עבור לתוכן

איזה לוח עדיף?

Featured Replies

פורסם

[h=1]לוח אם Gigabyte X99-SOC Force LGA2011-3, Intel X99, DDR4, 4xPCI-E[/h]

[h=1]לוח אם Asus X99-DELUXE LGA2011-3, Intel X99, DDR4, 5xPCI-E[/h]

ההפרשים במחיר הם של 200 ש"ח בלבד לכן תקציבית אין לי בעיה עם אף אחד מהם. מה אתם ממליצים?

פורסם

מבחינת התכונות:

חריצי הרחבה מסוג PCI Express X16: ב Asus X99-DELUXE יש 5, וב Gigabyte GA-X99-SOC Force יש 4.

חיבורי SATA3: ב Asus X99-DELUXE יש 8, וב Gigabyte GA-X99-SOC Force יש 10.

חיבורי SATA Express: ב Asus X99-DELUXE יש 2, וב Gigabyte GA-X99-SOC Force יש אחד.

חיבורי USB 3.0 בפאנל האחורי: ב Asus X99-DELUXE יש 10, וב Gigabyte GA-X99-SOC Force יש 8.

כרטיסי רשת חוטיים: ב Asus X99-DELUXE יש 2, וב Gigabyte GA-X99-SOC Force יש אחד.

כרטיס רשת אלחוטי: ב Asus X99-DELUXE יש, וב Gigabyte GA-X99-SOC Force אין.

מבחינת הגודל - ה Asus X99-DELUXE הוא בגודל ATX, וה Gigabyte GA-X99-SOC Force הוא בגודל E-ATX.

סה"כ הייתי אומר שהלוח של Asus עדיף מבחינת התכונות שהוא מציע.

אני מניח שאתה מתכוון לבצע המהרה, ולכן אני אציע לך לחפש ביקורות לגבי הלוחות הנ"ל ולראות איזה מהם נותן תוצאות טובות יותר.

פורסם
  • מחבר

זה רק עניין של למי יש יותר תכונות והרחבות?

פורסם

מבחינת ביצועים - אתה כנראה לא תרגיש בהבדל בין הלוחות, דבר הנובע מכך שבקר הזיכרון וממשק ה PCI Express 3.0 נמצאים ישירות על המעבד, וכמובן מהעובדה שבשני הלוחות נעשה שימוש באותה ערכת השבבים. ההבדלים בביצועים יכולים לנבוע מבקרים צד שלישי שהיצרן מוסיף (עוד חיבורי SATA, עוד חיבורי USB, עוד כרטיס רשת וכד'), אבל כאמור - אתה כנראה לא תרגיש בהבדל.

מבחינת המהרה - כאן כבר הסיפור יכול להיות שונה, שכן הביוס, מספר מייצבי המתח בלוח ואולי גם גופי קירור שונים שמותקנים על הרכיבים בלוח יכולים לעשות את ההבדל ולאפשר לך להמהיר את המעבד לתדר גבוה יותר בלוח אחד לעומת לוח אחר.

יש אנשים שמה שחשוב להם הוא ערכת צבעים מסויימת במחשב, ולכן השיקול שלהם בבחירת הלוח, הזיכרונות, המארז ואולי גם רכיבים אחרים נובע דווקא מהצבעים שלהם.

אני ממליץ לך לחפש ביקורות על הלוחות האלו (למרות שהם דיי חדשים בשוק) ולראות האם יש משהו שבולט יותר בלוח אחד לעומת השני מבחינת הביצועים הדרושים לך או לחילופין - האם התגלתה בעיה בלוח מסויים. בסופו של דבר אתה צריך לחשוב מה אתה רוצה וצריך מהלוח ועד כמה אתה מוכן לשלם עבור זה. במקרה הזה הלוח Asus X99-DELUXE נראה לי עדיף, אבל אולי לך הלוח של Gigabyte יראה משתלם יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים