה. יש להם TDP נמוך יותר מה pentium dual core (כ 60W בפנטיום 4, מול כ 65W ב pentium dual core) אבל ניהול צריכת חשמל פחות מתקדם, מה שאומר שהם יקחו כנראה יותר חשמל ממנו ב idle במידה מסויימת

מחשבים ניידים - תתמקד פחות באלה אם המסך השבור, יותר בישנים שהם ללא סוללה. אלה אכן שימושיים, ויכולים להיות חסכוניים יותר ב 10-20W ממחשב דסקטופ מקביל

צריכת החשמל של מחשב ב idle נמוכה בהרבה ממה שחישבת. על סמך ניסויים שלי, ב idle מחשב פנטיום 4 שלם לוקח מהשקע כ 70-75W - אם מעבד 3GHz / 800 MHz FSB / LGA775 וספק Enermax ישן (שאינו 80+ אבל קרוב ל 80+ ביעילות). החלפת הספק לספק גנרי הקפיצה את צריכת החשמל ב 15W בערך

ניתן להניח שאם מעבד חסכוני יותר כמו pentium dual core הצריכה תהיה כ 50-60W אם ספק איכותי ו 65-75W אם ספק גנרי בהתאמה

חשמל עולה כ 0.6 ש"ח / KWh. נניח מחשב שצורך 60W ב IDLE, ועומד IDLE במשך 24 שעות (המאמץ במשך שעה יתן הבדל אפסי לחלוטין של כ x1.04 מהמאמץ ב IDLE גם אם צריכת החשמל מוכפלת באותו זמן)

0.06KW * 24h * 30d * 0.6NIS = כ 26 ש"ח בחודש. אם ספק גנרי המחיר יעלה ל 32 ש"ח בערך - אם הספק שהגיע אם המחשב נראה תקין והוא לא מדגם שמועד לעשות בעיות / לשרוף חומרה, ניתן להשאיר אותו

פורסם
  • מחבר

עשית אותי מאושר עם החישוב של החשמל.. לא תארתי לעצמי שאפשר להגיע לאזור ה 30 שקלים! (למעשה 15 שקלים כי יש 50% לחיילי חובה..)

לגבי המחשבים הניידים - כמו שאמרתי - יותר קשה לי לנתח את מצבם (אי אפשר לראות את הקבלים), וגם רוב המכונות שראיתי מאוד מאוד ישנות - מה שיקשה עלי לתקן בהם תקלות (בטוח יהיו) - וגם בגלל שהחיפוש של יד2 ממש גרוע קשה למצוא כאלה בלי בטריה

דיברתי עם אחד החבר'ה ביד 2, הוא אומר שהוחלף הלוח במחשב לפני שנה~ ושמאז המחשב לא דלק בכלל, הוא הוסיף למחשב הארדיסק (נשמע כמו מציאה על הנייר..)

הוא אומר שהמחשב עובד

אני אבקש ממנו להתקין וינדוס, ואז אגיע לשמה ואבדוק הכל

מה שאני מתכנן לבדוק זה:

כל החיבורים עובדים (USB, אינטרנט, עכבר, מקלדת, כרטיס מסך onboard, רמרולים (לך תדע אולי אני יסב אותו בעתיד למשהו אחר..))

נראה שהוא קולט את הזיכרונות (אמורים להיות 2 כרטיסים של 4 ג'יגה) עם איזושהי תוכנה

נראה שהמחשב לא מתחמם עם איזושהי תוכנה

נראה שכל המאווררים עובדים ושאין המון אבק

נבדוק שהקבלים לא נפוחים על הלוח (על הספק אני לא הולך להתאמץ)

יש לי עוד 2 שאלות:

1. איזה עוד דברים אני צריך לבדוק בעת קניית המחשב?

2. איך נכון לבדוק את הזכרונות (יהיה לי קשה להשיג כאלו אם יהרסו)

3. לדעתך windows 7 ירוץ על ה e2140 בקצב טוב?

אני חוזר להמשיך לחפש מחשבים ניידים.. אולי אמצא משהו שיורד מה-300 שקלים

- - - תגובה אוחדה: - - -

מצאתי מחשבים ניידים בכל מיני מצבים במחירים 200-250 ש"ח. אני תוהה האם כדאי לקחת מחשב נייד כזה (לדוגמא asus eeepc) שהסוללה שלו לא נטענת ב 200-250 ש"ח במקום לקחת מחשב נייח ב 250-300 ש"ח.

מה אתה אומר?

ההבדל בין השניים מבחינת צריכת החשמל היא שולית (מתגמדת..)

השיקולים הם בעיקר מה יחזיק לי יותר זמן, ואם זה יתקלקל - כמה קל להשיג חלקים כדי לתקן או שאני פשוט יזרוק לפח?

תודה!

פורסם

אתה יכול להוריד את צריכת החשמל עוד יותר, אם אתה לא צריך שהמחשב יעבוד כל הזמן. יש מחשבים (לא כולם) שניתן להגדיר בהם זמן להדלקה עצמית ב BIOS - המחשב יידלק מעצמו בזמן שנקבע - נניח 10 דקות מראש, מערכת ההפעלה תעלה קצת לפני הזמן של ה cron, תריץ את ה cron, ובסיום שלו תריץ shutdown - נניח אם ספירה של 60 שניות לאחור כך שתוכל לבטל אם אתה רוצה לעשות משהוא על המחשב

ניתן אם כבר לוותר בכלל על ה cron ובמקום זאת להוסיף את המשימה ל startup (כלומר, תפקיד התזמון נעשה על ידי ה BIOS בלבד), במקרה כזה יש בעיה פוטנציאלית - שהמשימה לא תתבצע אם המחשב נשאר דלוק במשך יממה (נניח אם ביטלת את הכיבוי בשביל לעשות משהוא)

במחשבים ניידים אין ממש תקלות של קבלים - בדרך כלל משתמשים בהם בקבלים עמידים יותר ממחשבי דסקטופ

אני מציע שתעשה חיפוש כללי של מחשבים ניידים, מיון לפי מחיר מהנמוך לגבוה, ותתחיל לבדוק את המודעות החל מהכי זולה מה מתאים לך. אם משהוא נראה מתאים, תתקשר ותשאל מה המצב של המחשב ואיזה בעיות ידועות יש

אין צורך להתקין וינדוס, לבדיקה בסיסית תכין דיסק USB או CD אם מערכת לינוקס כלשהיא ותעלה ממנה את המחשב

בדוק smart של הדיסק הקשיח - על ידי כלי לבדיקת smart כלשהוא. מאפיין מס' 05 - reallocated sector count הוא הנקודה הראשונה שבה ניתן לזהות דיסק קשיח לא תקין. הנתון אמור להיות 0, אם הוא לא, יש נזק בדיסק הקשיח. עד 5 בלוקים זה נזק קטן שיכול להיות לא משמעותי (אבל כבר אל תסמוך על הדיסק אם חומר חשוב), מעל 10 - זה כונן בסיום החיים שלו או שהוא קיבל מכה וכו'

בדוק את הזיכרון על ידי memtest86+

כלי הבדיקה (ל smart ו memtest) קיימים בדיסקים :

של arch linux - את הכלי smart ניתן להריץ על ידי הפקודה smartctl --all -s on /dev/sda בתוך המערכת, את הכלי memtest86 ניתן לבחור בתפריט בהפעלה של ה CD

https://www.archlinux.org/download/

ונראה לי גם ב hirens boot cd, יש שם תפריט אם כלים שונים. יצא לי לראות כמה מחשבים שבהם ה memtest של hirens boot cd לא עובד וזה לא סימן לתקלת חומרה (הם משתמשים בגרסה של DOS, כנראה בעיית תאימות כלשהיא אם חומרה מסויימת)

http://www.hirensbootcd.org/download/

קיימות בדיקות יותר מקיפות (ושדורשות זמן הרבה יותר ארוך) לבדיקת דיסקים קשיחים :

בדיסק של arch יש את הכלי badblocks, שסורק את כל שטח המחיצה או הדיסק למציאת bad blocks, ועל הדרך גם מפרמט את הדיסק ועושה zero fill

בדיסק של hirens יש כלים של החברות seagate wd וכו לבדיקה מקיפה של דיסקים קשיחים של החברה שלהם. כמו אם memtest, יש מחשבים שבהם הכלי לא עובד בגלל בעיות תאימות, במקרה כזה תוכל לנסות לשחק אם אפשרויות ב BIOS או לחבר את הדיסק במחשב אחר לבדיקה - זה שכלי הבדיקה לא עולה אינו סימן לתקלה

אין בעיה שיהיה "המון אבק", תנקה.....

סטיקים RAM למחשב דסקטופ לא בעיה להשיג, יש מעל ומעבר ביד 2 וגם ב ebay

האם המחשב יספיק - תלוי לאיזה מטרות. המעבד לא יגביל אותך אם אתה לא מריץ משהוא באמת כבד, בדרך כלל מה שמגביל את היכולות של המחשב הוא כמות RAM. לדעתי המינימום להרצה תקינה של וינדוס 7 (שהוא לא יתחיל להיתקע בדסקטופ) הוא 1G, וזה יכול להספיק גם למשהוא קטן כמו הרצת cron ב CMD. לדברים כמו גלישה באינטרנט (ושלא ייתקע כשפותחים טאבים) 2G מינימום

במחשבים ניידים אכן יש את המינוס שהחלקים לא סטנדרטיים. מחשבים ניידים שהכ מסך שלהם הוא intel (מובנה בציפסט) בדרך כלל דיי אמינים, מה שהולך בהם הוא סוללות, מסכים, מטענים (ניתן להחליף), ודיסקים קשיחים (סטנדרטי 2.5 inch)

EEEPC הוא מחשב דיי חלש, ואם זה מחשב שהגיע במקור אם XP, רוב הסיכויים שיש לו לא יותר מ 1G RAM - כאמור נראה לי יהיה צפוף ל windows 7 אם אתה רוצה להריץ עליו משהוא משמעותי

אם אתה קונה מחשב נייד ללא מטען ורוצה לקנות מטען תחליפי ב ebay וכו' - זהירות : חלק גדול מהמטענים התחליפיים שיש שם מסוכנים כי הם לא מיוצרים בהתאמה לדרישות בטיחות בסיסיות. חפש מטען מקורי, גם אם הוא קצת שרוט או משומש

פורסם
  • מחבר

לגבי ה BIOS - חשבתי על זה

או שחשבתי לעשות wake-on-lan ולקנפג את הראוטר שלי (מריץ openwrt) שיעיר אותו..

הבעיה היא שלאט לאט יתווספו cron jobs ואני לא עד כדי כך לחוץ על צריכת החשמל

ה cron jobs האלה בסוף זה חלק מהעבודה שלי ומייצרים עבורי כסף - ולכן 30 שקלים של חשמל מתגמדים...

אחד הפתרונות שחשבתי בהתחלה היה לקנות איזה android-טלויזיה כזה ב200 שקלים, ולהריץ עליו vm של xp/7 הבעיה שזה יותר מידי חסרונות (הרבה זמן לקנפג את הכל, יותר מידי רכיבים=יותר פוטנציאל לכשל במע' -בעיקר תוכנתית, זמן משלוח מחו"ל לארץ של חודש.., אין לי ניסיון עם vm על אנדרואיד, ועוד.. למרות שיש את ה mk808 שמריץ אובונטו, אבל בטח לא עשו פורטינג לכל החבילות ובטח חלק מהן עם הרבה תקלות.. לא רוצה להכנס לבעיות האלו - עדיף i686 יציב!)

המשימות הבאות שלי:

1. הכנת דיסק arch לבדיקות

2. חיפוש מחשב נייד יד שנייה - עם מינימום 2 ג'יגה ראם

לגבי מטענים - יש לי נגישות לכל סוגי המטענים אז בתחום הזה אני בסדר!

תשמע אתה פשוט תותח אמיתי (פתחתי את ההודעה פה בלי הרבה ציפיות), באמת שעזרת לי המון!

אמשיך לעדכן איך מתקדמת הרמת הסטאפ!

פורסם

אכן, וגם לוח איכותי אם ציפסט G31 - כ מסך מובנה לא רע. המחשב הזה הוא מחשב אינטרנט / משרדי / HTPC מושלם, הרבה יותר ממה שצריך להרצת cron

פורסם
  • מחבר

התקנתי עליו windows 7 starter

עובד מעולה

קינפגתי את ה cron-ים הרלבנטים, והגדרתי שרת VNC (צריך לעבור על הלוגים דרך הפלאפון..) וכמובן port forwarding

יש לי 3 שאלות נוספות:

1. מה ההגדרות המומלצות ל windows כדי לשמור על צריכת חשמל נמוכה? כרגע כיביתי את כל סוגי ה sleep וכו' כדי לא להגיע למצב שבו הcron לא רץ

2. אני רוצה שהמחשב הזה יחזית הרבה זמן ולכן שמתי מתאם "מגן ברקים" על השקע של המחשב (על הקצה של הכבל קומקום), רציתי לשאול מה הדרכים לגרום למחשב הזה להחזיק הרבה זמן? (חשבתי על החלפת הספק לספק נורמלי.. אבל אשמח לשמוע על כל השיטות)

3. יש על הלוח 2 כרטיסי זיכרון כל אחד מהם 1 ג'יגה, אחד מהם 800 מגה"צ והשני 667 מגה"צ

משום מה כשאני נכנס ל winkey+break אני רואה:

Installed Memory: 4.00 GB (2.00 GB usable)

המחשב לא מצפצף כשהוא עולה, וב BIOS שני הכרטיסים מזוהים

מה שכן עכשיו בדקתי פה:

http://www.cnet.com/products/gigabyte-ga-g31m-es2l-2-3-motherboard-micro-atx-lga775-socket-g31/specs/

ואני רואה שיש תמיכה רק ב 667

אז זה אומר שהכרטיס 800 לא תקין?

תודה מראש!

פורסם

אתה יכול להגדיר כיבוי בזמנים שלא צריך את המחשב והדלקה מה BIOS, או כמו שאמרת, WOL. תוסיף סקריפט שמבטיח את ביצוע המשימה אם המחשב עולה באיחור - למשל אם הוינדוס ירצה להריץ chkdisk בזמן ההפעלה, גם אם הזמן המדוייק עבר

הפקטורים שמגבילים הם איכות הספק שעומד בו, קירור, וסך הכול שעות עבודה - מה ששוב נותן יתרון לכיבוי של המחשב כשהוא לא עושה כלום

במחשב כזה בסיסי אין דרישות קירור מיוחדות, פשוט תוודא שהמאווררים תקינים. ממליץ שיהיה מאוורר מוציא בקיר האחורי חוץ מהמאוורר שבספק. תוודא גם שיש מקום ממנו אוויר קר יכול להיכנס - בהרבה מארזים גנריים אין באמת פתח כזה (הפלסטיק הקדמי אוטם את המארז חוץ מפתח קטן ולא מספיק למטה), במקרה כזה אני ממליץ לפתוח קצת את הפתחים על הסלוטים האחוריים של המארז שבהם לא עומד כלום - כמו צלעות אוורור בדלת של חדר חשמל

מגן ברקים (השם מטעה - אין לדברים האלה כל סיכוי להגן מפני ברקים) או UPS זול אינו מאריך את אורך החיים של המחשב מבחינת מתח נקי יותר וכו'. המגן אינו מנקה את המתח, הוא מעביר אותו כמו שהוא. סינון מתח משמעותי קורה בספק - כל קפיצת מתח וכו' שאינה מספיק משמעותית בשביל להוציא את הספק מפעולה תקינה, לא תעבור אותו ולא תגיע לחומרה

מגן טוב או UPS יכולים להגן על המחשב מפני מקרה שבו המתח באמת לא תקין, ושבו בלי המגן / UPS המחשב היה נשרף (מציאותית מה שנשרף בדרך כלל זה רק הספק). אלה מקרים כמו מתח גבוה או נמוך מתמשך במערכת (כשמנורות בבית דולקות חזק או חלש מהרגיל), סדרה של הפסקות חשמל מהירות של כמה שניות, דברים כאלה. לא בכל מגן בכלל יש את ההגנות המתאימות

ההגנה של ספיגת נחשולי מתח, עליה כל היצרנים אוהבים לדבר, ובדרך כלל היא היחידה שיש במגן שעולה 40 ש"ח, דיי חסרת משמעות. יכולת הספיגה של מגן כזה נמוכה, נחשול שעובר אותה ישרוף את המגן ואת המחשב. יותר מזה, במגינים מסוימים רכיבי הספיגה מחוברים ללא הגנה מהתחממות יתר, והמגן יכול לעלות באש במקרים מסוימים. היית מעדיף שיישרף המחשב ולא הבית

לוח יכול לעבוד בצורה תקינה אם סטיק זיכרון מהיר יותר מהמקס' שנתמך. במקרה כזה המהירות תהיה הנמוכה מביניהם - של הלוח. חוצמזה, כל הזיכרון שעומד במחשב חייב לעבוד באותה מהירות - אם אתה מחבר סטיקים במהירויות שונות, הלוח יפעיל את כולם במהירות של האיטי מביניהם. זה תקין, ובדרך כלל נפח הזיכרון משפיע על ביצועי המחשב הרבה יותר משמעותית מהמהירות שבה הזיכרון עובד

פורסם

ממליץ לנקות את גוף הקירור מהאבק שהצטבר בפנוכו - יחסוך חשמל בהמשך.

פורסם
  • מחבר

11010010110 - אז לטענתך אין שום דבר שאני יכול לעשות כדי לשפר את אורך חיי המחשב באופן משמעותי חוץ מלקצר את שעות העבודה שלו

אני בשבועיים הקרובים יתן לו לעבוד 24\7 עם ה VNC SERVER רץ, ורק אחרי שאני אראה שה CRONS יציבים והכל תקין אני אקנפג WOL או שעות קבועות ב BIOS

העניין הוא שזה לא רק לקנפג WOL, כי אני רוצה שתהיה לי האפשרות להתחבר אליו מרחוק בזמן רצוי, ולטובת העניין צריך לכתוב DAEMON בראוטר שידע לקבל טריגר ויפעיל את ה WOL ויעיר אותו כדי שאוכל להתחבר ב VNC

HelpSupport - התעצלתי ללכת לקומפרסור בבוקר.. אבל עשיתי את זה לפני כמה שעות, פירקתי את כל המאווררים וניקיתי הכל :)

שאלה נוספת - יש צורך להוסיף WATCHDOG שינתר את הטמפ' של המכונה ויכבה אותה ? או שוינדוס עושה את זה לבד? ואם זה קורה לבד - לאיזה ערכים לקנפג?

תודה!

פורסם

watchdog הוא משהוא קצת שונה. זהו רכיב חומרה שתפקידו לזהות אם המחשב נתקע וללחוץ reset, בשביל שתוכל לסמוך על כך שמחשב שעומד במקום לא נגיש לא ייתקע פתאום ויחייב אותך להגיע עד אליו בשביל לעשות הפעלה מחדש

במקרה כאן, אתה רוצה כיבוי במקרה של התחממות יתר

קודם כל, במקום הגנות (שהן אמצעי חירום), בדוק עד כמה המעבד מקורר מציאותית (מה שישפיע על טמפ' העבודה שלו כל הזמן ומכאן על אורך החיים - שלו, ואפילו יותר מכך, של ממיר המתח בלוח שצמוד אליו ונמצא בטמפ' דומה). במעבד חסכוני כמו זה אין דרישות קירור מיוחדות. צריך בסך הכול שיהיה מאוורר עובד וחומר קירור תקין

מעבדים מכילים הגנה פנימית מהתחממות יתר. אם הוא מתחמם יותר מידי בצורה קיצונית, הוא יוריד את המהירות שלו והמחשב יקפא בהפסקות. אם אתה רוצה הגנה יותר מלאה, בחלק מה ה BIOSים אתה יכול להגדיר ממש טמפ' לכיבוי. מעבד אם קירור תקין יכול להגיע למשהאו כמו 60 במאמץ, מעבדי E2xxx בנויים להחזיק 73 מקס', ונזק מתחיל מעל כ 80. בחר את הטמפ' לכיבוי בהתאמה. ושוב : זאת הגנה למקרה חירום בלבד. אם תבחר טמפ' נמוכה מידי, יכול לקרות שיום קיץ חם כלשהוא בזמן שה cron במאמץ המעבד יגיע לרגע ל 65C ויביא לכיבוי של המחשב, בלי שבאמת היה צורך. אל תבחר טמפ' נמוכה בצורה גבולית

מעבד הוא רכיב חומרה דיי עמיד. בדרך כלל מה שנהרס מהתחממות יתר הוא הלוח והספק (וכשהוא נהרס הוא יכול להרוס חומרה אחרת), ובאלה הנזק קורה בטמפ' דיי נמוכות - כאלה שהן פחות מטמפ' עבודה רגילות בשביל מעבד. בשביל להבטיח שהלוח לא יתחמם יותר מידי, ודא שיש קירור מארז מספיק - מאוורר מוציא נוסף חוץ מהספק, ופתח כניסת אוויר

ובכללי, אחת לתקופה בדוק שכל המאווררים במחשב תקינים ולא נותנים סימנים שהם הולכים להפסיק לעבוד בקרוב (רעש, לא מסתובבים חלק לגמרי וכו). במיוחד בדוק מאווררים זולים כי יש להם אורך חיים קצת יחסית - כמו מאוורר של ספק גנרי, מאווררי מארז פשוטים, וקירור מעבד אם הוא לא מקורי של אינטל אלא תחליף זול כמו deepcool

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים