עבור לתוכן

הצעת לוח אם, מעבד, זיכרון בתקציב 3000ש"ח

Featured Replies

פורסם

שלום רב.

אני רוצה לשדרג את המחשב הנוכחי בשביל לשדרג בעתיד לכרטיס מסך כגון GTX970/980 כרגע יש לי HD6970 .

אחרי בירור קל הבנתי שהמעבד הנוכחי Intel Core 2 Duo E8500 יהווה בעיה עם כרטיסים חדשים כגון GTX970

בעיקרון מה שיש לי שלא צריך לשדרג לדעתי זה ספק כוח CROGER 1000W GOLD בהחלט מפלצת שקניתי לפני שנתיים בערך. (השאלה אם הוא מתאים ?)

אני צריך עזרה לגבי בחירה בחומרה בלוח אם ומעבד ובזיכרונות.

יש לי מסך 24 1920X1080

אני משחק CRYSIS 2 / 3 COD/ בעיקר FPS

עבודה באחסון קבצים כמו שירים וסרטים ב BLURAY וקצת עריכה ב SONY VEGAS ו After E

ככה שאשמח ללוח שתומך במספיק חיבורי SATA כדי שאוכל להוסיף כוננים לפי הצורך. ושיהיה בו מספיק חיבורי USB 3.0 לפחות 4.

אם לדעתכם צריך לשדרג למארז שיכיל את כל זה (הרעש לא משנה לי בכלל) אשמח להצעות.

לגבי המעבד אין לי מושג... כי תמיד אומרים ש I7 לא משתלם ו ש I5 כן שמעתי על מעבדים כמו Intel Core i7-4790 3.6GHz Haswell Tray השאלה מה מתאים לי..

וזיכרונות האם מספיק 8GB או אולי 16GB? ואיזה תדר?

אני מתגורר באיזור המרכז בני ברק- רמת גן.

תודה רבה מראש לכל העוזרים והמומחים וכמובן חג שמח .

פורסם

ב-3000 ש"ח אתה יכול לקנות מעבד Core i7 עם 16GB זיכרון, אבל יש כמה שאלות שאתה צריך לענות עליהן:

א. האם אתה רוצה לחסוך או לבזבז את כל התקציב?

ב. האם אתה מעוניין בהמהרה או לא?

ג. מה גודל המארז הנוכחי (האם האתה מוגבל ללוחות בגודל מסויים)?

אם אתה רוצה לבזבז את כל התקציב ולא מעוניין בהמהרה, הנה מפרט אפשרי לדוגמא:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel i7-4790K Quad core CPU - LGA1150 - 4.0 GHz - 8MB cache

כמות: 1 - מחיר: ₪1696

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer i11

כמות: 1 - מחיר: ₪143

לוח אם:

Gigabyte GA-H97-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪518

זיכרון:

Hynix 16gb 2X8GB DDR3 1600Mhz - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪699

סה"כ: ₪3056

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית. ההרכבה, משלוח ואיסוף במקרה של תקלה חינם.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 2995 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/8a1cmsgz

הערות:

1. שים לב שהמעבד שהוצע פה מתאים להמהרה, אך הוא גם המעבד הכי מהיר שתוכל למצוא לסוקט 1150 (עובד בתדר של 4GHz כאשר ה Core i7-4790 עובד ב 3.6GHz).

2. צריך לבדוק האם יש לוחות משתלמים יותר (תלוי בחנות).

3. אם אתה מעוניין בהמהרה, אתה צריך קירור טוב יותר למעבד (עולה לפחות בסביבות ה-200 ש"ח) ורצוי גם לוח אחר.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה קודם כל.

אני לא מעוניין בהמרה. אני לא מתעסק עם OC

2 כן להתשמש בכל התקציב. אם יש חריגה קטינה אז לא נורא (כל עוד זה משתלם)

3 נראה לי שאני גם אצטרך מארז כי במארז שיש לי עכשיו אין לי תמיכה ב USB 3.0

מה שחשוב שהמארז יתאים לכרטיסי מסך גדולים GTX970 ודומיו. ושיהיה לפחות תמיכה ב 6 כוננים קשיחים. כרגע יש לי מארז מסוג CM 690 II (ver.2)

האם לדעתך צריך לשדרג או שהוא מספיק גדול ללוח ולכל השאר?

4 בקשר לקירור למעבד בכל אופן אני מעוניין בקירור טוב גם אם זה אומר שיש חריגה.

5 האם סקוט 1150 רלוונטי או שיש מתקדמים יותר? האם הוא תומך במעבדים החדשים?

נערך על-ידי netanel38121

פורסם

אני רכשתי לאחרונה את המארז antec gx 500 ואני מבסוט!!

בKSP דווקא גם מצאתי את המחיר הכי טוב שיש למארז בקישור הזה

פורסם

1. כפי שציינתי - בתקציב של 3000 ש"ח אפשר להכניס את המעבד "הכי עוצמתי" שיש לסוקט 1150, שהוא ה Core i7-4790K. מעבד זה גם מתאים להמהרה, אך אין הדבר אומר שאתה חייב לבצע המהרה. מעבד זה עובד בתדר של 4GHz ואילו המעבד השני ב"עוצמתו" הוא ה Core i7-4790, שעובד בתדר של 3.6GH, כלומר יש הפרש של 400MHz בינהם, דבר שהופך את ה Core i7-4790K למשתלם אם אתה צריך תדר גבוה ככל האפשר אבל לא מעוניין להתעסק בהמהרה.

2. בקשר לקירור למעבד - הקירור שבחרתי, ה ARCTIC Freezer i11 הוא קירור מצויין אם אתה לא מתכוון לבצע המהרה. יש גם את ה Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 שזול יותר בכ-20 ש"ח ממנו, אך אני מעדיף את ה Freezer i11 פשוט כי הוא מגיע עם פלטה אחורית.

3. סוקט 1150 הוא הסוקט נוכחי למעבדי אינטל המיועדים לשוק הביתי. יש גם את סוקט 2011-3, שמיועד כבר למחשבים חזקים במיוחד (בד"כ שרתים, אבל יש גם גירסאות "ביתיות" של לוחות, מעבדים וזיכרון DDR4), אבל התקציב שלך לא מספיק לשילוש המבוסס על סוקט כזה.

4. בקשר למארז Cooler Master CM 690 II (קישור) - זה לא ממש הפורום לדברים האלו, אבל למעט העובדה שהגירסה הזו לא תומכת ב USB 3.0, מהנתונים שלו נראה מדובר במארז לא רע - יש לו פתחי איוורור מכל הכיוונים (גם מלמעלה וגם מלמטה), ספק הכח ממוקם בחלקו התחתון, הוא מיועד ללוחות עד גודל ATX והוא מתאים לכרטיסי מסך באורך של עד 304 מ"מ. לפי האתר של NVIDIA, כרטיס המסך GTX 970 הוא באורך של 10.5 אינץ או כ-266.7 מ"מ (קישור), כך שהמארז הזה אמור להתאים לו. בכל מקרה, אם אתה רוצה גם מארז בתקציב, אני מציע שתתייעץ בפורום מפרטי מחשב.

אם אתה מעוניין להשקיע 3000 ש"ח (בלי לחסוך) רק בלוח, מעבד וזיכרון שלא למטרות המהרה, אז המפרט שהצעתי לך קודם יהיה אידאלי - אתה גם מקבל את המעבד הביתי הכי חזק שיש כרגע, גם 16GB וגם לוח דיי מפוצ'ר (הצעתי את הדגם הזה בגלל שהוא בעל ממשקי M.2 ו SATA Express, אבל אם אין לך צורך בהם אפשר למצוא לוח דומה זול יותר). כמובן שאם תציין את החנות ממנה אתה מעוניין לקנות יהיה אפשר לראות בדיוק מה הם מוכרים (לא כל חנות מוכרת את כל סוגי החומרה) ולבחור את החומרה הכי טובה במסגרת התקציב.

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

בעיקרון אני מעוניין לקנות מאייבורי מחשבים ואם אין שמה אז מ KSP מבחינת מיקום זה נוח לי.

לגבי המארז שהבחור shaharsib הציע זה רלוונטי לכאלה חלקים ? כי אחרי כמה חודשים אני מתכוון לקנות כרטיס מסך מתקדם אולי יצאו עד אז אפילו חדשים... מי יודע.

פורסם

בקשר למארז GX500 של Antec (קישור לאתר המארז בגירסה עם החלון, קישור לאחר המארז בגירסה בלי החלון) - מדובר במארז לא רע לפי התכונות שלו - ספק כח בחלק התחתון, פתח איוורור עליון, בעל 2 חיבורי USB 3.0 והוא תומך בכרטיסי מסך עד אורך של 380 מ"מ (רוב הכרטיסים הארוכים מגיעים לסביבות ה 300 מ"מ, כך שיש דיי והותר מקום במארז לכל כרטיס מסך שתבחר). אני לא יכול להעיד על איכות הבנייה שלו, אבל מדובר במארז של Antec שהיא חברה טובה ומוכרת בתחום המארזים.

בקשר לשילוש מאייבורי - מניסיונות שעשיתי בעד 3000 ש"ח (אולי אם חריגה קטנה) ניתן לקנות:

א. שילוש להמהרה - מעבד Core i7-4790K עם לוח Gigabyte GA-Z97X-Gaming 3, זיכרון בנפח 8GB מדגם Kingston 8GB DDR3 1600MHz KVR16N11/8 וקירור Arctic Cooling Freezer 13, שהוא קירור טוב שאמור לעמוד ב TDP של עד 200W, אך הוא כנראה לא אידאלי להמהרה. סה"כ מחיר - 3035 ש"ח.

ב. שילוש שלא למטרות המהרה - מעבד Core i7-4790K עם לוח Gigabyte GA-H97-D3H, זיכרון בנפח 8GB מדגם Kingston 8GB DDR3 1600MHz KVR16N11/8 וקירור Arctic Cooling Freezer 13. סה"כ - 2795 ש"ח. כאן המעבד הוא הכי חזק שקיים לסוקט 1150 והוא מתאים להמהרה, אך הלוח והקירור פחות (יכול להיות שאפשר לבצע המהרה עד רמה מסויימת בלוח הזה).

ג. שילוש שלא למטרות המהרה - מעבד Core i7-4790 עם לוח Gigabyte GA-H97-D3H, זיכרון בנפח 16GB מדגם Kingston HyperX Fury 16GB DDR3 1600MHz HX316C10FK2/16 וקירור Arctic Cooling Freezer 13. סה"כ - 2965 ש"ח.

הערות:

1. שילוש שממש מתאים להמהרה מבחינת כל הרכיבים כבר יעלה מעל 3000 ש"ח באייבורי.

2. מאייבורי בחרתי את הקירור Arctic Cooling Freezer 13 פשוט כי הוא יותר זול ב-30 ש"ח מה ARCTIC Freezer i11 ונותן ביצועים דומים, דבר שהופך אותו למשתלם יותר.

3. אתה צריך להחליט האם אתה מעוניין בהמהרה או לא, האם חשוב לך מעבד שעובד בתדר גבוה ככל האפשר או שאפשר להסתפק בפחות והאם אתה צריך 16GB זיכרון או שאתה יכול להסתפק גם ב 8GB.

שילוש מ KSP לא בדקתי כי יש להם כרגע בעיה באתר, אבל באופן כללי המחירים שלהם דיי דומים לאלו של אייבורי.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה רבה לך על על העזרה! אני אלך על האופציה הראשונה. עם ההמרה כי זה לא חריגה רצינית.

פורסם

במקרה כזה, תיקח קירור טוב יותר שכן מיועד להמהרה (בתוספת של כ-100 ש"ח לקירור סביר להמהרה).

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

הקפצה ועידכון לגבי הקנייה . שיניתי את דעתי ובאופן עצמאי בדקתי בכל מיני מקומות , מאמרים, סיקורים . ועדיין עם כל זה שזה ביחס למחיר לא משתלם כרגע .קניתי חלקים לתושבת X99

בקשר למעבד לדעתי אני לא צריך יותר ממה שהוא מציע. ואני מודע לזה ש מעבד Intel Core i7-4790K יש יתרונות במהירות יותר לפי מה שהבנתי מהבדיקות, אבל מה שלקחתי לא נראה לי כזה נורא..

טוב אז קיבלתי כריזה רצינית והחלטתי שאני יקנה את הדור המתקדם יותר של X99 למרות המחירים המופרזים!

רק רציתי לשתף מה קניתי.

זכרון Crucial Ballistix 8GB DDR4 2400MHz BLS8G4D240FSA

מעבד Intel Core i7-5820K Haswell 3.3GHz Box ללא מאוורר

מארז Corsair דגם Obsidian 900D כולל שלושה מאווררי 12 ס"מ, מאוורר אחורי 14 ס"מ וחלון צד

לוח אם MSI דגם X99S XPOWER AC צ'יפסט X99 תושבת LGA2011-3

קירור נוזלי למעבד מדגם Corsair Hydro Series H110 280mm Extreme Performance Liquid CPU Cooler

כרטיס מסך כבר יש לי HD6970 בעתיד הקרוב אם לא יהיה חדש בחודשים הקרובים לגבי כרטיסים חדשים אז אקנה GTX970

ספק כוח יש לי 1000 W 80PLUS GOLD של חברת קרוגר ספק מפלצת בלשון המעטה.

כונן SSD יש לי SAMSUNG 840 PRO

רציתי גם לדעת אם יש בעיות תאימות עם הזיכרונות האלה ללוח כי הבנתי שעדיין יש בעיות בתושבת הזאת לפעמים עם הזיכרונות..

תודה

פורסם

תתחדש ובהצלחה.

לא ידוע לי על בעיות תאימות, אבל קח בחשבון שהתושבת הזו דיי חדשה בשוק וייתכן שבעיות מסוימות ייפתרו עם עדכוני ביוס עתידיים.

פורסם
  • מחבר

תודה. בעיקרון התוכנית שלי זה לעבור לרזולוצייה 1440p או 4k עם מסך מתאים . בזמן המתאים.. אבל אני אחכה קצת לראות מה ייתחדש. מה שחשוב לי זה שאני מוכן . שארכיב אותו אני יעלה תמונות למקום המתאים ואתייעץ לגבי הסידור של המארז המטורף הזה. בזכות האתר הזה והתרשמות מהכתבה המקצועית כמו תמיד , החלטתי דווקא לקחת אותו ולא את cusmos 2 למרות שהוא דיי מושך חיצונית אבל עם לא מעט חסרונות למארז שקניתי לעיל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים