עבור לתוכן

מחשב נייד לסטודנט להנדסת חשמל- תקציב עד 5000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

היי, אני מתחיל השנה לימודי הנדסת חשמל ומחשבים באוניברסיטת בן גוריון ואני צריך מחשב חזק שיחזיק לי לשנות התואר. לפי מה שהבנתי מאנשים קרובים אני אצטרך i7 אם אני רוצה מחשב לכמה שנים, תקנו אותי אם אני טועה.

כרגע חשבתי על LENOVO FLEX 2 14 INCH

http://ksp.co.il/?uin=23938

מה דעתכם?

האם הוא מסך מט או מבריק? עד כמה זה משנה לסטודנט?

1) יירכש בארץ, תקציב עד 5000 ש"ח

* מטרות המחשב? אני מתחיל לימודים באוניברסיטה אז המחשב הוא לצורך עבודות, גלישה, צפיה בסרטים (מעט), לא לצורך משחקים.

* גודל המסך? הגעתי למסקנה ש14 משלב עבורי את הרצון שהמחשב יהיה קל יחסית לבין תצוגה נאותה, אך אם יש מחשב 15.6 במשקל של עד 2.3 אז גם הולך.

* רזולוציית המסך? נראה לי ש1920X1080

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין דרישות.

* משקל רצוי? עד 2 ק"ג עם סטייה קלה למעלה

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? מינימום 6 שעות

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? עדיף HDMI

* Bluetooth? לא חובה

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? כמובן שעדיף SSD אך ראיתי שהמחירים של מחשבים עם SSD גבוהים, לכן אולי עדיף לקנות מחשב בלי SSD ובשלב מסוים להחליף לSSD? מה דעתכם על HSSD?

* כונן אופטי? לא צריך.

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא.

איך ניתן לדעת אם במחשב ניתן להרחיב את הזיכרון RAM? האם זיכרון זה חשוב?

תודה רבה מראש לעוזרים!

נערך על-ידי Shaq711

פורסם

הבנת לא נכון, כל מחשב עדכני יעשה את העבודה ולא צריך יותר מi3 או גג i5.

זכרון זה חשוב, ניתן לבדוק באתר של היצרן, רצוי 8 ג'יגה מותקנים או שתהיה אופציה להרחיב בעתיד

אתה הולך להסתובב איתו?

פורסם
  • מחבר
הבנת לא נכון, כל מחשב עדכני יעשה את העבודה ולא צריך יותר מi3 או גג i5.

זכרון זה חשוב, ניתן לבדוק באתר של היצרן, רצוי 8 ג'יגה מותקנים או שתהיה אופציה להרחיב בעתיד

אתה הולך להסתובב איתו?

* לי נאמר שצריך i7 בשביל השנים הבאות בהם אני יכתוב קוד בתוכנות כבדות כחלק מלימודי הנדסת מחשבים, ורק בi7 זה יעבוד חלק ומהיר, זה לא נכון? גם בi5 זה יעבוד מהר?

כרגע אני מול האתר של היצרן : http://shop.lenovo.com/us/en/laptops/lenovo/flex-series/flex-2-14/#tab-tech_specs

* איך אני יכול להבין מפה אם יש אפשרות להרחבה?

* איך אני יכול להבין אם זה מסך מט או מבריק?

וכן אני הולך להסתובב איתו, לא יודע לגבי התדירות אבל אני מאמין שבתדירות רגילה של סטודנט להנדסה לכן חשוב המשקל.

אם אין צורך באמת בi7 לפי דעתך אשמח להמלצה על מחשב אחר בהתאם לבקשות שלי.

תודה רבה לעוזרים!

פורסם
  • מחבר
בין השאר חשוב להבחין שיש מעבדי I3 - I5 - I7 חסכוניים ויש כאלה שהם לא חסכוניים וחזקים יותר.

ממליץ שתקרא את זה :

http://hwzone.co.il/%D7%94%D7%9E%D7%93%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%99%D7%A9%D7%AA-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%93/

תודה רבה כתבה מעולה,

קראתי את מה שרשום לגבי המעבדים ואני חושב שאני אלך על מעבדים מסדרה U בכל מקרה מכיוון שאני צריך צריכה נמוכה של חשמל.

ואכן בLENOVO FLEX 14 יש מעבד i7 מסדרה U והוא גם דור רביעי אז נשמע מתאים, לא?

פורסם

כן, I7 יתאים. בתכלס, גם I5 חסכוני יתאים. סביבות העבודה כבדות אבל לא עד כדי כך (לא בצורה כזו שמעבד מה-3 שנים האחרונות לא יתמודד איתן - גם בעוד שנתיים-שלוש), וזה לא שאתה מקמפל דברים כל כך כבדים. סה"כ, יהיה עדיף להשקיע ב-SSD. היום הדיסק הקשיח הוא הגורם המגביל ביותר במחשב.

פורסם
  • מחבר
כן, I7 יתאים. בתכלס, גם I5 חסכוני יתאים. סביבות העבודה כבדות אבל לא עד כדי כך (לא בצורה כזו שמעבד מה-3 שנים האחרונות לא יתמודד איתן - גם בעוד שנתיים-שלוש), וזה לא שאתה מקמפל דברים כל כך כבדים. סה"כ, יהיה עדיף להשקיע ב-SSD. היום הדיסק הקשיח הוא הגורם המגביל ביותר במחשב.

אוקיי, תודה.

האם מומלץ לקנות מחשב שמגיע כבר עם SSD? המחירים מאוד יקרים עבור מחשבים אלו.

יכול להיות שיותר כדאי לקנות מחשב בלי SSD במחיר נמוך יותר ובהמשך להחליף לSSD? האם יכולות להיווצר בעיות כתוצאה מההחלפה?

יש לך המלצה למחשב מסוים?

פורסם

אין שום מניעה מלקנות מחשב ולשים SSD בעתיד. הפלקס הוא אופציה נהדרת ואתה יכול לרכוש את הגרסה שלו שמגיעה עם I5 ובהפרש המחיר לשים SSD של 256 ג'יגה..

פורסם
  • מחבר
אין שום מניעה מלקנות מחשב ולשים SSD בעתיד. הפלקס הוא אופציה נהדרת ואתה יכול לרכוש את הגרסה שלו שמגיעה עם I5 ובהפרש המחיר לשים SSD של 256 ג'יגה..

תודה רבה,

מה לגבי המסך של הפלקס? לא הצלחתי להבין אם הוא מבריק או מט?

האם ניתן לשדרג בו ל16GB RAM?

נערך על-ידי Shaq711

פורסם

מסך מבריק כיוון שהמסך הוא מסך מגע.

בעניין הזיכרון - יש 2 תאי זיכרון במחשב כך שניתן בעתיד לקנות סטיק 8GB נוסף ולהתקין אותו במחשב.

וידאו פירוק / שדרוג -

פורסם
  • מחבר

מצאתי מחשב שהוא מסך מגע אך אינו מבריק אז זה קצת סותר את מה שכתבת:

http://ksp.co.il/?uin=23985

אתה בטוח שהדגם של לנובו הוא מסך מבריק? לא הצלחתי למצוא באינטרנט דרך לבדוק את זה.

מה דעתך על הדגם של אסוס?

ושוב, תודה רבה על העזרה

פורסם

כן, אני בטוח ב-1000000%

מתוך סקרנות - איפה ראית שרשום שהוא אינו מבריק? :D

מסך מגע = מבריק

האסוס משמעותית פחות טוב ועם מסך פחות טוב ברזולוציה ובאיכותו, כ.מסך פחות טוב ...........

פורסם
  • מחבר

http://fre.co.il/items/330077-Asus-Transformer-Book-Flip-TP500LA-CJ089H-

רשום : תצוגה

• , 15.6" HD AntiGlare (1366x768)

האם "AntiGlare" אינו מצביע על כך שהמסך הוא מט? או בכל מקרה מצביע על כך שאין את הבעייתיות של החזרת האור שיש במסכים המבריקים?

מסך מבריק יכול להוות לי בעיה בתור סטודנט בהרצאות עם פלורסנטים, לא?

פורסם

יש להם טעות באתר.

וגם מדובר בפאנל TN גרוע.

בדגם הזה יש גם גרסת FHD, שגם שם הפאנל הוא TN ולא IPS כפי שהיה רצוי שיהיה.

נערך על-ידי Chevy

פורסם

ובנוסף, באתר של KSP כתוב במפורש שהמסך הוא "GLARE"..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים