עבור לתוכן

מהירות הורדה איטית בכל המחשבים בבית

Featured Replies

פורסם

שלום,

הצטרפתי היום להוט ולהוט נט.

כשאני מחבר מחשב נייד ישירות לראוטר אני מקבל מהירות הורדה מקסמלית (100 מגה ביט) בבדיקת המהירות.

כשאני מנסה עם כל מכשיר נייד (סמארטפונים, מחשבים ניידים, טאבלטים) או אפילו מחשב נייח שמחובר דרך רשת החשמל עם מתאמים של D-LINK מהירות ההורדה נעה בין 20 ל-30 מגה ביט.

ברור לי שיש כרטיסים איטיים יותר וחלקם רחוקים יותר. מה שהכי מפריע לי זה המחשב הנייח עם המתאם על רשת החשמל. התאכזבתי מהמהירות. ואני לא יכול לבוא בטענות להוט כי הבעיה היא פנימית אצלי.

יש לכם רעיונות? פתרונות?

זה נראה כמו מגבלה של החומרה.

קניתי היום במיוחד ראוטר D-LINK 651.

אמנם לא הוצאתי עליו הרבה כי היה לי זיכוי וגם לא היו אלטרנטיבות יותר טובות. אבל האם הבעיה היא באמת בראוטר?

אני מניח שבסמארטפונים יש מגבלה. זה פחות מטריד אותי. אפילו בניידים אני בסדר עם זה. מה שמטריד אותי זה המחשב הנייח שמחובר לכאורה חוטית. המתאמים אמורים לעבוד במצב מקסימלי של 200 מגה ביט. אני מאמין שהם לא עובדים בקצב הזה. אבל האם הם באמת עובדים בקצב של כך איטי? התוצאה אצלי יותר נמוכה אפילו מאשר במחשבים הניידים כשאני מתקרב איתם לראוטר.

יש למישהו הצעות כלשהן?

פורסם

זה אחד הסיכונים בלקנות מתאם חשמלי, אולי תנסה לחבר אותו לשקע אחר או לחבר אותו ללא מפצל וכדו'.

צר לי.

פורסם
  • מחבר
זה אחד הסיכונים בלקנות מתאם חשמלי, אולי תנסה לחבר אותו לשקע אחר או לחבר אותו ללא מפצל וכדו'.

צר לי.

אם אקנה מתאם 500 מגה ביט יש סיכוי שהמהירות תגדל?

אני שואל את זה כי הרי זה רק מגדיל את המקסימום התאורתי. השאלה אם הירידה היא באופן יחסי. כי אם כן אז אולי אקבל משהו באזור ה-40-60. זה יהיה קצת יותר נחמד.

פורסם

זה הימור גדול מאוד ולפי מה שאני מבין הסיכויים לא גדולים, לדעתי חבל על הניסיון.

פורסם
  • מחבר
זה הימור גדול מאוד ולפי מה שאני מבין הסיכויים לא גדולים, לדעתי חבל על הניסיון.

כן הבנתי את זה.

בסוף הלכתי על כרטיס רשת.

יש שיפור בהחלט. אני עובר את ה-50 מגה ביט.אני נע בין 50 ל-70 שזה לא רע יחסית לקומה שנייה וזה עובר עוד 2 דלתות וכמובן מדרגות. אבל בסופו של דבר אני גר בבית עץ הכל כאן זה גבס ועץ אז זה גם היתרון של הבית הזה. עד שעברתי ל-100 מגה לא הייתה לי שום בעיה. רק עכשיו פתאום מתחילים להרגיש את המגבלה של הטכנולוגיה מבחינת המרחק.

והתייעצות קלה:

יש לי כאן ריפטרים שעובדים ב- 150 מגה ביט. האם שווה לי לשים ריפיטר בין לבין? בסה"כ על פניו האות שלי טוב (אפילו נראה אות מקסימלי)

בפועל שאני מסתכל על ההגדרות של החיבור אני רואה שהוא קופץ בין 120 מגה ביט ל-180 מגה ביט ל-280-270 מגה ביט. אז אני בכלל לא מבין בעצם למה אני לא מקבל קרוב ל-100 מגה ביט.

זה פשוט מצחיק יש לי צילום מסך עכשיו שהווינדוס מראה שאני מגיע ל-300 מגה ביט לאורך כל בדיקת המהירות ולמרות זאת בקושי גירדתי עכשיו את ה-60 בבדיקת המהירות.

למישהו יש רעיון?

על פניו לא נראה שצריך ריפיטר. אבל אולי אני מפספס משהו?

פורסם

אם יש לך ריפיטר ואתה יכול לחבר אותו עם כבל ולא אלחוטי אז אתה רק תהנה מזה.

פורסם
  • מחבר
אם יש לך ריפיטר ואתה יכול לחבר אותו עם כבל ולא אלחוטי אז אתה רק תהנה מזה.

יש לי כמה AP של D-Link שעובדים ב- N בקצב 150 מגה ביט.

האמת שמה שהתכוונתי זה בכלל לשים אחד מהם בתור ריפיטר באמצע למרות ששוב אין לי בעיית קליטה.

מה שאתה אומר זה בכלל לנסות לשים אותו בתור AP Client?

אתה מאמין שזה יתן לי ביצועים טובים יותר?

נשמע לי מזור. אני עם Edimax EW-7622UMN כרגע עם קליטה מלאה (עם אות שאפילו מגיע לפעמים ל300 מגה ביט. אבל נניח עכשיו ייצבתי אותו על 270 מגה ביט)

נראה לי מוזר...

אבל יודע מה, אני הולך לנסות! :)

נ.ב בלי קשר עכשיו הצלחתי לגרד את ה-85 מגה ביט בבדיקת מהירות (עוד לפני שניסיתי משהו. רק הזזתי את הכרטיס)

כבר נחמד יותר :]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים