עבור לתוכן

תשתית אינטרנט חינם לכל בית

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

האם לדעתכם יש סיכוי שבעתיד (הקרוב או הקרוב פחות) יהיה לכל בית תשתית אינטרנט בחינם?

אולי עוד כמה שנים אחרי שכל פריסות הסיבים יסתיימו המהירויות יהיו כל כך גבוהות ונגישות לכל בניין בארץ שנוכל לקבל מהירויות בסיסיות ונמוכות של 5 מגה (סתם דוגמה) בחינם.

ברמת העקרון אם הסיב יגיע עד הבניין (כמו שכרגע מתבצע ע"י IBC) אז אין ממש בעיה לחבר דירה מסויימת עם נחושת במחיר חינם.

אולי אפילו זה יכלל במעמד בניית הבניין. לחווט כל דירה עם כבלי נחושת עד לארון מרכזי בבניין וכשיחובר הסיב כל דירה תוכל לקבל אינטרנט חינם במהירות בסיסית.

אולי אפילו לגבות אגרת אינטרנט בסכום ממש נמוך (5-10 שקלים בחודש)

לא יודע סתם אני זורק אופציות.

מה אתם אומרים על האפשרות? יכול להיות?

פורסם

למה שזה יהיה בחינם או בכסף כל כך נמוך?

אתה יודע מה עלות התחזוקה של כזה שירות?

פורסם

לא הולך לקרות. יש כמות מאסיבית של לקוחות שבסך הכל צריכים אינטרנט והמהירות הגבוהה לא מעניינת אותם. במידה מסויימת אפשר לומר שזה "הכסף הגדול" של חברות התשתית כרגע (או ליתר דיוק, זה יהיה הכסף הגדול ברגע שIBC יהרגו סופית את מסחטת הכסף של האינטרנט לשוק העסקי).

אנשים בעלי מהירויות נמוכות משלמים מחיר קרוב מאד לזה של המהירויות הגבוהות, ומדי פעם יוצא "מבצע" שנותן מהירות גבוהה יותר באותו מחיר (לזמן מוגבל כמובן, ולפעמים השדרוג נכפה על המשתמשים), והמהירויות הנמוכות מתבטלות כאשר המחיר של המהירויות הגבוהות יותר לא יורד בהתאם. בשנים האחרונות עלה משמעותית מחיר המינימום לחבילת התשתית הזולה ביותר, ולא בכדי. אתה לא הולך לראות אותם מוותרים על מכרה הזהב הזה, לא בזק ולא הוט ולא אף שחקן חדש. רואים את זה בבירור גם בתמחור של IBC - אין חבילות זולות. יש חבילת 100 מגה וחבילת גיגה וזהו.

בקיצור, אף שחקן בתחום לא רוצה שיהיה שוק נמוך במחיר מוזל (וכ"ש בחינם), וזה לא הולך לקרות - אלא אם כן משרד התקשורת יכפה את זה על חברות התשתית, מה שגם כנראה לא הולך לקרות, כי לקדם אינטרנט מהיר נשמע הרבה יותר טוב מלקדם אינטרנט איטי בזול, ועובדה שלמרות שזו בעיה שהיתה קיימת כבר תקופה ופגעה בהמון אנשים, ומצד שני קל מאד לתקן בחקיקה בלבד (וללא צורך בתשתיות יקרות וכו') בכל זאת לא נעשה דבר לתקן את המצב עד היום.

פורסם

במצב כזה כבר עדיף לחבר את הסלולרי למחשב ולהשתמש בחבילת גלישה סלולרית ללא הגבלה. בהנחה שאתה לא משתגע עם ההורדות כמובן.

פורסם

דעתי לנושא:

העתיד יהיה תשתיות אינטרנט שיינתנו על ידי חברות הסלולר ורק המשוגעים לדבר ישתמשו בתשתיות קוויות.

לרוב חברות הסלולר לא תהיה בעיה לתת תשתית של 10 מגה שזה יותר ממספיק לרוב האוכלוסיה.

פורסם

אולי לרוב חברות הסלולר לא תהיה בעיה לתת תשתית של 10 מגה עבור אדם אחד או שניים במקביל לכל תא סלולרי, אבל בשימוש נרחב יותר (כמו אם יהפכו לספקיות ברירת מחדל לאינטרנט קווי), אין להם סיכוי. הטכנולוגיה פשוט לא מיועדת לזה. רק תזכור שכל התקשורת עוברת באוויר ויש מגבלת תדרים ורוחב פס כולל, והפרעות הדדיות כמו גם הפרעות חיצוניות...

זה יכול לשמש כפיתרון זמני (או אפילו קבוע) לרישות מהיר של אזורים שבהם אין תשתית אינטרנט בכלל, ויצירת תשתית כזו תיקח שנים (נניח במדינות עולם שלישי או אצל שבטים בג'ונגל וכד'), אבל כאן בארץ שיש לך שניים ורבע ספקי אינטרנט קווי באיכות ומהירות גבוהות בהרבה, אין שום היגיון לספק לרוב האוכולסיה אינטרנט סלולרי.

אני כן מסכים שבסיטואציה הנוכחית זה יכול לשמש כפיתרון עבור מעטים שרוצים לחסוך ככל האפשר ומוכנים להתפשר על אינטרנט באיכות גרועה (ותסלח לי, אבל זה המצב), אבל אני ממש לא רואה איך זה יכול לשמש כפיתרון ארוך טווח לכלל האוכלוסיה.

פורסם

בכוונה לעתיד אני מדבר לפחות על עוד 5-10 שנים ובאופן כללי העתיד כמו כל הדברים יהיה באלחוט ולא בחוט.

פורסם

אז התחזית שלך למה שיהיה בעוד 5-10 שנים בכל בית זה 10 מגה באלחוט? נשמע עלוב ועצוב למדי. במיוחד בהתחשב בעובדה שניתן לספק את זה (והרבה יותר) כבר היום באופן חוטי לכל בית עם איכות ואמינות חיבור גבוהה בהרבה ממה שאלחוט יוכל לספק אי פעם. מה יהיה בחזית החוטית עוד עשר שנים - אתה יכול רק לדמיין. קח בחשבון גם שעם הרחבת רוחב הפס יגדלו השימושים הפוטנציאלים, ו10 מגה עשוי להתגלות כמעט מדי עבור חלק נרחב מהאוכלוסיה ולא רק עבור "משוגעים לדבר".

אני לא רואה סיבה לנטוש את התשתיות החוטיות הקיימות לטובת טכנולוגיית אלחוט (המוגבלת מטבעה כאמור). אין לזה שום ייתרון, בהתחשב בעובדה שמדובר באינטרנט ביתי שאינו נדרש לניידות, ומצד שני חסרונות לא חסר.

פורסם

יש לזה יתרון אחד, כסף.

חברות סלולר יכולות למכור חבילות גלישה בחצי מחיר ואפילו פחות מהמקובל היום עבור תשתית+ספק.

במקרה הזה אני חושב על ההורים שלי שבכיף יכולים להסתדר עם 10 מגה ועדיין הם רואים סדרות בסטרימינג במחשב.

פורסם
בכוונה לעתיד אני מדבר לפחות על עוד 5-10 שנים ובאופן כללי העתיד כמו כל הדברים יהיה באלחוט ולא בחוט.

מאיפה הבאת את זה?

אני רואה את העתיד ברשת מהירה אופטית(חוטית כמובן).

הרשת האלחוטית גם היא תתפתח, אבל לא תחליף את החוטית כאינטרנט מהיר.

הטכנולוגיה פשוט לא מסוגלת לאפשר תעבורה אלחוטית המשתווה בתגובתיותה ונפח תעבורתה לתקשורת החוטית.

הדרישה לנפחי תעבורה, כמו גם לתגובתיות מהירה(במשחקים בעיקר), לא הולכת להיעלם או להצטמצם.

להיפך, היא הולכת רק לגדול.

חזון לעתיד שמבוסס על חוסר הבנה של המציאות הקיימת, יקבל צורת צל טעויותיו.

פורסם
יש לזה יתרון אחד, כסף.

חברות סלולר יכולות למכור חבילות גלישה בחצי מחיר ואפילו פחות מהמקובל היום עבור תשתית+ספק.

לא הן לא. כלומר הן יכולות, אבל אין להם שביב מרוחב הפס שיש לתשתית הקווית. נראה אותן מתמודדות עם תעבורה של שכונה אחת עם האנטנות שלהן.

אני בסלולארי משתמש בערך ב-200MB של גלישה סלולארית בחודש. במחשב אני גומר כמות כזאת ב-5 דקות במקרה הטוב ובחצי דקה במקרה הרע.

פורסם
הדרישה לנפחי תעבורה, כמו גם לתגובתיות מהירה(במשחקים בעיקר), לא הולכת להיעלם או להצטמצם.

זאת בדיוק הטענה שלי, כמות המשתמשים באינטרנט לצורך משחקים היא אפסית ביחס לשאר משתמשי האינטרנט.

רוב משתמשי האינטרנט גולשים באתרי תוכן סטנדרטיים שיסתפקו ברוחב פס שהיה קיים גם לפני 5 שנים.

לרובה המוחלט של האוכלוסיה אין שום צורך באינטרנט שמהיר יותר מ-10-15 מגה וגם אז אני לארג'.

הדרישה לנפחי תעבורה עולה במהירות נמוכה יותר מאשר מתקדמת הטכנולוגיה.

פורסם

ממש לא.

אתה סובל מתסמונת ה"640KB אמורים להספיק לכולם" המפורסמת של ביל גייטס(חפש אם אתה לא מכיר).

בכל דור של אינטרנט יש אנשים שאומרים את אותו הדבר.

אינם רואים לאן האינטרנט הולך.

מסתכלים על התחתית של שימושי המינימום, ועוורים לחלוטין לכל מה שקיים למעלה, ובהמשך הדרך.

אני זוכר התבטאויות מנכ"לים! של חברות אינטרנט! ב20 שנה האחרונות.

הם אפילו את הדרישה לYOUTUBE לא צפו כשלכל אדם נורמלי זה היה ברור.

הם תמיד חתרו לניצול מקסימלי על משאב מינימלי.

והאינטרנט שואף לעשות בדיוק ההיפך.

שירותי ענן, סרטים באיכות גבוהה יותר, נפחים הולכים וגדלים של תכנים מכל סוג.

שיחות וידאו + וועידות וידאו.

העלאת סרטים לאיחסון/YOUTUBE על בסיס יומי.

וזה רק חלק מהדברים שכבר היום אתה יכול להבין שיש בהם צורך הולך וגודל.

אני בכלל לא נכנס לדברים שיבואו בהמשך הדרך כשהתשתית החוטית תשתפר(ושם אני רואה בוודאות דברים שהאבולוציה תוביל אליהם שדורשים תעבורה ותגובתיות).

צרכי המשפחה הולכים ומתרחבים והופכים להיות מגוונים יותר, וגודלים בדרישותיהן לתעבורה ותגובתיות.

עכשיו בוא ניקח את זה לפאן הטכני של הנושא.

איך בדיוק אינטרנט סלולארי יהיה עדיף בבית על אינטרנט חוטי?

הרי בית צריך אינטרנט.

אתה לא יכול להסתמך על האינטרנט בטלפון הנייד שלך נכון?

הרי הוא הולך ממקום למקום.

ואיך בדיוק כל שאר המכשירים בבית יקבלו ממנו אינטנרט, אפילו שהוא בבית?

ומה קורה אם נגמרת הבטריה?

ומה לגבי הביצועים של כולם?

אני לא רואה איך זה קורה....

נכון יהיו אולי יותר אנשים שיסתמכו על אינטרנט אלחוטי יחסית להיום.

אבל גם יהיו הרבה יותר אנשים שבשבילם זה לא יהיה פיתרון ריאלי.

מה שאתה מתאר נשמע אולי הגיוני בסרט מדע בדיוני המתרחש ב2088.

ואפילו אז מדובר על פנטזיה מדע בדיונית, שאין לה בסיס טכנולוגי קיים שאפשר להשליך ממנו על העתיד ולפתור איתו את כל הדרישות שסביר להניח שיהיו קיימות.

כי אלו דווקא ילכו ויגדלו.

VR למשל.

FOR FUK SAKE!!!!

USE YOUR IMAGINATION!!!!

VR INTERACTIONS!!!!!!

הרי ברור שזה יצמח על תשתית חוטית ויתרחב יחד איתה.

וודאי שגם על אלחוטי זה יתאפשר בהמשך, אבל זה לעולם לא יהיה באותה איכות ובאותו ריאליזם.

אולי קסדת הVR תהיה אלחוטית.

אבל המחשב שמחובר לאינטרנט?

בשביל מה להגביל אותו עם טכנולוגיה נחותה בבסיסה הפיזיקלי!?

מה היתרון בזה?

מה דארווין היה אומר?

העתיד הוא רשת חוטית אופטית רחבה המגיעה לכל נקודה מאוכלסת.

ועליה רשתות אלחוטיות פרטיות מסחריות וציבוריות המאפשרות התניידות במרחבן.

פורסם
זאת בדיוק הטענה שלי, כמות המשתמשים באינטרנט לצורך משחקים היא אפסית ביחס לשאר משתמשי האינטרנט.

רוב משתמשי האינטרנט גולשים באתרי תוכן סטנדרטיים שיסתפקו ברוחב פס שהיה קיים גם לפני 5 שנים.

לרובה המוחלט של האוכלוסיה אין שום צורך באינטרנט שמהיר יותר מ-10-15 מגה וגם אז אני לארג'.

הדרישה לנפחי תעבורה עולה במהירות נמוכה יותר מאשר מתקדמת הטכנולוגיה.

הטענה שלך מגוחכת מאחר ואני בכלל לא משחק משחקי רשת ועדיין גומע תעבורה. אני עובר את ה-1TB בחודש.

פורסם

אתה באמת נותן לי את עצמך כדוגמא? אני יכול למצוא לך עכשיו 10 בתים שלא עוברים ביחד 1TB בחודש, אני ממש סקרן, מה אתה עושה שאתה מגיע לזה?

אתם לוקחים אותנו כדוגמא אבל אנחנו חלק מאוד זניח מהאוכולוסיה, הרי רוב האוכולסיה בכלל לא חושבת להכנס לפורום של רשתות כי זה לא מעניין אותה וכי היא לא צריכה להבין בנושא הזה.

עוד דבר, המהירות הממוצעת בישראל היא 8.9 מגה, ורק 25% מהבתים בישראל בעלי חיבור שמהיר יותר מ-10 מגה אז כנראה שלרוב האנשים אין באמת צורך במהירות גבוהה יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים