עבור לתוכן

לא מצליח לעשות Boot מ-SSD חדש - הבעייה נפתרה

Featured Replies

פורסם

שלום חברים, תקציר העניינים עד כה:

1. התקנתי כונן SSD חדש ודרך ניהול דיסקים הפעלתי אותו והגדרתי אותו כ-NTFS, כונן P.

2. שכפלתי את כונן C לכונן SSD בעזרת תוכנת EaseUS Todo. (פרטישן לדיסק)

3. אחרי השכפול נכנסתי לניהול דיסקים, הרחבתי את כונן P לגודל המקסימלי כי הפרטישן שנפתח עליו היה קטן מגודל הדיסק, והגדרתי "סמן מחיצה כפעילה".

4. נכנסתי לביוס והגדרתי סדר עדיפות דיסקים - עדיין עולה מהדיסק הישן.

5. לחצתי F12 אחרי הפעלה מחדש ובחרתי ידנית בוט מה-SSD - עדיין עולה מהדיסק הישן.

מצרף תמונה של הגדרות הדיסקים.

אני דיי אובד עצות... אשמח לעזרה.

נערך על-ידי Belgid

פורסם

שכפל עוד פעם את מחיצת מערכת ההפעלה לתוך הSSD.

כבה את המחשב.

נתק את הHDD בתוך המארז.

כנס לביוס ותגדיר את הSSD ככונן אתחול.

תעלה מערכת מהSSD.

כבה את המחשב.

חבר את הHDD.

כנס לביוס ותראה שהSSD עדיין מוגדר לעלות.

וודא שהHDD לא נמצא ברשימת העדיפויות לעליה בכלל!

סע לשלום.

נערך על-ידי Art Tatum

פורסם
  • מחבר

"וודא שהHDD לא נמצא ברשימת העדיפויות לעליה בכלל!"

לא חושב שאני יכול לעשות דבר כזה, ב-Disk priority מופיעים כל הדיסקים וכל שנותר לי הוא לבחור את הסדר שלהם, וגם כשאני שם את ה-SSD ראשון המערכת עדיין עולה מהדיסק הישן.

עריכה:

אולי יעזור לשנות את הסדר של החיבורים ללוח האם? כלומר לחבר את ה-SSD לSATA1 ואת הדיסק הקשיח לSATA2?

נערך על-ידי Belgid

פורסם

זה לא עובד ככה. בוט לא מספיק. מוגדר לו לאתחל מה SSD אבל להעלות חלונות מהקשיח.

נסה להחליף חיבורים ואם לא מצליח אז

נתק הקשיח ותריץ עדכון אתחול מהתקליטור של חלונות

פורסם

אני מאמין ש Ivan צודק. שים לב מה כתוב לך לגבי כל מחיצה:

בכונן ה SSD המחיצה מוגדרת כ"פעיל", מה שאומר שאפשר לאתחל ממנה, וכ"מערכת" שמשמעותו שקבצי האתחול נמצאים בה.

בדיסק הקשיח המחיצה גם כן מוגדרת כ"פעיל" וכ"אתחול", שפירושו שקבצי מערכת ההפעלה נמצאים בה.

(כן, מיקרוסופט החליטה ש"אתחול" פירושו שקבצי מערכת ההפעלה נמצאים במחיצה זו, ו"מערכת" פירושו שקבצי האתחול נמצאים במחיצה זו).

מה שכנראה קורה הוא שהביוס מעביר את השליטה לכונן ה SSD, מכונן ה SSD נקראים קבצי האתחול (NTLDR וכד'), ואז נקרא קובץ ה boot.ini או ה BCD (אני לא בטוח), שם מוגדר היכן נמצאים קבצי מערכת ההפעלה ושם הוא מופנה למחיצה שבדיסק הקשיח.

אתה אכן יכול לנסות לערוך את טבלת האתחול הזו (אפשר להשתמש גם בתוכנה בשם EasyBCD), אבל לדעתי יהיה פשוט עדיף להתקין את מערכת ההפעלה מחדש על כונן ה SSD. כך זה בטוח יעבוד וגם תקבל התקנה נקייה ורעננה של מערכת ההפעלה.

פורסם
  • מחבר

הבעייה נפתרה:EasyBCD - הצליחה להגדיר את הפרטישן כ-bootable, אבל בפועל כשבחרתי ב-SSD בעת העלייה המחשב עדיין לא עלה מה-SSD.

Visual BCD Editor - לא הבנתי מה לעשות שם, לא ידידותית למשתמש בלשון המעטה ולכן לא רציתי לעשות שטויות.

לבסוף אחרי שהבנתי שהעתקת כל המחיצה בעזרת EaseUS Todo לא עבדה, ולהעתיק את המחיצה ל-SSD בעזרת Acronis בלתי אפשרית כי האופציה הזאת סופר מסורבלת באקרוניס, גיביתי את כל המחיצה בעזרת אקרוניס, ואת הקובץ תמונה שנוצר שיחזרתי חזרה ל-SSD.

(Partition to image, Image to disk).

אחרי ריסטרט המחשב עלה מה-SSD (כמו שביקשתי ממנו בביוס).

זמן עליית ווינדוס פלוס תוכנות התקצר מ-3+ דקות לחצי דקה בלבד(:

תודה לכל העוזרים.

נערך על-ידי Belgid

פורסם

לדעתי - אם זה דרך החטחתים שעברת היה עדיף כבר לבצע התקנה מחדש ולהתקין את כל התוכנות (מה שאני תמיד יותר בעד)

פורסם
  • מחבר

חתחתים בדיעבד. להתקנה חדשה יש יתרונות, אבל גם חסרונות. כל כך הרבה טוויקים קטנים בווינדוס ובתוכנות שהיה לוקח לי שנה לשחזר את הכל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים