עבור לתוכן

המחשב מאבד FPS במשחקים לאחר כמות זמן קצרה

Featured Replies

פורסם

שלום לכם,

יש לי בעיה לאחרונה בערך חודשיים אחרונים, כל משחק שאני משחק בו לאחר כמות זמן קצרה ומסוימת המחשב שלי מתחיל לאבד FPS, בCOD4 הוא מאבד FPS לאחר שעה וחצי של משחק בערך כי זה משחק קל אך מנגד בBF3-4 הוא מתחיל לאבד FPS אחרי 10-15 דקות קצרות של משחק, וכשהוא מאבד FPS בBF3-4 הוא יורד בהדרגתיות מהירה ל10-20 FPS וזה נוראי, בCOD 4 הוא יורד בערך ל 60-80 FPS כי זה עוד משחק שממש קל להריץ ובד"כ הייתי מריץ את המשחקים האלה על 250 FPS יציב בCOD 4 ו60 FPS יציב בBF3-4, פתאום בחודשיים שלוש האחרונים הוא התחיל לאבד מהביצועים אחרי פרק זמן מסוים של משחק.

SPECS:

core i5-2500 CPU 3.3 GHz

RAM: 8 GB

כרטיס מסך:

Nvidia GTX 560 Ti

זה קורה בכל משחק לא רק במשחקים שציינתי.

אשמח לעזרה והצעות ממכם :)

פורסם

על איזה רזולוציה אתה משחק?

מנהל ההתקן של כרטיס המסך עדכני?

שינית משהו במחשב לפני שזה קרה?

פורסם
  • מחבר

1920 על 1080, הדרייבר עדכני, ולא שיניתי שום דבר.

פורסם

מה הטמפרטורות של הכרטיס במהלך המשחק?

פורסם

נשמע באמת כמו נוסחה קלאסית להאטה בשל התחממות של רכיב. פותח הדיון, בדוק באמצעות תוכנות כמו HWmonitor את טמפרטורת המעבד וכרטיס המסך בעת מאמץ. אחד מהם אולי מגיע להתחממות יתר ומאט את עצמו בצורה משמעותית

פורסם
  • מחבר

נגיד את זה ככה, כשהמחשב נח ואנלא משחק בכלום הוא על טמפרטורה של 53 מעלות בהשוואה לחבר שלי שיש לו GTX 660 ולו יש 38 מעלות כשהוא לא משחק.

- - - תגובה אוחדה: - - -

DJ ELECTRIC בדיוק מזה חששתי

פורסם

נשמע כאילו הגיע הזמן לפרק את הכרטיס לנקות אותו (תראה סרט ביוטיוב איך עושים את זה)

ואם אתה כבר שם, למה שלא תוודא שיש לך במארז מאוורר גם מקדימה וגם מאחורה וששניהם עובדים טוב?

פורסם
  • מחבר

מהו טווח הטמפ' המקסימלי שאמור להיות לכרטיס מסך בזמן מאמץ?

לדוגמא, בזמן משחק BF3, טמפ' כרטיס המסך מגיעה ל 100 מעלות ומעלה.

פורסם

לדעתי עוד כמה מעלות אתה כבר מתחיל לפגוע בכרטיס.

בכל מקרה, זו הסיבה לFPSים שנופלים.

נקה את הכרטיס שלך מאבק, זו כנראה הבעיה.

פורסם

"100 מעלות ומעלה" זה לא תקין, אם ומעלה זה 105 מעלות, הוא יאט את עצמו עד כדי עצירה.

GTX 560 TI הוא לא כרטיס צרכן באופן כללי ובהחלט מדובר במקרה חריג שצריך לבדוק למה הוא קורה.

פעולה ראשונה - לבדוק אם המאווררים בכרטיס מסתובבים, אם כן,

פעולה שניה - לראות אם כרטיס המסך מקבל זרימת אוויר תקינה - אם יש מאווררים שפועלים בצורה תקינה במארז, והאוויר לא נחסם אל כרטיס המסך ומאפשר לו לפלוט אוויר חם החוצה. אם תקין,

פעולה שלישית - בדיקת כרטיס המסך פיזית. מנתקים, בודקים שאולי הוא לא סתום לחלוטין מאבק - אם כן, אפשר לנקות עם לחץ אוויר יבש או אפילו מברשת סינטטית יבשה.

אם גם לאחר ניקוי חיצוני ובמידה ושלושת הפעולות הללו בוצעו זה מתפצל ל-2

1 - אם נקנה ב-3 השנים האחרונות - לממש אחריות מול החנות

2 - אם פגה תוקפה של האחריות - לבדוק שאולי מדובר במשחה טרמית יבשה או שאינה באה במגע, לפרק את הקירור מכרטיס המסך, לנקות שאריות וליישם משחה חדשה לאחר ניקוי כולל של גוף הקירור והלוח המודפס עם מברשת סינטטית או לחץ אוויר

נערך על-ידי djelectric

פורסם

בכמה מילים גבר, תוציא את הכרטיס מסך תפרק ממנו את הקירור אתה תסתדר, בעדינות תנקה את המשחה הטרמית ותמרח מחדש

משחה עולה 25-29

וספריי לחץ אוויר עולה 30 בקי אס פי

אם בא לך תזרום גם על המעבד

נערך על-ידי InFecT[0]r

פורסם
  • מחבר

שמעו הוצאתי תכרטיס מסך, ניקיתי אותו מאבק, היה שם לא מעט, חיברתי אותו בחזרה, המאווררים עבדו כרגיל, נכנסתי לBF3 שיחקתי איזה שעה פלוס מינוס ולא ירד הFPS פעם אחת.

לעומת זאת הטמפ' עדיין עומדת על 99 מעלות אומנם היא כבר לא עוברת את ה100 מעלות אך היא נעה בין 99 ל-95 ככה.

פורסם

עדין גבוה, משחה תוריד טרמית תוריד עוד,

פורסם

סחטיין עליך :)

כמו ש InFec[0]r אומר, תן עוד סיבוב. תחליף משחה תרמית ונקה בין החריצים של הפלטת מתכת הגדולה שמכסה את הכרטיס (Heatsink מה שנקרא בלע"ז)

פורסם
  • מחבר

אוקיי, שמעו תודה רבה רבה רבה על העזרה, באמת הוצאתם אותי עכשיו מהחור המזדיין הזה, זה הציק לי ממש ממש במשך חודשיים כבר.

באמת תודה על העזרה. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים