עבור לתוכן

שאלה בקשר ליצירת רשת בין 5 מחשבים.

Featured Replies

פורסם

אז ככה:

יש לי בבית כעת 5 מחשבים עובדים, ומתוכם 4 מחוברים לראוטר ואחד לא מחובר בכלל.

המחשב שלא מחובר בכלל יושב ליד המחשב שלי שכן מחובר.

חשבתי אם יש אפשרות לקנות כרטיס רשת נוסף למחשב שלי שיתחבר לכרטיס רשת של המחשב שלא מחובר, וכך בעצם מתי שאדליק את המחשב שלי, למחשב השני שלא מחובר לראוטר תהיה גישה לאינטרנט.

האם זה אפשרי? אם כן, איזה כבל אני צריך לקנות?

בתודה מראש, Manbot.

פורסם

אפשרי.

רק תדאג להגדיר את כל הכרטיסים על IPים מאותו הסוג ואותו Subnet Mask.

בין מחשב למחשב: כבל רשת מוצלב.

פורסם
  • מחבר

להגדיר את כל הכרטיסים על IPים מאותו הסוג ואותו Subnet Mask.

חחח

אין לי שמן של מוסך מה זה Subnet Mask.

ומה זאת אומרת IPs מאותו הסוג?

פורסם

לפי השאלה, אני מניח שהשארת את כל המחשבים על קבלת IP אוטומטית מהנתב שלך.

קונפיגורציה כזאת יכולה לעשות בעיות במקרה שאתה משרשר מחשב, כמו שאתה רוצה לעשות.

אני ממליץ לך להעביר את כל המחשבים להגדרת IP ספציפי שאתה תקבע. פעם אחת אתה מגדיר, וזה הרבה יותר טוב. זה גם יחסוך לך בעיות נוספות בעתיד.

בכל מקרה, IP מאותו הסוג זה אומר IP שמתחיל באותן ספרות, כל שלושת התאים הראשונים זהים, ורק התא האחרון הוא עם מספר שונה. למשל, אם ה-IP של הנתב שלך הוא 192.168.1.1, IPים מאותו הסוג יהיו למשל: 192.168.1.2, 192.168.1.20, וכו', עד 192.168.1.255 (255 זה הערך האפשרי הגבוה ביותר).

Subnet Mask זה מסכת תת-רשת (בתירגום מילולי). תחשוב שהרשת שלך מחולקת לתתי רשתות, ואתה חייב לשייך את כל המחשבים לאותה תת-רשת. אחרת, הם לא יוכלו לתקשר אחד עם השני.

כרגע, המחשבים שלך כנראה מוגדרים לקבל את ה-IP המתאים מהנתב. אם אתה רוצה לראות על איזה IP ו-Subnet המחשבים שלך מוגדרים, לך ל:

Start >> Run >> cmd

תקליד

ipconfig /all

ואז תוכל לראות.

בשביל להגדיר את ה-IPים ידנית (רצוי פשוט לבדוק בכל מחשב, ולהגדיר את הפרטים שאתה רואה שם עם ה-ipconfig), לך למאפיינים של הרשת שלך (Start >> Control Panel >> Network Connections), בכרטיסיית ה-General תיכנס למאפייני הפרוטוקול TCP/IP, ושם תגדיר את כל ה-IPים.

שים לב שחוץ מ-IP מאותו הסוג ו-Subnet Mask (שאותם ראית ב-ipconfig), תצטרך להגדיר גם Default Gateway ושני שרתי DNS.

אם גם אותם ראית בעזרת ה-ipconfig, תגדיר את הכתובות שראית שם.

אם לא, תגדיר ב-Default Gateway את הכתובת של הנתב שלך, ואת שרתי ה-DNS של הספקית שלך (רשימה תוכל למצוא פה).

אלו ההגדרות על הרשתות שמחוברת ישירות לנתב.

בהגדרות הרשת שתהייה מחוברת למחשב האחרון, זה שלא מחובר לנתב, תגדיר רק IP מאותו הסוג של האחרים (שלא יהיה זהה), ושוב את אותו ה-Subnet Mask.

ברשת של המחשב האחרון, שמחובר דרך מחשב אחר, תגדיר שוב IP שונה אך מאותו הסוג, ואת אותם הפרטים בדיוק כמו במחשבים האחרים (Subnet Mask, Gateway, DNS).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים