עבור לתוכן

מחשב לא מגיב לכפתור ההפעלה

Featured Replies

פורסם

שלום!

מפרט המחשב:

לוח אם:abit ip35

מעבד: INTEL E8400

כרטיס מסך: ATI HD4850

חזרתי מהצבא ובאתי להדליק את המחשב והוא לא מגיב לכפתור ההפעלה, פתחתי את המארז והמנורה שעל לוח האם דולקת מה שמעיד שהלוח אם מקבל חשמל וזה שולל בעיה בספק כמו כן ניסיתי להחליף גם את כפתור ההפעלה של המחשב וגםאת הבטרייה של לוח האם אבל שום דבר לא עזר?

אשמח לקבל עזרה!

תודה ויום טוב!

פורסם

הנורה על הלוח לא מעידה על תקינות הספק !

נסה ספק אחר.

פורסם
  • מחבר

בקשר לספק גם ניתקתי אותו והוא פעל מנותק וגם ניסיתי ספק אחר ללא הצלחה...

ככה שהספק בוודאות לא הבעיה

איך אני יכול לבדוק את תקינות הלוח אם? כי לדעתי הוא הבעיה.

פורסם
שלום! מפרט המחשב: ניסיתי להחליף גם את כפתור ההפעלה של המחשב וגםאת הבטרייה של לוח האם אבל שום דבר לא עזר?

מה זה אומר שניסית להחליף את כפתור ההפעלה של המחשב??

פיזית לפרק את הכפתור ולשים חדש???

בקשר לספק גם ניתקתי אותו והוא פעל מנותק

מצטער, אני לא מצליח להבין אותך. מה זה אומר שהוא פועל עם ספק מנותק? מי זה "הוא"? המחשב? איך המחשב פועל בלי ספק?

פורסם

1. ניסית לבדוק שחיבור הכבלים של המארז ללוח האם יושב טוב? אולי יש שם נזק? (שכחתי איך קוראים לכבלים האלה, מצטער)

2. מה שאתה בודק פה זה שהספק נדלק. זה שהוא נדלק זה בסדר אבל זה לא שולל לחלוטין את העובדה שיכולה להיות בעיה באחד הכבלים שלו.

סתם דוגמה לשם המחשה: אם תחתוך לו את אחד הכבלים? הספק עדיין ידלק אבל סביר מאוד להניח שהכבל הזה לא יספק כח למה שהוא אמור לספק

פורסם
  • מחבר

תודה!

לכן אמרתי שגם ניסיתי להפעיל את המחשב עם ספק אחר והמחשב עדיין לא הגיב

פורסם
1. ניסית לבדוק שחיבור הכבלים של המארז ללוח האם יושב טוב? אולי יש שם נזק? (שכחתי איך קוראים לכבלים האלה, מצטער)

פורסם
  • מחבר

אתה מתכוון לכבלים שמגיעים מהפנאל הקדמי?

פורסם

כן הכבלים האלה

antec_sonata_2_front_system_panel_connectors.jpg

פורסם

אני רואה את זה כאחת מ-2 התקלות הבאות שיכולות להיות:

1. בעיה בכפתור ההדלקה

2. בעיה בלוח האם

בשביל לאבחן את האפשרות הראשונה, פתח את המארז, תאתר את הכבל שמגיע מכפתור ההפעלה בפאנל הקידמי ללוח ופשוט מאוד תקצר את הג'אמפרים, אם המחשב נדלק יש לך בעיה עם כפתור ההדלקה או עם הכבל שלו.

אם המחשב עדיין לא נדלק, תפרק את הלוח מהמארז, תוודא שמחוברים אליו רק מעבד זיכרונות ספק כח והארד דיסק (Bare-Bones) ונסה לקצר את הג'אמפרים שמדליקים את המחשב שוב, אם המחשב נדלק משהו במארז כנראה קיצר, תחזיר את הלוח למארז ותחבר את שאר הדברים אחד אחד ותנסה להדליק עד שתמצא את הבעיה (לפעמים הכל יעבוד תקין ושום דבר לא יקצר קרו לי מקרים שהלוח פשוט נגע טיפה במארז והמחשב לא נדלק)

מאחר שבדקת עם ספק אחר אני אשלול שזאת בעיה עם ספק שלא מספק חשמל בצורה תקינה (אפילו שהוא עובד) אבל הייתי ממליץ בכל זאת לנסות עם ספק שאתה יודע שעובד ב- 100%.

אם שום דבר לא עזר ממה שהצעתי, תשקול תקלה בלוח... תנסה להחליף לוח ולבדוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים