עבור לתוכן

איך יודעים אם יהיה צוואר בקבוק

Featured Replies

פורסם

אני רואה פה מלא מלא דיונים שבסופו של דבר מסתכמים בזה שמישהו רוצה לשדרג כ.מ ושואל האם המערכת שלו תגביל אותו

אז לפי מה אתם עונים לו? לצורך העניין כדי שאני לא אחפור עוד כמה דיונים כאלה חח

נגיד המערכת שלי זה:

Intel i5 4670

Gigabyte H81M-HD3

8GB DDR3 1600Mhz

מארז SilverStone P80 נראה לי (קופסה קטנה בתכלס \= שאותה אולי גם צריך לשדרג??)

ספק אם זכור לי נכון seasonic 500W (שאני אצתרך לקנות חדש כניראה)

כרטיס מסך כרגע 460GTX

אז לדוגמא אני רוצה לשדרג את הכרטיס מסך (בזמן הקרוב אולי אני יחכה עד ל Black Friday וכל זה) וסתם לדוגמא אני אומר בא לי את הnvidia 970 או משהו.. איך אני יודע אם המעבד או משהו במערכת יגביל אותי?

פורסם

שואלים לגבי הספק כוח, כי מטבע הדברים כרטיס גראפי חדש וחזק לוקח הרבה יותר חשמל.

צוואר בקבוק בביצועים זה מונח מאוד נתון לפרשנות ומשתנה בין מגוון רחב של סיטואציות.

ברמת העיקרון כשיש הבדל תהומי בין רמת ההשקעה בכרטיס גראפי לרמת ההשקעה במעבד, אז יהיו יותר מצבים בהם החלש ביניהם ישים מקל בגלגלים לביצועים.

במקרה כמו שלך שהמעבד לא רע בכלל, אין לכך משמעות מיוחדת.

לכל היותר תיתקל במשחק שמסתמך מאוד חזק על המעבד(לא רק, אבל גם חשוב לו מאוד).

ושם זה לא שהמעבד יגביל את הכרטיס גראפי, אלה שמעבד יותר חזק היה מוסיף קצת ביצועים למנוע של אותו המשחק, ויחד עם הכרטיס גראפי היה מאפשר פריימים יותר חלקים בנקודות מסויימות.

מה שבטוח במשחקים הדגש צריך להיות על הכרטיס גראפי ולא על המעבד.

למרות שמעבד חלש בהחלט לא דבר רצוי למשחקים החזקים של היום.

פורסם
  • מחבר

הבנתי אותך =]

ראיתי באמת בהרבה דיונים פה שהמעבד שיש לאנשים זה i5 לסוגיו ולרב אומרים להם שלשדרג זה סבבה ולא אמור להיות בעיה.

וסתם עוד משהו שעניין אותי. המעבד שלי הוא מסדרת haswell הרי. שכאילו ממה שהבנתי יש לו סוג של כרטיס מסך מובנה. האם זה תורם לו במשהו? כלומר האם זה שיש לו כרטיס בתוכו ובנוסף יש לי כרטיס מסך חיצוני זה גורם להם לעבוד איכשהו ביחד במצבים מסויימים?

ודבר נוסף (נראה לי אחרון)

הקירור שיש לי למעבד הוא לא מדהים נגיד ככה... אז סיכוי טוב שאולי אני אצתרך גם לשדרג אותו? העניין זה שהקרורים הטובים הם גם דיי גדולים חח וא' הלוח אם שלי הוא קטן והמארז עצמו בתכלס גם קטן (mini אם אני לא טועה אפילו)

השאלה אם עדיף לי מארז יותר גדול? כאילו בהנחה שכרטיס מסך יכנס לבפנים (אני עוד צריך לבדוק את זה) ולא יפריע לשום דבר שמה.. השאלה אם כדאי לחשוב גם על מארז חדש כדי שיהיה יותר מקום נשימה נגיד ככה, אפילו שהלוח אם עצמו קטן

פורסם

לגבי השאלה הראשונה אני לא יודע בוודאות.

אני יודע שיש דברים כמו VIRTU שמשלבים בין כרטיס מובנה וכרטיס ביצועים.

במה זה מתבטא בדיוק, והאם זה משפיע גם על ביצועי משחקים? שאלה טובה.

יכול להיות שיש שם משהו קטן.

http://lucidlogix.com/products/virtu-mvp-2-0-for-windows/

אין לי מושג.

מבחינתי זה רק משהו שקראתי פעם ואהבתי את הפוטנציאל התיאורטי.

לא יודע מה קורה עם זה בפועל כי אני עוד עם פלטפורמה ישנה ללא כרטיס מובנה.

אני יודע שיש תוכנות אחרות שיודעות לנצל במקביל את מכלול יכולות העיבוד הקיימים.

לא יודע אם יש מנועי משחקים שיודעים לעשות זאת בעצמם.

לגבי השאלה השניה.

קירור למעבד לא צריך לשפר אם אתה לא עושה OC והוא לא חורג מהטמפרטורות התקינות.

מארז גדול יותר חבל סתם לקנות אם אין צורך.

קודם כל תראה איך הכל מסתדר מבחינת טמפרטורות במארז ואם יש בכלל צורך.

תמיד אפשר גם לעשות בדיקה עם מארז פתוח מול מאוורר חדש צמוד, לעומת הטמפרטורות עם המארז סגור, כדי לבדוק האם בכלל יש מקום לשיפור.

פורסם

המעבד שלך הוא טוב מאוד, נדיר שיש צורך ב8 תרדים וגם אם כן אז ההבדל הוא זניח.

למרות שלא כתבת דגם מדוייק, הספק אמור להיות מספיק טוב כי הוא מחזיק את ה-GTX460 וה-GTX970 צורך בערך אותה כמות של חשמל (הוא דיי חסכוני בחשמל יחסית לדגמי עבר), 500W זה בהחלט מספיק.

לגבי המארז... אני לא מכיר את הדגם הזה... אתה יכול לתת לינק לדגם? אתה צריך לוודא שהכרטיס נכנס באורך. טמפרטורה קשורה לאיוורור טוב שמושפע מסרקולציה טובה של אוויר.

לא צריך קירור מעבד מעבר למינימום שאינטל מספקים כי זה לא מעבד מסדרת K, כלומר לא נועד לOC והטמפרטורה לא מזנקת יותר מדי גבוהה.

הכרטיס מסך המובנה לא נותן לך כלום למעט אופציה לחבר עוד מסכים.

אם אתה עדיין מחפש לשדרג עוד דברים חוץ מכרטיס מסך, אז אם אין לך SSD אז זה ממש מומלץ ואם אתה משתמש בהרבה זיכרון אז עוד כרטיס זיכרון של 8GB

פורסם

יופי של מארז, מספיק באורך לכל כרטיס מסך. אם יש לך מאוורר גם מאחור אז החום יצא ביעילות החוצה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים