עבור לתוכן

שאלה בקשר לבדיקת חיי סוללות נטענות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

רציתי לדעת עם יש מכשיר כל שהוא שיכול לבדוק ולהגיד לי אם הסוללה התקלקלה וצריך להחליף אותה.

זאת אומרת נניח ויש לי סוללה שאני משתמש בא מספר שנים ואורך החיים שלה יתקצר,הכוונה היא שאם בהתחלה היא היתה מספיקה ל 10 שעות עבודה והיום ל 5 שעות עבודה באותו השימוש אז אורך החיים שלה התקצר.

דבר נוסף זה רציתי לדעת איך ניתן לשמור על אורך החיים של סוללות נטענות

דבר אחרון אם מישהו יכול להסביר לי איך פועלת סוללה, הבנתי שיש לה הגנות אורך חיים וכיו..

תודה לעזורים

פורסם

אני לא מכיר משהוא מיוחד (בטוח שקיימים, אבל ממש לא בטוח שהם נותנים תוצאות מדידה אמינות)

אם אני רוצה לבדוק מצב של סוללה, אני מטעין אותה בצורה מקס', מפעיל ממנה משהוא שלוקח זרם משמעותי, כמו מנורת ליבון (אפשר של 12V למשל), ובודק אם המתח של הסוללה יורד משמעותית מתחת למתח שאמור להיות בסוללה תקינה. אם כן, ההתנגדות הפנימית שלה עולה והיא מתקרבת לסוף החיים שלה

סוללות נטענות עובדות על תגובה כימית שניתן להפוך (ולשחזר את החומרים שהגיבו) על ידיי זרם חשמלי, כלומר להטעין אותה

הנזק לסוללה קורה בצורות שונות. למשל (מאוד בכללי ולא מדוייק) : חלק קטן מהחומרים מגיבים בצורה לא צפויה (אם חומרים "לא קשורים" שמרכיבים את הגוף של הסוללה, אם חומרים זרים שחדרו לסוללה כמו לחות וכדומה) ויוצרים תרכובות שלא אמורות להיות בסוללה. תרכובות אלה כבר לא מתפרקות בזמן הטעינה, וכך בסוללה נוצרים אם הזמן יותר חומרים מיותרים שסתם עומדים שם ונשאר פחות חומר "פעיל" שמשתתף בתהליכי טעינה וייצור חשמל, ותהליכים דומים אחרים

התהליכים של ההרס קורים משימוש רגיל בסוללה

יש גורמים שמאיצים את ההרס - החזקת הסוללה בטמפ' גבוהה או טעינה בזרם גבוה שמייצר התחממות משמעותית (טמפ' גבוהה מאיצה את כל התגובות הכימיות), השארת הסוללה לא טעונה לזמן ארוך (איך שאני רואה את זה - החומרים שיש בסוללה כשהיא לא טעונה נוטים יותר להגיב בצורה שמייצרת חומרים לא קשורים) וכו'

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים