עבור לתוכן

קניית ddr4

Featured Replies

פורסם

היי אנשים,

מישהו במקרה יודע איפה ניתן לקנות בארץ ddr4 בקיט של 2x8 או אפילו 4x8?

ניסיתי להזמין באמאזון אבל לוקח להם הרבה זמן והם כל הזמן מעקבים את המשלוח ככה שאני שוקל לבטל...

פורסם
  • מחבר

אם אני קונה 4 סטיקים כאלה:http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=BLS8G4D240FSA

זה בסדר או שכדי להגיע ל32 אני צריך לקנות סט במיוחד?

ושאלה נוספת:

מה הרמה של הזיכרון שציינתי?

פורסם

א. שים לב לזמן אספקה הגבוהה.

ב. יש לך מערכת מבוססת X99 כן ?

ג. לא נראה לי שעדיין יש מספיק מידע על זכרונות כאלו. תוכל לחפש ביקורות על הסדרת ballistix sport הקודמת של DDR3, אבל זהו בגדול.

ד. בד"כ יש קיטים כאלו מוכנים מראש של כמה ביחד, אמור להיות זול יותר מלקנות בנפרד.

פורסם
  • מחבר

מה זה אומר שיש זמן אספקה גבוה? שיש להם ביקוש?

כן, קניתי מערכת X99.

בפלונטר אין קיטים לזה ולכן שאלתי... הם מוכרים רק אחד בודד ולכן שאלתי אם זה בסדר פשוט לקנות 4 כאלה.

פורסם

לפי המחירים בפלונטר, אכן משתלם לקנות את הזיכרון 8GB DDR4 2400Mhz PC4-19200 CL16 - 1.2V - 288Pin - Ballistix Sport Series (קישור לאתר היצרן) - מודולי זיכרון מסוג DDR4 בנפח 8GB שעובדים בתדר של 2133MHz עולים בפלונטר לפחות 621 ש"ח. בתוספת של כ-50 ש"ח אתה כבר מקבל את המודול הנ"ל שעובד בתדר של 2400MHz. אני לא בטוח עד כמה ההבדל בביצועים יורגש בין תדר של 2133MHz ותדר של 2400MHz, אבל הערכה (kit) הכי זולה של 4 מודולים בנפח 8GB כל אחד בפלונטר עולה מעל 3000 ש"ח. מכאן שאם אתה רוצה זיכרון שעובד בתדר של 2400MHz ובנפח כולל יהיה עדיף לך לקנות 4 מודולים כאלו, מה שיעלה לך כ-2700 ש"ח.

אם אתה רוצה לחסוך - אולי כדאי שתשקול זיכרון שעובד בתדר של 2133MHz, אבל מעשית החיסכון שלך יהיה פחות מ-200 ש"ח, ובהתחשב במחיר הכולל של כל המחשב (רק הלוח והמעבד בטח עלו לפחות 3000 ש"ח וזיכרון בנפח של 32GB גם כן יעלה בסביבות ה-3000 ש"ח), חיסכון של 200 ש"ח לא נראה משמעותי (משהו כמו 3-4 אחוז מהמחיר).

בקשר לערכה לעומת מודולים בודדים - אני לא חושב שצריכה להיות בעיה, אבל קח בחשבון שמדובר בזיכרון דיי חדש וייתכן שבאופן מוזר יש בעיית תאימות בין 4 מודולים זהים שהם לא חלק מערכה והדבר פשוט לא ידוע עדיין (למרות שזה מאד לא סביר).

פורסם

הזמן אספקה גבוהה אומר או שיש ביקוש נורא גבוהה או שיש ביקוש נורא נמוך או שבכלל ההיצא לא גבוהה (בגלל זה למשל אולי גם ב amazon מושכים את זה).

פורסם
  • מחבר

האמת שקראתי כתבה על הזיכרון הזה ובדיוק כתבו שם שזמני האספקה גבוהים אליו בגלל שהוא מאוד מבוקש.

עכשיו צריך לברר אם אפשר לקנות אותו בכמה סטיקים נפרדים...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים