עבור לתוכן

הוספת זכרון למחשב נייד - DDR MODE

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, יש לי במחשב נייד HP זיכרון 4GB ורציתי לשדרג, מאחר ויש נתונים סותרים בדפים שונים של HP, פניתי לנציג שלהם בשאלה אם ניתן להרחיב את הזיכרון (יש סלוט אחד פנוי) והתשובה שקיבלתי:

So to answer your question...yes, you can add a 2 GB chip to the 4 GB chip and get 6 GB but you may as well shoot the moon and get a 4 GB chip, max the thing out to 8 GB, have the memory run in DDR mode and be done with it.

The memory will not run in DDR mode with a 4 GB + 2 GB memory configuration.

(בהתחלה שאלתי אם ניתן להוסיף 2GB כי משום מה רשמו צירופים שונים אפשריים באתר שלהם אך לא 4ִּּּ+4ׂׂ אך מסתבר שניתן להוסיף 4GB נוספים).

מה הכוונה ב DDR MODE ועד כמה זה משמעותי?

תודה!

פורסם

אני חושב שהוא התכוון לערוץ כפול (Dual Channel). אני לא מכיר משהו שנקרא "DDR Mode".

ערוץ כפול הוא מצב שבו יש לך כמות זהה של זיכרון בשני ערוצי זיכרון, ובמקרה שלך - 2 מודולי זיכרון זהים, כך שניתן לגשת לשניהם במקביל ולמעשה לקבל רוחב פס כפול לזיכרון.

מכיוון שלא פירטת לגבי דגם המחשב כלל, השאלה המתבקשת היא - האם מדובר פה על זיכרון DDR מהדור הראשון ("DDR1")? תבדוק בדיוק איזה זיכרון יש לך שם לפני שאתה קונה.

פורסם

התומך שעזר לך קצת התבלבל. הוא התכוון לDual Channel mode ולא לDDR Mode (אין דבר כזה).DDR = Double Data Rate, וזה סוג הזיכרון - DDR SDRAM, הוא מבצע שתי פעולות בפולס שעון אחד (בעליה ובירידה).

בכל אופן, אכן עדיף להוסיף עוד סטיק של 4 גיגה.

פורסם

מה הדגם המדוייק של המחשב?

לרוב ה"חברה" מצהירה שהיא תומכת עד 8GB, במידה ומדובר ב-DDR3 אז מרבית המחשבים יעבדו גם עם זיכרון עד 16GB (!), החברה לא תודה בזה רשמית אבל זה עובד וגם הצ'יפסט תומך לרוב - אבל צריך לוודא עם הדגם של המחשב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים