עבור לתוכן

[התייעצות] מפרט מחשב לגיימינג ואוברקלוק 7-8K ללא ציוד הקפי

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

אני תל אביבי, בשבילי להגיע לאילת (במיוחד) בשביל לקנות חומרה זה לא בא בחשבון - מילא אם היתה חופשה בתכנון אבל כרגע זה על אותו משקל שאני אסע לקנות את החלקים בארה"ב...פשוט לא הגיוני מבחינתי.

בחרתי לוח יקר בגלל כמה סיבות שפירטתי בפוסט הראשון שהם בין היתר אסתטיות ופיצ'רים (לאו דווקא הגבלה כלשהי) - הסיבה היחידה שאני שוקל X99 היא בגלל "Future Proofing" שיכול מאוד להיות שזו סיבה קצת לא הגיונית.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אוקיי - מצטער על העדכון המאוחר....

בכל מקרה, החלטתי למתוח את התקציב וללכת על X99.

כרגע אני מתלבט בין 5820K עם לוח עמוס פיצ'רים (אסוס דלוקס) לבין 5930K ולוח עם קצת פחות פיצ'רים (או איזושהי התפשרות באמצע).

16 ג'יגה זכרון DDR4 ב4X4 יהיה בוודאות, דיסק קשיח של 1 טרה יהיה בטוח, 750D בתור מארז (לא מצאתי מארז אחר באותו גודל עם אותם פיצ'רים של סידור ואיכות בנייה), GTX970 G1 GAMING, ספק סיסוניק 760 פלטינום (עובר מהמערכת הישנה) וH80I (שגם כן עובר מהמערכת הישנה).

בינתיים סנונית ראשונה :rolleye0018:

1zqwje0.jpg

פורסם

לא רואה שום סיבה לקחת את ה5930K.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההתייחסות Klayton.

האמת שכרגע זו גם הנטייה שלי - בפועל אני לא חושב שההבדל הזניח בתדר ו/או עוד 12 LANES של PCIX יעשו לי את ההבדל מאחר ואני כרגע הולך בכיוון של כ.מסך אחד וגם אם אני אלך על שניים (בעתיד), ה X16/x8 לא יגביל אותי במיוחד.

אני מאמין שלוח "עמוס" בפיצ'רים יועיל לי יותר בטווח הארוך כמו לדוגמא האסרוק X58 אקסטרים3 שנתן לי USB3 וSATA3 (בשבב נפרד מערכת השבבים).

חוץ הלוח/המעבד - יש עוד איזשהן עצות לשינוי/עדכון וכד'? מישהו מכיר אולי מארז בסדר גודל (פיזי, פיצ'רים ומחיר) של ה 750D שאולי מתחרה בו/טוב ממנו?

פורסם

יש יתרון גדול ל5820K+970 על ה4790K+970 ?

פורסם
  • מחבר

מאיזו בחינה? נטו ביצועים במשחקים?

האתרים השונים חלוקים אבל אני מאמין שכרגע ההבדל (אם קיים) הוא זניח.

לדעתי ויכול להיות שאני טועה, היתרון בא לידי ביטוי בכך שיש 6 ליבות פיזיות ו12 threads, בכך שמדובר כבר בddr4 שעם הזמן יהפוך לסטנדרט ובכך שמדובר בפלטפורמה העדכנית ביותר.

פורסם

היתרונות הנ"ל ברורים, אבל בגיימינג, אם אני ואתה נריץ משחק ונקבל את אותם הביצועים, אז קצת חבל להשקיע כמה אלפים יותר, אלא אם כן יש לך עוד שימושים במחשב חוץ מגיימינג.

פורסם

לדעתי, ה4790K קרוב מדי למחיר של 5820K עם 2 ליבות פחות.

HT עדיף על בלי, אבל כלל לא קרוב לליבה פיזית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים