עבור לתוכן

שאלה

Featured Replies

פורסם

אני בקרוב קונה מחשב חדש ואני רוצה לדעת האם כדאי לי להרכיב אותו לבד או שאפשר לסמוך על החבר'ה שמרכיבים את זה בKSP ? הם מבינים בכל הנושא של discharging , cable management ואסתטיקה של ההרכבה בכללי ?

לא שיש לי יותר מדיי ניסיון בהרכבה אבל תאורתית למדתי את מה שצריך לדעת דרך האינרטנט.

פורסם

לפי דעתי עדיף תתן לחנות להרכיב.

כך גם אם תהיה בעיה לא יכלו לבוא אלייך בטענות שלא הרכבת נכון וכו'

אבל אם זה מחשב פשוט אז אתה יכול להרכיב בשביל הניסיון..

נערך על-ידי Teknik

פורסם

^ מחזק את מה שידידנו אמר.

עדיף לצבור נסיון ממערכות ישנות\לא יקרות.

פשוט חבל להתעסק עם משהו חדש כשאין ניסיון בפועל, כי יכול להגרם גם נזק פיזי מהרכבה לא נכונה, ואז אין אחריות למוצר שנפגע.

ואת עניין האסתטיקה אפשר לתקן לאחר רכישה.

כי פה אפשר להשתמש בניסיון\ידע קטן יותר, פשוט לפרק כל כבל בנפרד ולהרכיב אותו ישר אחרי שבחרת היכן להעביר\להסתיר אותו.

וגם ככה אתה צובר נסיון :-)

פורסם

אני חושב שכן רצוי שתרכיב לבד - כל הזדמנות היא טובה. קרא את ההוראות, אל תמהר, ולא יקרו טעויות יקרות

מה שכן, תעבור על דיוני החנויות בפורום צרכנות ותבדוק באילו חנויות יש שירות אחריות הוגן (תעבור גם בתוך הדיונים, קורה שדיון מתחיל על חנות אחת וממשיך על חנות אחרת) - בהחלט כדאי לשלם 100 ש"ח ויותר אקסטרה (על המפרט השלם) בשביל לקנות במקום שניתן לצפות ממנו לאחריות טובה

פורסם

לא מומלץ להרכיב לבד, הרבה אנשים עושים את ההרכבה לבד ועושים טעויות שאפילו לא מודעים לטעויות האלה ובכך מקצרים את חיי המחשב

זה מתחיל מהרכבת פילטר בצורה לא נכונה ויכול להסתיים במבודד שלא שמו על המארז ויכול לעשות בעתיד קצר(אם לא עושה על ההתחלה) .

אני לא אומר שהאנשים של KSP מקצועיים(לא מכיר אותם) אבל אני משער שהם לוקחים אחריות במידה שיש בעיה.

רוב האנשים לא עושים את עבודת ההרכבה מא עד ת - נכון שיש מארזים יותר מודולרים ויותר נוחים , אבל כיוון שלא תדע כרגע להבדיל עדיף שתיתן להם ותתאמן על ציוד ישן עם ההוראות הרכבה שלו .

פורסם

הרכבת פילטר בצורה לא נכונה תסתכם ביותר אבק בתוך המחשב. זה לא נזק, ניתן לנקות ולהפוך את הפילטר לכיוון הנכון

בחוברת ההוראות של כל לוח שאני מכיר נאמר בבירור להרכיב את עמודי התמיכה. אם תקרא את ההוראות ולא תמהר לא תקרה לך הטעות הזאת

אני עדיין לא חושב שיש בעיה כלשהיא אם קוראים הוראות, לא ממהרים, ומשתמשים ב common sense

פורסם
הרכבת פילטר בצורה לא נכונה תסתכם ביותר אבק בתוך המחשב. זה לא נזק, ניתן לנקות ולהפוך את הפילטר לכיוון הנכון

בחוברת ההוראות של כל לוח שאני מכיר נאמר בבירור להרכיב את עמודי התמיכה. אם תקרא את ההוראות ולא תמהר לא תקרה לך הטעות הזאת

אני עדיין לא חושב שיש בעיה כלשהיא אם קוראים הוראות, לא ממהרים, ומשתמשים ב common sense

הרבה ישראלים לא יודעים מה זה לקרוא הוראות מא-ת והCOMMON SENSE הישראלי זה יותר כיבוי שריפות מאשר חשיבה לעומק

לכן בגלל שאני מכיר את החשיבה הישראלית של קיצורי דרך , אז אני ממליץ בהתאם , הדוגמאות שנתתי הן רק חלק ממה שישראלים עושים , יש גם עניין של זרימת אוויר לדוגמא - שהרבה אנשים שמים מאווררים סתם כי חושבים שזה מה שמקרר , אבל לא יודעים שמארז בנוי להוציא את האוויר ממקום מסויים ואם אתה לא מכוון דרך שם את האוויר אז זה מקצר את חיי הרכיבים .

כמובן שאתה יכול לחבר ולעשות מה שבא לך , אבל זה אחד מההבדלים בין מחשב שעובד 5 שנים למחשב שעובד שנתיים, שכמובן חלק מהמאפיינים זה איכות הרכיב שקנית (משהו NON BRAND או BRAND) או תשתית החשמל בבית אבל המחשבים שלי בדרך כלל מצליחים להחזיק 5 6 שנים ללא תקלות (למעט בעיות תוכנה שמה לעשות זה מיקרוסופט) שמחשבים של חברים שלי נראים כמו חולים גוססים עם כל התיקונים שעשו :)

פורסם

בכך ש Cons הגיע לפורום ומתייעץ לפני שהוא עושה משהוא, הוא מראה שהוא אינו אחד מהם

פורסם

לרוב האנשים שיודעים לחפש ולראות סרטונים בYOUTUBE ידעו לשאול דברים יותר נקודתיים ולא כלליים - כשיגיע למצב שיוכל לשאול שאלות נקודתיות אז אולי אפשר לכוון .

אבל עד אז מומלץ שיקח אנשים מקצועיים , מה גם שהרבה אנשים בארץ שמבינים עניין לא ידעו בעצמם לבצע הרכבת מחשב יעילה (דוגמאות בפוסטים הקודם).

אדם שיש לו 5 הודעות פה גם אם הוא מדבר בצורה יפה ואלגנטית לא הייתי ממליץ לו שיכנס למים עמוקים במיוחד עם מחשב חדש שרכש

בניגוד ללימוד תוכנה , פה אם הוא עושה פאשלה אז זה יכול לעלות לו הרבה וגם עוד במחשב חדש שעדיף לשלם קצת יותר ולקבל הרכבה יעילה , אם המחשב היה ישן הייתי אומר תפרק תנסה , אבל מחשב חדש , רכיב נדפק בגלל ההרכבה שווה את הזמן התעסקות ? לא מאמין .

בכל מקרה עצתך שונה משלי , הוא יקרא את העצות ויעשה מה שהוא רואה לנכון - אם ירגיש מספיק בטוח ללכת על הרכבת המחשב אז סבבה שיהיה בהצלחה, היתרון היחידי בהרכבת המחשב בבית זה שאתה יודע שהמוצרים הם חדשים ולא מוצרים שישבו במעבדה או עברו תיקון וכדומה , לגבי העלויות הכספיות אני חושב שזה שווה במקרה של מחשב חדש (שבישן זה תלוי בנסיבות)

נ.ב

דוגמא למשהו שידע פרקטי נותן וידע תאורטי לא , הרבה ספקי כוח מגיעים עם הגדרה של 115V ולא 230V שאנשים קוראים מדריכים הם קוראים את המדריך של הלוח אם אבל בפועל לאחר ההרכבה הספק כוח עם ה115V ישרף בעת ההדלקה, ושיביא את הספק אתה חושב שיתנו לו אחריות ? סביר להניח שיצטרך לקנות ספק חדש .

נערך על-ידי taurus007
תוספת קטנה

פורסם

בספקים שהולכים לעמוד במחשב יקר כזה אין את המפסק 115V. הוא עדיין קיים רק ב entry level שאין להם PFC

פורסם
  • מחבר

באמת תהיתי למה אני לא יודע על מה הוא מדבר :)

תודה על הדעות ! אני חושב שאני ארכיב אותו בעצמי + אעזר בבן דוד בעל נסיון רב בתחום ובכללי בכל המידע ברשת

נערך על-ידי Cons

פורסם

תן לחנות להרכיב לך. אין שום סיבה להרכיב בעצמך כאשר אתה קונה מחשב חדש.

פורסם

יש חנויות שתנאי האחריות על הרכיבים שונה בין אם הם מרכיבים או אתה. נאמר לך פה על נושא האחריות, ממליץ לך לחשוב על העלות על הסופית של הכל לאורך כל זמן המוצר (בלי קשר לאם אתה מרכיב או לא).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים