עבור לתוכן

קירור למעבד i7 4790K

Featured Replies

פורסם

1. בור ועם הספר צודק - אם אתה לא צריך המהרה "כבדה" או תכונות מסויימות שיש בלוח הנ"ל (כמו תמיכה ב SLI), אתה בהחלט לקחת לוח זול יותר (כתבתי לך קודם שניתן לבצע המהרה כמעט בכל לוח המבוסס על ערכת שבבים מודרנית של אינטל)..

2. בקשר למעבדים שאתה מתלבט בינהם:

א. ה Core i5-4690K הוא מעבד בעל 4 ליבות פיזיות, בלי HT, שעובד בתדר של 3.5GHz, במצב טורבו הוא יכול לעבוד בתדר של 3.7GHz (לכל הליבות) ובתדר של 3.9GHz לליבה אחת או שתיים.

ב. ה Core i7-4790K הוא מעבד בעל 4 ליבות פיזיות, עם HT, כלומר הוא בעל 8 ליבות לוגיות, שעובד בתדר של 4GHz, וכמו שבור ועם הספר ציין - במצב טורבו הוא יכול לעבוד בתדר של 4.2GHz (לכל הליבות) ובתדר של 4.4GHz לליבה אחת או שתיים.

ג. אין ספק שה Core i7 "חזק" יותר מבחינת ביצועים של ליבה בודדת, שכן הוא עובד בתדר הגבוה ב 500MHz מאשר ה Core i5-4690K.

ד. מבחינת ה"תאימות לעתיד" ה Core i7 עדיף כי הוא מאפשר להריץ פי 2 יותר תהליכים (בגלל ה HT). המגמה היא לכתוב תוכנות שיידעו לנצל כמה שיותר ליבות, ולכן גם אם היתרון של מעבדי ה Core i7 לא מורגש כרגע לעומת מעבדי ה Core i5 בעתיד יהיה הבדל.

ה. כרגע ה Core i5-4690K, ולמעשה כל משפחת ה Core i5 מספיקים לרוב המוחלט של המשחקים והתוכנות שמשתמש ביתי עושה בהם שימוש.

עכשו אתה צריך להחליט האם משתלם לך לשלם עוד כ-500 ש"ח עבור ה Core i7-4790K.

3. בקשר לזיכרון שבחרת - שים לב שבכ-350 ש"ח אתה יכול לקחת מודול זיכרון בנפח 8GB שעובד בתדר של 1600MHz (קישור). אני מבין שיש הבדל קטן בביצועים בין זיכרון שעובד בתדר של 1600MHz לבין זיכרון שעובד בתדר של 1866MHz, אבל אני לא בטוח ששווה להוסיף עוד כ-120 ש"ח בשביל זה. למעשה, אני חושב שיהיה עדיף להשקיע את הכסף הזה דווקא לכיוון של הכפלת כמות הזיכרון ל 16GB.

• תגובות 33
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

1. האם זה משנה אם אני יקח זכרון פשוט כמו שהבאת או אחד יותר מתקדם כדוגמה G.SKIL

2. אני יבחר את המעבד

i7-4790K בגלל שבתור מפיק מוזיקה הדבר הכי חשוב זה מעבד וזכרון במיוחד מעבד אז אני מוכן לקחת על עצמי את ההוצאה

3. לגבי הלוח גם ככה המחיר שלו זול יחסית לתמורה אז אני יעדיף כבר משהו נחמד כמו זה של MSI (g55 sli( שבחרתי כי הוא איכותי עם 8 מייצבי מטח למעבד בלי קשר לאוברקלוק זה דבר נפלא וטוב למעבד

חוץ מזה שיש בו שלל אפשרויות

אז בשביל עוד 100-150 שקל פחות אני יפסיד המון מלוח טוב ללוח לא כל כך טוב

נערך על-ידי YARONGT

פורסם

אם אתה לא עושה המהרה לזיכרון או רוצה מחשב עם ערכת צבעים מסויימת (למשל כחול-שחור כמו הלוח), אין ממש טעם לקנות זיכרון יקר - כל זיכרון שעובד בתדר של 1600MHz של חברה מוכרת אמור להיות בסדר גמור. אני אוסיף פה הסתייגות קטנה - יכול להיות שהתוכנות בהן אתה משתמש ירוויחו מרוחב פס גדול יותר לזיכרון, ואז במקרה כזה אולי כן ישתלם לקחת זיכרון שעובד בתדר גבוה יותר.

הערה - מספר מייצבי המתח שרשמתי הוא פשוט לפי ספירה שלי (אני סופר את מספר הקוביות מסביב למעבד). יכול להיות שבפועל מספר זה שונה (תלוי איך בדיוק הלוח בנוי).

פורסם
  • מחבר

במידה ואני יעשה OC זה לא ממהיר את הזכרון אוטומטית?

אני עובד עם תוכנת הFL STUDIO בעיקר

הבעיה שכל פלאג שאתה מוסיף במיוחד ספריות סמפאלים לוקחים הרבה RAM כך שאני צריך הרבה וכמה שיותר מהיר

אז בשורה תחתונה מה אתה ממליץ לי לעשות לקנות 16GB (אני יקנה 8 עכשיו ו8 אחר כך)

לוח אם משאירים את זה נכון?

פורסם

1. המהרה במעבדים מודרניים של אינטל נעשית ע"י הגדלת המכפלה של המעבד וכנראה גם תוספת מתח למעבד, כך שההשפעה היא אך ורק על תדר המעבד. בעבר המהרה נעשתה ע"י הגדלת תדר הבסיס, דבר שגרם לכל הרכיבים לעבוד בתדר גבוה יותר, כולל הזיכרון. לכן אפשר להסתפק גם בזיכרון פשוט. יש אפשרות לעשות המהרה גם לזיכרון, אבל רוב האנשים לא מתעסקים עם זה.

2. יש הבדל בין כמות או נפח הזיכרון לרוחב הפס לזיכרון. אם התוכנות שלך דורשות הרבה זיכרון - תקנה כמה שיותר. מבחינת רוחב הפס לזיכרון - זה כבר דורש חקירה של כל תוכנה וכל תוסף (צריך לבדוק באינטרנט). העובדה שתוכנה מסויימת צריכה הרבה זיכרון לא בהכרח אומרת שהיא ניגשת לכל הזיכרון הזה כל הזמן. בקיצור, אתה צריך לחפש מבחני ביצועים (בנצ'מרקים) לתוכנה שלך ולתוספים ולראות את ההשפעה של רוחב הפס לזיכרון על הביצועים.

אגב, רוחב הפס לזיכרון בבתים לשנייה הוא תדר הזיכרון כפול 8. במקרה של זיכרון שעובד בתדר של 1600MHz, רוחב הפס אליו הוא 12800MB/s. אם הזיכרון עובד בתדר של 1866MHz, רוחב הפס אליו הוא 14928MB/s. בנוסף, שימוש בערוץ כפול מכפיל את רוחב הפס לזיכרון, כך שאם אתה קונה מודול זיכרון אחד של 8GB עכשו ומתכוון להוסיף עוד אחד בעתיד, תוודא שאתה מתקין אותו כך שהמחשב יעבוד במצב של Dual Channel.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובות המפורטות

אז עכשיו מה אתה ממליץ לי לשנות במפרט שהצעתי?

מה אתה היית משנה אל תחשוב איך לחסוך, תחשוב על התועלת.

פורסם

1. הנטייה פה בפורום היא להמליץ על החומרה היותר משתלמת ביותר המתאימה לצרכים ולא בהכרח על החומרה החזקה ביותר. לדוגמא - כרטיס מסך מסדרת R9 290X חזק יותר מכרטיס מסך R9 290, אבל אף אחד לא ימליץ עליו מכיוון שההבדל בביצועים בינהם הוא קטן בעוד שההפרש במחיר הוא גדול. לכן צריך לדעת בדיוק מה אתה צריך בכדי להתאים לך את החומרה האופטימלית, ובמקרה שלך - צריך לדעת האם אתה תרוויח מרוחב פס גדול יותר לזיכרון או לא.

2. אין יותר מדיי מה לשנות במפרט שלך (אני מבין שאתה סגור על המעבד, הלוח, כונן ה SSD והמארז) - רק תבדוק את נושא הזיכרון, שכן אתה אולי יכול לחסוך כסף. אני מציע לך להתייעץ בפורום מפרטי מחשב לגבי המפרט כולו (אני רואה שחסרים לך ספק כח, דיסק קשיח ובמקרה שלך - אני מניח שאולי גם כרטיס קול איכותי).

הערות:

א. שים לב לעניין שעלה לאחרונה עם כונני ה Samsung 840 Evo - מסתבר שקבצים בני יותר מחודש המאוחסנים על כוננים כאלו נקראים באיטית. למיטב ידיעתי עדיין ממתינים לעדכון קושחה מ Samsung שיפתור את הבעיה הזו. אולי תרצה לשקול כונן SSD אחר. ראה דיון פה.

ב. אם המחשב הוא לצורכי עבודה/פרנסה - אני לא חושב שצריך להתפשר בשביל לחסוך 100 או 200 ש"ח, בפרט אם זה אומר שאתה מרוויח זמן. אם יש לך ספק - תישאר עם הזיכרון שבחרת - אולי תרוויח מזה או שלכל היותר "ביזבזת" 120 ש"ח.

פורסם
  • מחבר

תאמת אני לא בטוח אם ירוויח מתוספת של רוחב פס ברגע הקניה אני כבר יגע בזה יותר לפי התקציב שיהיה לי בזמן הקניה.

יש לי ספק כוח של סיסוניק 520 וואט מודולרי בן שנה -+

יש לי כרטיס קול אולפני native instruments komplete audio 6 ביחד עם מוניטורים אולפניים KRK ROKIT5

יש לי כרטיס מסך HD5870 1GB

המחשב אמור להיות כמקור פרנסה (בדיוק התחלתי אני ושותף לעבוד עם לייבלים אומנים וזמרים)

אנחנו יוצרים מוזיקה אלקטרונית אולי שמעת עלינו בטעות כ''SKOUNERS''

דף אומן בסאונדקלואוד : https://soundcloud.com/skouners

וראיתי את הפוסט הזה, קצת מטריד הייתי אומר מאד מבאס חשבתי שהוא עמיד.

לגבי SSD אחר יש את הMX100 של קרושיאל אבל אין אותו בTMS אז אני דיי תקוע.

פורסם

1. יש לך ספק כח טוב, אז אין לך מה לדאוג בקשר אליו.

2. לגבי הזיכרון - אתה בכל מקרה תקבל מחשב טוב, אז אין לך מה לדאוג. השאלה היא פשוט האם אתה תרוויח יותר מהשקעה נוספת של כ-120 ש"ח בזיכרון או לא. אני לא יודע את התשובה כי אני לא מכיר את התוכנה שבה אתה עושה שימוש.

3. בקשר לכונן ה SSD - יש שם קישור לכתבה שטוענת שסמסונג תשחרר עדכון קושחה לתיקון הבעיה ב-15 לחודש, שזה בעוד פחות משבועיים. זו כנראה לא תהיה טעות לקנות כונן SSD כזה, אבל רציתי שתהיה מודע לבעיה.

פורסם
  • מחבר

כמו שאמרתי לגבי הזכרון אני יבדוק את זה במעמד הקניה לפי התקציב שיהיה לי

ידוע לי שהספק טוב לפני שקניתי אותו התייעצתי פה ואמרו לי שהוא הכי טוב באיזור שלו אז גם קניתי למחשב השני שלי את הדגם של ה430W

אם יש אישור מסמסונג לגבי העדכון והוא אכן יעזור אז אני יקנה אותו הבעיה שהקניה מתוכננת ל5 ימים לפני :(

פורסם

אפשר לעשות עידכון קושחה גם אחרי שקנית את כונן ה SSD, כך שזו לא צריכה להיות בעיה.

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע איך לעשות את העדכון הזה

זה קל?

נערך על-ידי YARONGT

פורסם

אני מציע שתבדוק בפורום אמצעי אחסון, אבל בעיקרון זה להוריד קובץ ולהפעיל אותו. מצד שני, כמו בכל עדכון קושחה, תמיד יש סיכוי שמשהו ישתבש.

פורסם
  • מחבר

מתשבש אתה מתכוון כמו שמשתבש ללוחות אם?

אני יעדיף אחר אם כך

פורסם

הסיכון בעדכון קושחה הוא מינימלי (זה כולל לוחות אם, כונני SSD, דיסקים קשיחים, כוננים אופטיים וכד'), אז אין לך מה לדאוג בקשר לזה. חוץ מזה, גם אם תבחר בכונן SSD אחר לא ניתן לדעת בוודאות שלא תצטרך לעשות גם לו עדכון קושחה, כך שכל ההתלבטות הזו היא מיותרת - תקנה את הכונן שנותן לך את הביצועים הכי טובים במחיר הכי משתלם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים