עבור לתוכן

פריצה למערכת ebay? נתקלתי במשהו מוזר מאוד.

Featured Replies

פורסם

שלום לכם.

אני רושם כאן גם מתוך סקרנות וגם מתוך תהייה של ממש.

חיפשתי מוצר מבוקש מאוד באיביי - iPhone.

מצאתי מודעה.

מוכר עם פידבק מדהים - מעל 5000 פידבקים חיוביים.

הייתה לו מודעה מפתה (למעשה - יותר מדי מפתה).

אבל בגוף ההודעה הופיעה כתובת אימייל ששם ביקש מהקונים לפנות אליו.

בקצרה: מדובר ב scammer.

מה השאיר אותי המום:

- חיפוש אחרי ה item number כעת לא מעלה שום תוצאות ב ebay.

- היסטוריית הדפדפן שלי בבירור מראה את הכתובת הבאה ואת מספר הפריט (ראו למטה).

- המוכר שלכאורה מכר את ה iphone מתעסק באופן קבוע אך ורק בחלקי חילוף לרכבים.

ואני שואל את עצמי - האם הוא פרץ לחשבון ה ebay של המוכר, או שהוא הצליח למצוא חולשה באתר של ebay עצמו (הישג בלתי מבוטל)?

- לא נראה לי, אבל חלילה: השיג גישה אל המחשב האישי שלי?

מעניינת אותי מאוד דעתכם, והאם הצלחתם למצוא פתרון לעניין הזה.

לינק מהיסטוריית הגלישה שלי בדפדפן כרום:

http://www.ebay.com/sch/sis.html?_nkw=Read%20Description%20iPhone%206%20PLUS%20Latest%20Model%2016GB%2064%20128%20GB%20Factory%20Unlocked&_itemId=261622238750

שימו לב: מהלינק הזה אפשר לחלץ בבירור אתמספר הפריט, שהינו 261622238750

אבל - בחיפוש מתקדם ב ebay, מספר פריט זה לא מניב תוצאות.

קישור לחנות של המוכר (המקורי):

http://stores.ebay.com/Towers-Racing-Products-LLC/_i.html?rt=nc&_sid=63649161&_trksid=p4634.c0.m14.l1513&_pgn=4

מלל ההודעה ששלח אלי במייל לאחר ששאלתי על קניית המוצר (scammer קלאסי שמבקש העברה לחשבון):

I propose to close the deal trough eBay, since they are the biggest and the most trustworthy online market place. Basically, it's similar to buying locally. In the way that we make the deal you will receive first the package with 5 units iPhone 6 PLUS 16GB and you have 7 days available to check and to decide if you keep them or not. For payment we will use eBay bank account. eBay will contact you on email with the Payment Invoice. eBay will contact us (seller and buyer) with payment and delivery instruction.

You will have to pay eBay using bank account. The money will be sent to their holding account, and they will keep the money until you will receive the iPhone's. After they inform me that they have secured your payment into their account, I'll deliver the iPhone's to your address and pay the shipping myself. After you will test it, inspect it for 7 days and decide to keep it, they will forward the money to me once you have approved them to do so. If you won't like or if it is not as advertised, which I can assure you it won't be the case because this is new in perfect working condition the iPhone's will be returned to me at my expense and you get full refund from eBay.

To register the deal at eBay I need from you these info: eBay user ID, full name, address, city, zip code, country and your phone number . As soon you give me these details I will register the deal and eBay will send us invoices.

Waiting your reply.

Thanks!

מה דעתכם?

פורסם

תדווח עליו לאיביי.

זה כנראה יוזר שהסקאמר קנה... יש שוק (שחור) שלם של חשבונות איביי עם פידבקים חיוביים, או ותק של שנים רבות..

פורסם

זה איזה מסכן שפרצו לו לחשבון.

העובדה שהמודעה כבר לא קיימת מעידה על כך שאיביי קלטה שיש שם משהו דגי (fishy יענו) וכנראה הקפיאה את החשבון של הבחור ואת המכירות הנוכחיות שלו.

פורסם
  • מחבר

מעניין מאוד, לא חשבתי על זה.

חשבתי שאולי הוא הצליח איכשהו לחבל בתת-שירות (plugin) של חברת auctiva.com.

בכל מקרה, מעניין מאוד.

תודה!

פורסם

בכיף, עבדתי פעם בחנות ענקית בתוך איביי אז אני מכיר קצת מאחורי הקלעים....

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים