עבור לתוכן

התנגשות של שתי רשתות אלחוטיות בין שכנים

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

ברשותי מודם ראוטר משולב של TPlink מהדגם הזה, המכשיר עבד שנה וחצי באופן תקין לחלוטין יחד עם כרטיס רשת בתקן USB תואם שמחובר למחשב נייח, עד שלפני מספר ימים התחילו פתאום שיבושים.

נורית ה wireless בראוטר הייתה נכבית, האינטרנט היה מגמגם וכמעט שלא עבד, ואפילו מתאם ה USB במחשב הנייח פתאום לא היה מזוהה.

לאחר בדיקה גיליתי שאם אני עושה reset לראוטר זה אמנם פותר את הבעיה, למספר שעות בלבד.

מכאן הגעתי למסקנא (- מהר מדי) שהבעיה נעוצה בראוטר, ולכן קניתי ראוטר חדש ועל הדרך גם מתאם USB חדש.

התקנתי אותם ובאמת הדברים הסתדרו, למשך פחות מחצי יום, לאחר מכן הבעיה שוב חזרה במלוא עצמתה.

התקשרתי לבזק והם אמרו לי שהקו תקין לחלוטין והנתונים בסדר - והאמת היא שמבחינת הראוטר רק נורית ה wireless נכבתה ושאר הנוריות תקינות כך שבאמת לא נראה שהייתה בעיה עם הקו.

ואז שמתי לב שלרשימת הרשתות האלחוטיות הצטרפה רשת חדשה שלא הייתה קיימת - והתחלתי לחשוד.

באמצעות תוכנה לניתוח פשוט של נתוני הרשתות האלחוטית (inssider) גיליתי שהרשת החדשה משדרת די בעוצמה, שהיא די קרובה אלי ומשדרת בדיוק על אותם ערוצים שהרשת שלי משדרת - 7+11.

אז כמובן שמיד החלפתי בראוטר לערוץ 11 ואחרי זה גם לערוץ 3 אבל שתי השינויים הללו לא פתרו את הבעיה.

אחרי זה שמתי לב שכל הרשתות בסביבה שלי כולל הרשת שלי משדרות על תקן N אז החלטתי ללכת אחורה ולהגדיר את הראוטר שלי לשדר בתקן G, ו....

לפתע העוצמה של הרשת האחרת ירדה כמעט לכלום, ועכשיו האינטרנט פחות או יותר בסדר.

אז מה בעצם השאלה שלי: - השאלה שלי היא האם באמת עושה היגיון שהרשת החדשה שכנראה משתמשת בראוטר יותר עוצמתי משלי הצליחה עד כדי כך לשבש את הראוטר (הנורית של ה wireless נכבתה, גם בראוטר החדש!!!!), והאם זה הגיוני מבחינה טכנית שזה שהחלפתי את תקן השידור ל G אכן מצליח לחסום לפחות בטווח הראוטר שלי את הרשת הארורה.

לחוות דעתכם אשמח

פורסם

תוריד ותתקין את התוכנה הזאת.

הגרסה החדשה עולה כסף.

אבל הגרסה הישנה חינמית, ועושה בערך את אותו הדבר.

http://www.techspot.com/downloads/5936-inssider.html

פורסם
  • מחבר

זו בדיוק התוכנה שבאמצעותה ביצעתי את הבדיקות שכתבתי עליהן.

פורסם

יכול להיות שאתה לא יודע לפענח את הנתונים ולהגיע למסקנות נכונות לגבי הפיתרון הכי טוב?

אם הרשת שלו עובדת על 11, אז למה אתה שם 11?

ואם הרשת שלו עובדת על 7, אז למה אתה שם 3?

7 משתמש גם ב6 ו 5.

3 משתמש גם ב4 ו 5.

מה שאומר שהרשתות יהיו חופפות על ערוץ 5(שזה נו נו נו).

למה לא לקבוע ערוץ 1 ולברוח לגמרי ממנו?

בעיקרון עדיף לעשות שימוש באותו ערוץ ולעשות "תורות" בתקשורת על הערוץ, מאשר לחפוף ערוצים באופן חלקי עם רשתות אחרות.

לכן מומחים ממליצים לקבוע רק על 11, 6 ו1.

ואם יש רשת חזקה ממך בעוצמת השידור עדיף לברוח ממנה.

תמצא ערוץ שאינו מתנגש עם רשתות "חופפות"(אך יכול להתחלק עם רשתות אחרות באותו הערוץ).

עדיף לחלוק עם רשתות שעוצמת שידורן נמוך כמה שיותר.

אם הם כולם בערך באותה עוצמה, אז עדיף ערוץ עליו פועלות פחות רשתות.

ברגע שאתה יודע את זה כבר יותר קל לפענח את המידע ולקבל החלטה נכונה.

https://www.youtube.com/watch?v=9z9OZptBpvE

פורסם

אם יש לך אנדרואיד תשתמש ב-WIFI Analyzer.

ככה שאתה יכול לזוז עם הטלפון ולמדוד, מן הסתם תבחר בערוץ שאינו חופף לערוצים של רשתות אחרות באיזור שלך.

פורסם

זה כל כך שקוף, שלא נעים לרשום.

תכניס הצפנה לרשת שלך, ואם יש הצפנה אז תגדיר סיסמא טובה יותר.

השכן שלך גולש על הרשת שלך, ובטח מנצל את זה לתוכנות שיתוף קבצים.

פורסם
  • מחבר

בוודאי שהרשת מוצפנת ב Wpa-psk, ואין אף אחד שגולש עליה מלבדי, לאחר בדיקה כמובן בראוטר....

אבל עדיין שאלתי היא האם באמת שידור בתקן G כאשר כל הרשתות משדרות בתקן N אכן היה הגורם לפתרון הבעייה, כי למעשה - אני עדיין על Channel 3 ....

פורסם

די פשוט לפרוץ WPA.

גם WPA2 מסתבר שאפשר לפרוץ בקלות אם הסיסמה קצרה.

http://netsecurity.about.com/od/secureyourwifinetwork/a/WPA2-Crack.htm

הדרך הכי טובה להתמודד עם פריצות היא גם שיטת הצפנה חזקה, גם סיסמה ארוכה מאוד ומורכבת(מקסימום תווים שאפשר), וגם חסימת כל כתובת MAC שאינה מוגדרת על ידך.

פורסם
  • מחבר

כמו שכתבתי, אף אחד לא יושב על הרשת שלי, מבדיקה שנערכה בממשק הראוטר....

וגם הסיסמא ארוכה וחזקה מספיק.

אבל תודה על הלינק, נותן כמה נקודות למחשבה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים