עבור לתוכן

שאלה לגבי התוכן של חוטי Solid Core

Featured Replies

פורסם

שלום

יש לי חוטי Solid Core במגוון צבעים שקניתי ב"אריסטוק" בהר ציון.

החוטים נראים כך:

w1aristok.png

בנוסף, לפני שבוע הייתי בחנות "אנטנות רצון" שנמצאת קרוב מאד להר ציון, וקניתי שם חוטי Solid Core והם נראים כך:

w2ratzon.png

ניתן לראות שהמוליך בתוך החוט של אריסטוק הוא בצבע כסף,

ולעומת זאת המוליך בתוך החוט של אנטנות רצון הוא בצבע של נחושת.

אם מסתכלים על החוט הכסוף שמאריסטוק מהצד, אז רואים שגם הוא בצבע נחושת בפנים, ובעצם הצבע הכסוף הוא ציפוי:

w3aristokinside.png

(אולי קצת קשה לראות את זה מהתמונה הספציפית הזו, אבל החוט כסוף מסביב, אבל בחתך רואים צבע נחושת)

מנגד, אם מסתכלים על החוט של אנטנות רצון מהחתך, הצבע בפנים זהה לצבע החיצוני, כלומר אין ציפוי.

השאלה שלי:

מי מבינהם עדיף?

המצופה או הלא מצופה?

(למה עוזר הציפוי?)

תודה

פורסם

בהחלט המצופה עדיף.

1. הבדיל נתפס טוב יותר.

2. החט לא תופס קורוזיה.

החוטים הפשוטים הם בעלי ציפוי ניקל והיקרים יותר ציפוי כסף.

פורסם

מרק - הם לא עושים בעיות כמו חוטים אם ציפוי בדיל כשמשתמשים בהם בחיבורים קפיציים ?

פורסם

לאיזה בעיות אתה מתכוון ?

אני עובד רק עם חוטים מצופים בכסף, בדיל, ניקל.

פורסם
  • מחבר
אני עובד רק עם חוטים מצופים בכסף, בדיל, ניקל.

אז בעצם הסיבה שהחוטים האלה נמכרים היא רק בגלל שזה יותר זול? (אין שום מצב שעבורו הם מתאימים ולא נחותים יותר מהסוגים המצופים?)

פורסם

אני לא רואה סיבה אחרת אלא רק מחיר אבל תמיד אפשר לחפור ולמצוא בגוגל איזה 'חוכמה' חדשה שמבטלת את מה שכתבתי.

מה לעשות היום כולם מתייחסים למה שכתוב בפורומים בשפה האנגלית של ילדים בני 12 עם ניסיון של שבועיים בהלחמה של לד לחוט עם סרטון מגניב ביוטיוב ויש לך מקור 'אמין' להסתמך עליו.

תבדוק באתר של פרנל ותגלה שמחיר חוטים מצופים בבדיל או כסף יותר יקרים מחוטים פשוטים.

תפרק צמה יישנה של ספק כוח יישן ותראה שכול החוטים ללא ציפוי ועם קורוזיה שמקשה על הלחמת החוטים.

אולי בספקים המודרנים או החדשים עברו להשתמש בחוטים נורמליים.

פורסם
  • מחבר

אני מבין

טוב, אם כך לא אקנה את החוטים האלה יותר.

פורסם

הם מתאימים יותר להלחמה - אם כי אין כל בעיה להלחים חוט נחושת רגיל

ציפוי בדיל לפעמים מגיע אם מתכות אחרות כשהוא לא מולחם אלא רק נוגע. לכן רצוי להימנע ממנו בחיבורים כמו אלה :

terminals.png

פורסם
  • מחבר
ציפוי בדיל לפעמים מגיע עם מתכות אחרות כשהוא לא מולחם אלא רק נוגע. לכן רצוי להימנע ממנו בחיבורים כמו אלה:

איך ציפוי בדיל יכול להיות לא מולחם אלא רק נוגע?

בשביל לשים אותו בתוך החוט מסביב למתכת, לא היו צריכים להמיס אותו?

פורסם
מרק - הם לא עושים בעיות כמו חוטים אם ציפוי בדיל כשמשתמשים בהם בחיבורים קפיציים ?

לא הבנתי איזה בעיות ולמה אתה מתכוון בחיבורים קפיציים.

פורסם

חוטים אם ציפוי בדיל כשלעצמם עמידים יותר מחוטי נחושת לאורך המוליך. בגלל זה משתמשים בהם הרבה בכלי שייט וכדומה. הבעיות הפוטנציאליות הן בחיבור : חוט אם ציפוי בדיל (בין אם מהמפעל, או ידני על ידיי מלחם) מושלם לחיבור בהלחמה. הבעיות הפוטנציאליות מתחילות בחיבורי בורג או קפיציים

הבדיל לא מולחם למוליך שבתוך החיבור - הוא רק מוצמד אליו בלחץ של בורג או קפיץ

- במקרה של חיבור בורג (שלא לוחץ בעצמו) או קפיץ שיכולת הלחיצה שלו מוגבלת (ואין לו ממש כוח ללחוץ או לחתוך למוליך חדש מעבר ללחיצה מינימלית, למשל כשהקפיץ עצמו עשוי מחומר כמו נחושת) יש תופעה של cold flow - הבדיל "מתרגל" ללחץ - משנה את הצורה שלו לפי הלחץ, והחיבור הופך להיות לא לחוץ

- בחיבורים קפיציים יש קצה חד של קפיץ שטוח שלוחץ על החוט. לא בכולם יש מוליך גם ממול שאליו המוליך נלחץ - לפעמים נמצא שם רק קיר הפלסטיק של הטרמינל. נקודת המגע היחידה היא בין קפיץ שטוח שעשוי מפלדה (לך תדע איזה בדיוק) אם או בלי ציפויים (לך תדע איזה בדיוק) לחוט נחושת, בנקודה קטנה, אם צפיפות זרם גבוהה. החיבורים האלה מיועדים, נבדקים בזרם הנומינלי שלהם, מקבלים אישורי תקן וכו' בשימוש רק אם מוליכים מהחומר אליו הם מיועדים, שבגדול הוא - חוט נחושת קשיח. אם החיבור אינו מיועד ספציפית לחיבור לחוטים מצופי בדיל, אין כל התחייבות לכך שהוא יתן את אותה רמת ביצועים (אמינות, התנגדות החיבור וכו) - והבעיות יכולות להיות בגלל כל דבר קטן החל מקפיץ שחותך את המוליך לעומק הלא נכון עד לתופעות גלווניות בין הבדיל והקפיץ או ציפוי כלשהוא שלו

שאם חוט מסויים טוב יותר לשימוש X זה לא מחייב שהוא טוב יותר לשימוש Y

פורסם

תשמ'ע, כול מה שכתבת לגבי חוטים מצופים בבדיל הנעשה בתהליך תעשיתי לא תופס מכיוון שהציפוי נעשה בתהליך כימי (דפוזיה).

אל תשכח שלפני עשרות שנים כאשר הייתי ילד לא היו ממטים בלוח החשמל אלא פקק קרמי עם חוט מצופה בבדיל ל-10 אמפר 16 אמפר 20 אמפר שהיו מהדקים אותו בעזרת ברגים עשויים מפליז ואינני זוכר שהיו בעיות קורוזיה שנגרמת בגלל הפרש פוטנציאלים.

גם בדפי הנתונים של ייצרני terminal block אין שום הגבלה או איזכור לגבי סוג החוט כלומר אם החיבור מתאים לחוטים עם ציפוי או בלי ציפוי. אם הייתה בעייה עם חוטים בעלי ציפוי בדיל כנראה הייצרנים היו מציינים את העובדה הזו.

פורסם

מבחינה גלוונית ציפוי בדיל הוא עדיין ציפוי בדיל. אם יש שילוב של חומרים שהוא עלול להגיב איתם, הוא עדיין עלול להגיב איתם

הייתי מצפה ליותר בעיות גלווניות בחיבורים קפיציים מודרניים - שימוש במוליכים קטנים אם נקודת מגע קטנה, שיש בה צפיפות זרם גבוהה, מיוצרים בדיוק גבוה בשביל להבטיח מגע טוב אם הסוג המסויים של החוט אליו הם מיועדים, ובשביל להשיג קפיציות מספיקה בגודל קטן משתמשים ככל הנראה בפלדה כלשהיא

אתה לא באמת משווה אותם לחיבור ה low tech של חוט מסביב לבורג ומוליכים דיי גדולים שיש בפיוז 15A נשלף ? - שם שטח המגע הרבה יותר גדול (לפחות חלק מההיקף מתחת לראש של הבורג), וגם אם משהוא היה מתחמם קצת נקודתית, המוליכים פשוט רחבים מספיק ובעלי שטח גדול מספיק לפזר את החום והטמפ' לא היתה עולה משמעותית. אל תצפה לכך שמהדק קפיצי קטן מולחם ל PCB או אפילו WAGO (או גוף הפלסטיק של החיבור) יתמודדו אם דברים שבורג על חתיכת קראמיקה היה מתמודד איתם

מבחינת לחץ של בורג - ציפוי בהלחמה הוא בעייתי ביותר, וניתן למצוא מקומות שבהם הוא מוזכר בתור גורם לתקלות. ציפוי תעשייתי הוא דק יותר כך שהסיכוי לבעיה נראה נמוך. אבל לא הייתי ממהר לשלול את האפשרות לגמרי

בדרך כלל אין גם אזכור לכך שהם לא מתאימים לחוטי אלומיניום. והרוב המוחלט לא מתאימים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים