עבור לתוכן

שדרוג זhכרון ראם של kingston

Featured Replies

פורסם

המחשב בן כ5-4 שנים ומסתבר שהגיע הזמן להתחיל לשדרג אותו, הדבר הכי דורש התייחסות כרגע הוא הראם. כרגע מותקן במחשב 2*2 1600HMZ 9-9-9-27 של קינגסטון, אני רוצה להוסיף עוד 8 גיגה. מצאתי את הקוד דגם באתר של KSP:

http://ksp.co.il/?uin=15283

ואז שמתי לב שיש משהו מאוד דומה אבל יותר זול:

http://ksp.co.il/?uin=13485

לפי המידע שיש באתר של קינגסטון נראה שאין שום הבדל בין המוצרים, אבל הקוד דגם שונה.

אני יכול לקנות את הדגם הזול יותר בשקט?

אולי בכלל עדיף להשקיע 750 שקלים, לקנות סט 16GB של G.SKILL ולשכוח מהעניין לעוד 10 שנים?

מפרט מלא של המחשב למקרה שרלוונטי:

מעבד AMD phenom II 965 black edition

לוח אם gigabyte 790xt-usb3

כ.מסך sapphire hd5850 1GB

לא זוכר דגם מדויק של הספק כח אבל מדובר ב seasonic x-series gold כלשהו

פורסם

הקוד של הזיכרון שעולה 525 ש"ח הוא KHX1600C9D3K2/8GX.

הקוד של הזיכרון שעולה 465 ש"ח הוא KHX1600C9D3B1K2/8GX.

נחקור מעט את הנושא. לפי "מפתח הפיענוח" של Kingston (קישור):

KHX - מציין זיכרון HyperX.

1600 - מציין תדר של 1600MHz.

C9 - מציין CL של 9.

D3 - מציין DDR3.

K2/8G - מציין קיט של 2 יחידות בנפח כולל של 8GB.

X - מציין XMP.

ההבדל היחיד בין הזיכרונות הוא בקוד B1. במפענח הנ"ל B1 פירושו blu, אבל אני לא חושב שזה מתייחס לצבע של גופי הקירור, שכן שאר הערכים האפשריים בשדה זה הם T1, H2O, LoVo low voltage ו Lovo ultra low voltage. לפי הכתבה הזו, המשמעות של ערכים אלו היא:

blu - מיועד עבור "occasional gamers and enthusiasts". זה למעשה לא אומר דבר.

LoVo - מיועד לחיסכון באנרגיה ("optimized for energy efficiency"). אני מניח שזה אומר שזיכרון כזה עובד במתח נמוך יותר.

T1 - מיועד לשוק הגבוה ולהמהרה ("specifically designed for the uppermost level of the high-end market, as they are also quite suited for advanced overclocking tasks").

H2O - מעיד על כך שהזיכרון עושה שימוש בקירור מים.

אני לא חושב שצריכה להיות בעיה מיוחדת בקניית הזיכרון הזול יותר, שכן הוא עובד בדיוק באותם התיזמונים כמו הזיכרון הקיים ומדובר באותו היצרן. הדבר היחיד שיכול לגרום לבעיות הוא עניין המתח - בעמוד של KSP כתוב במפורש שהזיכרון הזול יותר עובד במתח של 1.65V, בעוד שלגבי הזיכרון שעולה 525 ש"ח כתוב בדף המידע שלו שהוא עובד בתדר של 1600MHz עם תיזמונים של 11-11-11 במתח של 1.5V, אבל במתח של 1.65 התיזמונים יורדים (משתפרים) ל 9-9-9-27 (קישור). אם הזיכרון הקיים עובד במתח של 1.65V, לא צריכה להיות לך בעיה.

פורסם

צודק, היה הרבה יותר פשוט להכניס שם קובץ לפי קוד הזיכרון ל URL. כנראה שזו הדרך היחידה להגיע לקובץ הזה, שכן לא מצאתי התייחסות לזיכרון עם הקוד הספציפי הזה באתר של Kingston.

בכל מקרה, גם אני לא רואה הבדל כלשהו בין הזיכרונות, ולאור זאת מה שכתבתי קודם לגבי התיזמונים והמתח תקף לגבי שני הזיכרונות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים