עבור לתוכן

קירור למעבד i7 4790K

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

שהוא לדעתך?

ועוד שאלה קטנה, מהו הפרש הביצועים הכוללים באחוזים בערך בין i5 4690K לi7 4790K לבין i5 4570K ?

• תגובות 33
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

1. אנחנו כבר חורגים מתחום הדיון של הפורום הזה, אבל ה Samsung 840 Evo זוכה למחמאות רבות. אם אתה רוצה לדעת עוד, אני מציע שתתייעץ בפורום אמצעי אחסון.

2. אין מעבד כזה Core i5-4570K. במשפחת ה Core i5 לסוקט 1150 יש מספר מעבדים. חלקם הם מעבדים מסדרת Haswell וחלקם הם מסדרת Haswell Refresh (שנועדה להחליף מעבדים ותיקים יותר (בני כשנה) מאותה המשפחה, דבר הנעשה ע"י תמחור זהה ותדר גבוה יותר). במקרה הזה יש את ה Core i5-4570, שעובד בתדר של 3.2GHz, ואת מחליפו ה Core i5-4590, שעובד בתדר של 3.3GHz, יש את ה Core i5-4670שעובד בתדר של 3.4GHz, ואת מחליפו ה Core i5-4690, שעובד בתדר של 3.5GHz, וכן יש את ה Core i5-4670K, שעובד בתדר של 3.4GHz, ואת מחליפו ה Core i5-4690K, שעובד בתדר של 3.5GHz, ושניהם נועדו להמהרה (סיומת K מעידה על מכפלה פתוחה).

מכיוון שכל המעבדים הנ"ל הם בעלי 4 ליבות פיזיות ועושים שימוש באותה הארכיטקטורה, ניתן לומר שההבדל היחיד בביצועים נובע מתדר העבודה שלהם (ככל שהוא גבוה יותר, כך הביצועים טובים יותר).

3. ההבדל בביצועים בין מעבדי ה Core i למעשה תלוי בדרישות של התוכנות בהן אתה עושה שימוש - אם התוכנה לא יודעת לנצל ריבוי ליבות, אז זה לא משנה אם אתה קונה מעבד עם 2 ליבות, 4 ליבות או 8 ליבות, ואם התוכנה לא יוצרת עומס של 100% על כל ליבה, אז אתה לא ממש מרוויח מתדר עבודה גבוה יותר, שכן סביר להניח שמעבד זהה שעובד בתדר נמוך יותר ייתן את אותם הביצועים. לכן השאלה שלך היא לא הכי מדוייקת, אבל אתה יכול לחפש תוצאות של מבחני ביצועים, שבהם מעמיסים על כל הליבות עומס מקסימלי ואז ניתן לראות את ההבדלים בביצועים בין המעבדים השונים.

פורסם
  • מחבר

רמת ההשקעה שלך בתגובות ראויה לציון!

כן אבל מה שיש ברשת לא כל כך מדוייק או שאני מפספס אתר טוב לדברים האלה

פורסם

בהרבה מההשוואות/מבחני ביצועים/בנצ'מרקים בין מעבדים נעשה שימוש במשחקים (בד"כ משווים את ה FPS שמקבלים עם כל מעבד) או תוכנות "סינטטיות". הבעיות:

א.יש משחקים שלא מנצלים ריבוי ליבות (במלואו, אני לא חושב שיש משחק מודרני שמוגבל לליבה לוגית אחת), אז זה לא ממש משנה אם יש Core i5 או Core i7 או אפילו Core i3 במקרים מסויימים.

ב. בחלק מהמשחקים מה שמגביל את התוצאה הוא כרטיס המסך ולא המעבד, כך שעבור חלק מהמעבדים מקבלים את אותן התוצאות, ואז נראה שמעבדים כאלו הם שווים מבחינת הביצועים שלהם.

ג. כאשר תוכנה מנסה להשתמש בכל הליבות האפשריות ולהעמיס כמה שיותר על המעבד, ברור שהמעבד שיש לו יותר ליבות ושעובד בתדר גבוה יותר "ינצח".

במקרה שלך אתה צריך למצוא מבחני ביצועים לתוכנה שלך, כי זה הדבר היחיד שמשנה לך - יכול להיות שבין Core i5 ל Core i7 יש הבדל משמעותי בביצועים בשימוש בתוכנת ה FL Studio שלך ויכול להיות שאין בכלל הבדל. אם אתה רוצה להיות בטוח שאתה תקבל את הביצועים הכי טובים - תקנה את ה Core i7-4790K, שכן הוא המעבד החזק ביותר שיש כרגע לסוקט 1150. מעבד כזה אמור להחזיק לך כמה שנים טובות (מבחינת הדרישות של התוכנות בעתיד). האם זו הבחירה האופטימלית (זו שנותנת את יחס העלות לתועלת הכי טוב)? אני לא יודע, כי זה תלוי בתוכנה שלך ובתוספים בהם אתה משתמש. אני מציע לך לבדוק עם אנשים שכן מכירים את התוכנה הזו (אני מניח שיש פורום טוב לעורכי מוזיקה איפשהו באינטרנט).

אגב, אם יש לך מחשב עובד עם התוכנה בה אתה משתמש תפתח את מנהל המשימות ותראה מה קורה כשהיא פועלת (עושה משהו, לא סתם פתוחה ברקע) - בכמה ליבות היא משתמשת? האם היא גורמת לעומס של 100% בכל ליבה? כמה זיכרון היא דורשת? וכד'. זה כמובן לא תחליף למבחני ביצועים אמיתיים, אבל זה יותר טוב מכלום, ולפחות יהיה לך מושג כללי מהו מספר הליבות המינימלי שאתה צריך ומהי כמות הזיכרון המינימלית הנדרשת.

נערך על-ידי smalul

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים