עבור לתוכן

המלצה ללוח אם + מעבד + זכרון

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם

אשמח לקבל המלצה לנ"ל.

המחשב משמש 40% לתיכנות, 40% לסרטים ו-20% למשחקים.

לגבי משחקים אני לא משחק ברזולוציות גבוהות. בד"כ 1366X768 מספיק לי ורמת פירוט בינונית.

יש י כרטיס מסך gtx660 ואפילו נכון להיום זה מספק אותי.

יש לי צורך אפשרויות חיבור להרבה דיסקים. גם חיצוניים וגם פנימיים נכון להיום מחוברים אצלי דיסקים ואני אצטרך לפחות אפשרויות חיבור (פנימי וחיצוני) ל-12 דיסקים

חשבתי על לוח אם שמבוסס על chipset h97 או chipset z97 (ראיתי לוחות במחירים די דומים עבור כל אחד מסוגי ה-chipset האלה).

תודה לכל העונים

פורסם

1.תפרט בבקשה איזה חיבורים מכל סוג אתה צריך בדיוק. האם אתה מתכוון ב"חיבור פנימי" לחיבור SATA וב"חיבור חיצוני" אתה מתכוון ל USB? האם אתה צריך חיבורים אחרים, כמו SATA Express או M.2? אולי בכלל התכוונת ל eSATA?

2. האם אתה מעוניין בהמהרה? זה משפיע על בחירת המעבד וכן על בחירת הקירור למעבד.

3. מה התקציב?

4. באיזה מארז אתה מתכוון להתקין את הלוח? זה משפיע על גודל הלוח שניתן לבחור.

5. האם אתה מתכוון לעשות מערך כרטיסי מסך?

5. האם יש לך דרישות מיוחדות מהלוח (מספר יציאות אודיו מסויים, יציאה אופטית וכד')?

באופן כללי ביותר:

א. לסרטים - כל מעבד ולוח מודרני שתקנה היום יתאימו, ובד"כ מספיק זיכרון בנפח 4GB.

ב. למשחקים - רצוי מעבד Core i5 וזיכרון בנפח 8GB.

ג. לתכנות - רצוי מעבד Core i5 ועדיף מעבד Core i7 עם HT ותדר גבוה ככל האפשר. זיכרון בנפח 8GB כנראה יספיק, אבל יכול להיות שתרצה 16GB או אפילו 32GB (תלוי מה בדיוק אתה עושה).

ד. מבחינת חיבורי SATA - כמעט בכל לוח היום יש 6 חיבורי SATA, ויש לוחות גם עם 8. אני לא חושב שיש לוחות עם 12 חיבורי SATA. אם אתה צריך יותר מ-6 חיבורי SATA אתה כנראה תצטרך לקנות כרטיס הרחבה עם עוד חיבורים.

ה. מבחינת חיבורי USB - ברוב הלוחות היום יש לפחות 4 חיבורי USB 3.0 (לפחות 2 בפאנל האחורי ועוד 2 שניתן לחבר למארז או למתאם מתאים), כאשר יש לוחות עם יותר חיבורי USB 3.0 (בד"כ 6 ויש כאלו גם עם 8 חיבורי USB 3.0). בקשר לחיבורי USB 2.0 - אני לא חושב שיש לוח שאין בו לפחות 2 או 4 חיבורי USB 2.0.

ו. אם אתה לא עושה המהרה, בד"כ אין צורך בלוח בעל ערכת השבבים Z97, שכן ניתן למצוא לוחות בעלי תכונות דומות העושים שימוש בערכת השבבים H97 במחיר נמוך יותר.

פורסם
  • מחבר

smalul תודה על התגובה המהירה

8 חיבורי sata פנימיים בהחלט יספיקו לי (מתכוון לעבור לעבוד ב-raid 5).

האם יש לוחות שתומכים ב-hotswap וב-hot spare? (אני יודע שזה דורש בקר מיוחד בד"כ)

אני צריך חיבור spdif אופטי והיה נחמד אם יהיה esata(אני משתמש באחד כזה היום ומחובר לי אליו התקן ל-2 דיסקים שהוא מאד נוח וחבל לי לותר עליו).

במארז היום יש לוח לוח atx אז אני לא חושב שצריכה להיות בעיה של גודל.

אין לי כוונה לעשות sli או משהו דומה. כמו שאמרתי אני משחק די בסיסי. אמנם משחקים חדשים אבל לא על הגדרות גבוהות ולא על רזולוציות fullhd או יותר.

בהחלט היה רצוי שהלוח יתמוך לי ב-64GB (אני מניח שגם 32 יספיקו) זכרון כי אני משתמש במחשבים וירטואליים ויש לי צורך בזכרון.

אני לא עושה OC ולפי מה שהבנתי ממך אז Z97 מיותר כי אין הרבה הבדל בינו לבין H97.

אני מניח שלכל הלוחות יש יציאת hdmi.

התכוונתי להוציא בין 2000 ל-3000 ש"ח על 3 הפריטים האלה.

פורסם

1. תמיכה בזיכרון בנפח 64GB כבר דורשת מעבר לסוקט 2011-3 (או לגירסה הישנה יותר - סוקט 2011), אבל הבעיה היא שרק המעבד והלוח הכי זולים יעלו לך מעל 3000 ש"ח.

2. לא לכל הלוחות יש יציאת HDMI, אבל זה לא רלוונטי אם אתה משתמש בכרטיס מסך נפרד.

3. לוחות אם המבוססים על ערכות השבבים H97 או Z97 תומכים בעד 6 חיבורי SATA הנובעים מערכת השבבים. אם הלוח תומך ביותר מ-6 חיבורי SATA, הרי שיש לו בקר צד שלישי שמוסיף חיבורי SATA. במקרה כזה התמיכה ב RAID לא חלה על כל חיבורי ה SATA ביחד - בד"כ תוכל להשתמש ב RAID 5 עבור ששת חיבורי ה SATA הנובעים מערכת השבבים, בעוד שעבור שני חיבורי ה SATA הנובעים מהבקר הנוסף תוכל להשתמש ב RAID 0 או RAID 1 בלבד (אני חושב שיש לוחות שבכלל לא יתנו לך להשתמש ב-2 מערכי RAID בו זמנית). אגב, בקרי SATA נוספים בד"כ נמצאים בלוחות היקרים היותר בעלי ערכת השבבים Z97. אולי ישתלם לך לקנות כרטיס או התקן SATA מיוחד שייתן לך את התכונות שאתה צריך במקום לחפש לוח יקר עם 8 חיבורי SATA.

בקשר ל hot swap - חשבתי שכל חיבורי ה SATA תומכים בזה. לפני כמה ימים פתחתי את המחשב שלי כאשר הוא היה עובד (מערכת ההפעלה הייתה טעונה) וחיברתי דיסק קשיח SATA (גם כבל מידע וגם כבל מתח) - לא כיביתי את המחשב, לא הפעלתי אותו מחדש ולא עשיתי שום פעולה מיוחדת ומערכת ההפעלה זיהתה את הדיסק בלי בעיה.

הלוח הכי זול שהצלחתי למצוא שמתאים לדרישות שלך הוא ה Z97 Extreme6 של ASRock (קישור) - יש לו 10 חיבורי SATA (ארבעה מהם נובעים מבקר צד שלישי), חיבור eSATA, יציאת אודיו אופטית, יש לו יציאת HDMI, הוא תומך בעד 32GB זיכרון והוא בגודל ATX. המחיר - כ-900 ש"ח בפלונטר (קישור).

בקשר לזיכרון - תיקח את כמות הזיכרון הדרושה לך, תוך שאתה בוחר את הזיכרון הכי זול שניתן למצוא (זיכרון DDR3 בתדר של 1600MHz בד"כ יהיה הכי משתלם).

בקשר למעבד - המעבד הכי חזק לסוקט 1150 הוא ה Core i7-4790K, שעובד בתדר של 4GHz, הוא בעל 4 ליבות ותומך ב HT (זה אומר 8 ליבות לוגיות). מעבד זה הוא בעל מכפלה פתוחה ולכן מתאים להמהרה. אתה יכול לבחור גם ב Core i7-4790 שאינו בעל מכפלה פתוחה ועובד בתדר של 3.6GHz. יש גם אפשרות לבחור במעבד Core i5-4590 או Core i5-4690 בעל 4 ליבות ואינו תומך ב HT. כל זה תלוי בדרישות שלך ובתקציב.

עריכה:

אני רואה שיש לוח זול יותר המתאים לדרישות שלך - ה Z87 Extreme4 של ASRock (קישור) - יש לו 8 חיבורי SATA, יציאת eSATA, יציאת HDMI (וגם כניסת HDMI לשירשור מקור HDMI נוסף), יציאת אודיו אופטית, הוא תומך בעד 32GB זיכרון והוא בגודל ATX. המחיר בפלונטר - כ-700 ש"ח (קישור).

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

smalul רציתי לומר לך תודה רבה על העצה וההכוונה.

כעת יותר ברור לי מה ניתן למצוא ומה כדאי לחפש

שיהיה לך יום טוב

פורסם

אני אסכם בקצרה על הנקודות העיקריות:

1. אולי ישתלם לך לקנות לוח זול יותר ובקר נפרד שייתן לך בדיוק את מה שאתה צריך מאשר לקנות לוח יקר יותר בעל התכונות הרצויות.

2. תבדוק האם אתה תרוויח יותר מריבוי ליבות ו HT בהתאם לתוכנות בהן תשתמש, ואז תחליט איזה מעבד הכי משתלם עבורך.

3. בדומה לנקודה 2, תבדוק עד כמה אתה תרוויח מזיכרון בנפח 16GB (או יותר) לעומת 8GB ואז תחליט כמה זיכרון ישתלם לך לקנות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים