עבור לתוכן

אפשרי להוציא גל סינוס פשוט מארדואינו uno?

Featured Replies

פורסם

שלום, אני חדש בפורום וכבר כמה ימים אני מחפש דרך פשוטה להוציא גל סינוס מהארדואינו. הכוונה פשוט בסגנון שגורמים ללד להבהב..

תודה רבה עוזרים!

פורסם

בשביל לד אתה לא חייב סינוס. הדוגמאות שהביאו מעליך הן PWM שיכול לדמות כל צורת גל (כמו גל משולש), ופלאשים פשוטים של on/off הם גל מרובע

בכללי, ליצירת גל דמוי סינוס "אמיתי" ניתן לדמות גל דומה על ידיי PWM ולסנן ממנו סינוס על ידיי low pass filter חיצוני (קבלים/סלילים)

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על העזרה!

בעזרתכם ובעזרת גוגל הבנתי שהארדואינו לא באמת יכול להוציא גל סינוס אמיתי, אין לו יציאה אנלוגית ולכן אפשר לנסות להוציא משהו שדומה לסינוס(אלה אם משתמשים בקבלים וסלילים ליצירת פילטרים..).

הדרך הכי פשוטה שמצאתי היא להשתמש בפונקציית analogWrite ובמקום להכניס ערך קבוע בין 0 ל-255, להכניס את הערך 255 כפול פונקציית סינוס שמשתנה לפי הזמן ומקסימום אם הארדואינו לא מסתדר עם מספרים עשרונים את לעגל את הערכים למספרים שלמים..

עוד לא יצא לי לסיים אבל אם מישהו צריך אני אוכל לשלוח את הקוד ברגע שאסיים.

פורסם

קירוב סינוס של 255 מדרגות הוא טוב כמו סינוס נקי לחלוטין בשביל הרבה שימושים מציאותיים. fade של לד לא צריך דיוק קרוב לזה, ובכללי ניתן לביצוע בלי analog פשוט על ידיי הפעלה וכיבוי מהירים

בתנאים מסוימים יש יתרון להימנעות ממצבי analog. בין היתר, חיסכון בחשמל והקטנת ההתחממות במיוחד כשאתה מגביר את האות הנלוגי דרך מגבר חיצוני

פורסם
  • מחבר

לגבי הלד אתה צודק הדיוק מספיק, אבל אני צריך את זה למשהו אחר שקשור להעברת נתונים..

פשוט חיפשתי פונקציה שמיצרת סינוס בצורה פשוטה כמו הפונקציה שמוציאה pwm

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים