עבור לתוכן

שדרוג זכרון למחשב

Featured Replies

פורסם

יש לי מחשב כרגע עם 6 GB זכרון, ובתקופה האחרונה מעט קשה לי לעבוד אז אני רוצה להוסיף עוד זכרון

המפרט שלי זה

לוח אם : GA-X58A-UD7

מעבד : i7-950 3.06 GHz

כרטיס מסך : sapphire radeon hd 5850 vapor-x 1gb

זכרון : 6GB hyperx 1600 Mhz cl7 (הזכרון בנוי מ3 סטיקים של 2 ג"ב )

הבנתי שאני לא יכול לשים סטיקים של 8 ג"ב ושאני מוגבל עד ל 24 ג"ב סה"כ בגלל הלוח אםחשבתי על לקנות

Kingston HyperX Fury 4GB

עכשיו השאלה שלי האם הזכרון מתאים בכלל ללוח אם שלי או שיש בחירה יותר נכונה בשבילי

ובנוסף האם אני צריך לקנות 3 סטיקים ולהשאיר את ה3 שיש לי או לקנות 4 ולהשאיר 2 מהאחרים

תודה

נערך על-ידי eli_lub

פורסם

דבר ראשון - אתה צריך לדעת בדיוק איזה זיכרון יש לך כרגע, ובפרט באיזה מתח הוא עובד. המתח הנפוץ לזיכרון DDR3 הוא 1.5V, אבל יש כאלו שעובדים ב 1.65V או ב 1.35V, ורצוי לא להשתמש בזיכרונות הדורשים מתחים שונים.

דבר שני - יש אפשרות שהלוח שלך כן תומך במודולים של 8GB למרות שברשימת הזיכרונות הנתמכים לא מופיעים מודולי זיכרון כאלו. מצאתי 2 אתרים שמוכרים זיכרונות בנפח 8GB שטוענים שהם מתאימים ללוח GA-X58A-UD7, אבל אני לא בטוח עד כמה הם אמינים (קישור 1, קישור 2). אם יש באפשרותך לבדוק את הזיכרון לפני הקנייה - זה יהיה עדיף.

בקשר לתצורות זיכרון - אתה לא חייב לעבוד במצב של ערוץ משולש - אתה כנראה יכול לעבוד גם עם 4 או 5 מודולי זיכרון, פשוט רוחב הפס לזיכרון יהיה קטן יותר, אך מעשית ההשפעה על הביצועים כנראה תהיה קטנה ולא מורגשת.

פורסם

כונן SSD, יש ?

פורסם
  • מחבר

כן Samsung SSD 840 PRO 128 gb

למערכת הפעלה

נכון לכרגע הזכרון שלי על v1.65 כי הוא על XMP

ולצערי אין לי איך לבדוק זכרון בלי לבדוק אותו קודם

חוץ מזה השאלה האם בכלל כדאי לנסות זכרונות של 8GB או פשוט להדבוק באלו של 4 שאני יודע שיעבדו עליו

דרך אגב הדגם המדוייק הוא

Kingston 9905403-135.A00LF

נערך על-ידי eli_lub

פורסם

1. אם הזיכרון שלך עובד על 1.65V, עדיף שתקנה זיכרון נוסף שגם כן עובד ב 1.65V.

2. אני לא מוצא את דגם הזיכרון הזה באתר של Kingston. לפי הקישור הזה, שאני לא בטוח עד כמה הוא אמין, מדובר בזיכרון בתדר של 1333MHz ושעובד במתח של 1.5V (אתה טוען שזה זיכרון HyperX בתדר של 1600MHz עם CL7 ושעובד במתח של 1.65V).

3. אם יש לך אפשרות לקחת מחבר או ממחשב אחר בבית זיכרון בנפח 8GB - פשוט תוציא את הזיכרון הקיים ותראה אם המחשב מזהה מודול כזה. אם לא - אולי תנסה לכתוב לתמיכה של Gigabyte ולשאול אותם האם מודולים של 8GB נתמכים בלוח הזה (סביר להניח שהם פשוט יפנו אותך חזרה לרשימת הזיכרונות הנתמכים הקיימת באתר, אבל אין לך ממש מה להפסיד). במקרה הכי גרוע - תקנה מודול אחד של 4GB ותוסיף אותו (התכוונת לעשות את זה גם ככה). אם כמות הזיכרון הזו לא מספיקה לך - תקנה עוד מודול של 4GB.

אני רוצה לציין שבחיפוש פשוט באינטרנט אפשר למצוא מקרים בהם לוחות עם ערכת השבבים X58 תומכים במודולים של 8GB ואפילו בנפח כולל של יותר מ 24GB (ראה דוגמא כאן), אבל זה לא משהו מובטח ב 100%.

פורסם
  • מחבר

מופיע עליו גם khx1600c7d3k3/6gx

בקשר לזכרון שפועל ב1.65 אני לא מוצא כאלו בחנויות שראיתי בארץ, חוץ מזה יש לך המלצות למשהו ספציפי ?

פורסם

ניתן למצוא זיכרונות DDR3 שעובדים במתח של 1.65V בחנויות בארץ. לדוגמא - קישור לזיכרונות כאלו בפלונטר. הבעיה היא שגם הזיכרון הכי זול הוא דיי יקר (כ-500 ש"ח ל 8GB) לעומת הזיכרון הכי זול שעובד במתח של 1.5V (כ-350 ש"ח). בעיה נוספת היא שלא כל החנויות רושמות בדיוק באיזה מתח הזיכרון שהן מוכרות עובד, כך שיכול להיות שיש עוד חנויות שמחזיקות זיכרון מתאים.

מכאן זה כבר שיקול כלכלי שלך - כמה זיכרון לקנות וכמה כסף להשקיע.

למעשה יש עוד אפשרות - אתה יכול לקנות זיכרון DDR3 חדש ולמכור את הקיים - לדוגמא - אולי תעדיף לקנות 3 קיטים של Zeppelin 2X4GB (קישור) ב-350 ש"ח כל אחד (כ-1050 ש"ח סה"כ), כך שתקבל ל 24GB זיכרון בסה"כ (זה הזיכרון הכי זול לעומת השקעה של מעל 700 ש"ח בקניית 3 מודולים של 4GB שעובדים במתח של 1.65V ובכך תקבל רק 18GB זיכרון בסה"כ. בנוסף אני רוצה לציין שאם אתה כבר מחליף את כל מודולי הזיכרון אולי כדאי לשקול לקנות זיכרון DDR3 שעובד במתח של 1.35V (צריך לוודא שהלוח שלך תומך במתח כזה), דבר שיעמיס פחות על בקר הזיכרון שנמצא במעבד ואולי ייתן לך אפשרות המהרה טובה יותר. דוגמא לזיכרון כזה - ב KSP יש את ה G.Skill Aegis Ultra low voltage 2x4GB DDR3 (קישור) שעולה 399 ש"ח.

אגב, בקשר לזיכרון שלך - לפי האתר של Kingston (קישור), משמעות הקוד khx1600c7d3k3/6gx היא:

KHX פירושו Kingston HyperX.

1600 - תדר הזיכרון, 1600MHz.

C7 - ערך CL של 7.

D3 - זיכרון מסוג DDR3.

K3 מעיד על קיט (kit) של 3 מודולים.

6G - הנפח הכולל של הקיט.

X - מציין תמיכה ב XMP.

אני אוסיף ואציין שהמעבד שלך, ה Core i7-950 (קישור), תומך בזיכרון שעובד בתדר מקסימלי של 1333MHz, כך שאם אתה לא ממהיר את הזיכרון, זה לא משנה אם אתה קונה זיכרון שעובד ב 1600MHz או ב 1333MHz (כמובן שאם ההפרש במחיר הוא קטן - קח את הזיכרון שעובד ב 1600MHz).

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

תודה

נכון לכרגע אני כן מאיץ את הזכרון ל1800 - לא יודע אם זה נותן לי באמת יותר מידי במיוחד שאני כבר לא ממש משחק במחשב אלא רק עובד

אולי עדיף פשוט להוציא את הזכרון הישן ולקנות בנתיים 4 סטיקים של v1.5 ?

מה זאת החברה הזאת Zeppelin והאם אני יוכל להאיץ את הזכרונות שלי איתם , לא עדיף חברה יותר מוכרת ?

מישהו בכלל ירצה לקנות את הזכרון שיש לי אם אני ארצה למכור, ובכמה למכור אם כן ?

פורסם

מבחינת כמה זיכרון תקנה והאם להחליף את הזיכרון הקיים או להוסיף במקביל לו - זה תלוי בך. אני מציע שתחשוב כמה זיכרון בדיוק אתה צריך ואז תחשב מה האפשרות הכי זולה עבורך.

אם אתה עושה המהרה לזיכרון - אז אני לא בטוח שהזיכרון של Zeppelin יתאים לך. לפי האתר שלהם מדובר בחברה טיוואנית בשם Jeylin ואת מודולי ה Zeppelin הם מייצרים החל מ 2005. בארץ הם נמכרים רק ע"י פלונטר למיטב ידיעתי, וגם זה רק בחודשים האחרונים. הזיכרונות האלו זולים יחסית לזיכרונות אחרים, אבל מגיעים עם אחריות לכל החיים. כמו שכתבתי - אם אתה עושה המהרה לזיכרון, ובפרט אם אתה מוסיף להם מתח, אולי כדאי לחשוב על זיכרונות שעובדים בכלל במתח של 1.35V.

בקשר למכירת הזיכרון שלך - אולי מישהו שנמצא בדיוק במצב שלך יהיה מעוניין בו. קח בחשבון שזיכרון חדש בנפח 4GB פשוט במודול אחד עולה כ-200 ש"ח (נניח כ-100 ש"ח ל 2GB), ואילו הזיכרון שלך היה בשימוש כמה שנים ולפי מה שכתבת - גם עבר המהרה. בלוח יד שניה פה באתר אני רואה שזיכרון DDR3 בנפח 2GB נמכר ב-50 ש"ח, אבל זה זיכרון שעובד ב 1.5V. במקרה שלך מדובר בקיט של 3 מודולי זיכרון שעובדים ב 1.65V וזה לא זיכרון פשוט אלא HyperX של Kingston, אז אולי תצליח לקבל קצת יותר, אבל סביר להניח שזה ייקח לך יותר זמן למכור אותו, כי זיכרון כזה יותר נדיר וברוב המקרים כנראה יהיה עדיף לקנות זיכרון חדש.

נערך על-ידי smalul

פורסם

יכול להיות שאני יכול לארגן לך קיט של G.SKILL

[h=1]F3-16000CL9T-12GBRM[/h]3 סטיקים של 4 ג'יגה במהירות 2000 מגה הרץ 1.55V ( קיט שמיועד לX58 ) , אבל כמו שאמרו אתה יכול לקנות 3 סטיקים של כל זכרון , אמנם לא בהכרח מותאם לX58 אבל יעבוד .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים