עבור לתוכן

מחשב עובד ל-א-ט-......

Featured Replies

פורסם

שלום

כל מעבר בין דפים בגלישה או עיבוד של תוכנה דורש מספר דקות

עובדות:

1. הרצתי קספרסקי על המחשב - מצא וירוסים אבל אין הבדל במהירות

2. WIN לא רשום - התחילו לי הודעות של התראה על מקוריות תוכנה

3. אני מצרף כמה צילומי מסך של כל מיני תהליכים שניסיתי להבין ממעבר על התגובות פה (זה לקח לי מ 7 בבוקר ועד עכשיו 12 בצהריים)

4. יש לי על המחשב 2 תוכנות גרפיות כבדות אולם האיטיות היא כשהן לא מופעלות.

חייב עזרה - זה צעד אחרון לפני פירמוט של כל המחשב.

פורסם

הכונן הקשיח נראה חולה מאד...

בן כמה הוא?

פורסם
  • מחבר

המחשב בן 3 שנים.

רכישה סטנדרטית מוואלה שופס.

עכשיו אנחנו צריכים לעבור למחשב שיכול גם להעמיס על עצמו תוכנות כמו אוטוקד סקקאטאפ ותוכנות תלת מימד (יש לי הודעה נפרדת בפורום רכישת מחשבים)

האם אפשרי לשדרג המחשב הנוכחי שלי ?

ולמה הכל כל כך איטי ?

פורסם

מה בדבר להרחיב את זיכרון הראם מ2GB(שלא כולו בשימוש) ומעבר למע' הפ' 64ביט ? זה ככה לפני שזורקים את הHDD לפח...

ואם יש לך מעל HDD בודד מומלץ להתקין את מע' ההפ' על המהיר מביניהם.

פורסם
  • מחבר

1. מה עלויות של שידרוג (אני לא מבין את כל המושגים .. מה זה HDD? )

2. האם יש הבדל בכח בין נייח לנייד ?

ושוב - האם אחרי כל השידרוגים הוא יוכל לעבוד עם תוכנות כבדות כפי שציינתי

פורסם

חשוב שתפריד בין איטיות בשימוש "רגיל" הווה אומר דפדפן(בלי המון טאבים פתוחים), צפייה בתמונות\סרטים ושימוש בתוכנות כבדות.

1. HDD - זהו הדיסק הקשיח(hard disk drive), בחלק המכריע של הפעמים עלותו גבוהה משמעותית מזיכרון עבודה(RAM). חשוב לבדוק טרם הרכישה שהזיכרון מתאים ללוח האם שלך.

2. זו שאלה בעייתית כמו שתשאל האם יש הבדל בכח בין טויוטה למאזדה, אלו שתי פלטפורמות שונות ולכל אחת מהן יש מגוון של מפרטים כך שהתשובה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא "תלוי".

תוכנות כבדות דורשות משאבים מהמע' ומכיוון שהמעבד שלך לא חלש(וגם לא חזק במיוחד) אבל להערכתי הוא לא זה שגורם לאיטיות אלא מחסור בזיכרון עבודה-אני מעדיף להימנע מכניסה לפרטים של מדוע ולמה.

אני לדוגמא עובד עם תוכנות שדורשות משאבים רבים יחסית(בעיקר סביבות עבודה visual studio, eclipse, android studio וכד') ואתקשה מאוד לעבוד עם פחות מ4GB זיכרון ראם בהנחה שאני מעוניין בכמה טאבים פתוים בדפדפן, מסמך PDF ומוזיקה ברקע.

פורסם
  • מחבר

אני כבר מרגיש נודניק קצת... טוב לא קצת :-) אבל חייב לשאול עוד:

1. כל התוכנות שאני מדבר עליהן (של האדריכלות) סגורות

2. אני רק גולש אולי 3 טאבים פתוחים וגם בהם אין סרטים או דברים כבדים

והמחשב לא זז...

אני מיואש והפתרון היחידי כרגע הוא רכישה של מחשב חדש.

יש רעיון אחר ?

פורסם

א. תגבה את כל המידע החשוב שיש לך

ב. תריץ spinrite על המחשב, זה ימפה את כל הסקטורים הדפוקים ואולי אולי אולי ישפר את המהירות גישה לכונן.

פורסם

יכול להתקין ACTIVE SMART תוכנה שקוראת את הלוגים של הדיסק ואומרת אם הדיסק לא תקין או לא - זה מדד נוסף .

ולרוב שיש איטיות שהמשאבים לא מלאים זה אומר שהבעיה בדיסק קשיח כי המערכת הפעלה מנצלת נוסחא של להפעיל תוכנות על הזכרון ועל הPAGE FILE של הדיסק , ובדרך כלל הPAGE FILE של הדיסק גם ככה איטי אז שהדיסק דפוק זה יוצר הרבה יותר איטיות.

במידה שאתה מחליף דיסק עדיף להחליף לSSD גם על חשבון מקום בדיסק אבל זה לשיקולך - ביצועים של SSD פשוט משנים את התמונה לגמרי בעולם המחשוב .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים