עבור לתוכן

הגדלת זיכרון

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ותודה מראש על העזרה.

אז ככה יש לי מחשב עם לוח אם ga-z77m-d3h:

http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4142#ov

כרגע אלה הזכרונות שיש לי של crucial balstirx sport :[h=2]8GB Kit (4GBx2) DDR3 PC3-12800 Unbuffered NON-ECC 1.5V [/h]מספר סידורי:

BLS4G3D1609DS1S00

כעת אני רוצה לשדרג מ8 גיגה זיכרון ל16 ובדקתי במפרט של לוח האם והזכרונות הללו של קינגסטון תואמים:

[h=1]זיכרון למחשב Kingston 2x4GB DDR3 1600Mhz HyperX LOVO Dual Channel CL9-9-9 (Low Voltage)[/h]מספר סידורי:KHX1600C9D3LK2/8GX

שאלתי היא כזאת האם ישנה בעיית תאימות בזכרונות הקינגסטון ביחד עם הזכרונות שיש לי? בנוסף הקינגסטון dual channel והזכרונות שיש לי במחשב של הcrucial אינם כאלה האם זה מהווה בעיה? ואם זה לא מהווה בעיה איך אני מפעיל את ה-dual channel במידה ואקנה את הקינגסטון?

תודה רבה

פורסם

אתה לא חייב לרכוש זכרונות בתצורה של 4x2 אתה תמלא את כל הסלוטים ואם (לא שאני רואה את זה קורה) תצטרך להוסיף זיכרון בעתיד לא תוכל, גם לא נראה לי שכל כך תרגיש את תוספת הביצועים בעבודה בערוץ כפול.

אתה יכול לרכוש סטיק בודד של 8GB או בתצורה של 4GBx2 רק שים לב שהזיכרונות החדשים תואמים במתח ובתזמונים לזיכרון הישן כדי לצמצם את האפשרות לחוסר תאימות ביניהם.

עבודה בערוץ כפול פועלת אוטומטית למיטב ידיעתי , אתה צריך לשים 2 סטיקים זהים בסלוטים בעלי אותו צבע.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה, הם שניהם באותו מתח של 15 אך אין לי מושג מזה תזמונים ה-crucial הוא 9-9-9-24 והקינגסטון הוא רק 9-9-9 בלי ה-24 האם זה בסדר?

פורסם

לא צריכה להיות בעיה מיוחדת להוסיף זיכרון - רק יש לוודא שהוא עובד באותו המתח. שים לב שהזיכרון של Kingston הוא Low Voltage, אבל לפי המפרט הטכני של הזיכרון (קישור) הוא מסוגל לעבוד בתזמונים של 9-9-9 בתדר של 1600MHz במתח של 1.35V, ואילו במתח של 1.5V הוא מוגדר לעבוד בתיזמונים של 11-11-11 בתדר של 1600MHz. אני מניח שאם אתה עובד במתח של 1.5V ורוצה לעבוד בתיזמונים של 9-9-9 כמו במצב הנוכחי אתה תצטרך לשנות את הגדרת התיזמונים בביוס ידנית.

אגב, אם אתה קונה מודול זיכרון אחד ולא שניים, תדאג לשים כמות זיכרון שווה בכל ערוץ זיכרון כך שתמשיך לעבוד בערוץ כפול (Dual Channel) גם עם 3 מודולי זיכרון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים