עבור לתוכן

חיבור שני כבלי רשת קרועים.

Featured Replies

פורסם

אני עושה ג'סטה בשביל ששכנים טובים..

יש להם שני מחשבים שצרייכים לחבר בכבל רשת מוצלב.

הכבל רשת בין שני המחשבים נקרע... (לא בדיוק נקרע, אבל זו לא הנקודה. עכשיו הוא פשוט חתוך)

עכשיו אני רוצה לחבר בין שני הכבלי רשת. אני יודע שאפשר להלביש ראשים של RJ45 על שנהם ולחבר עם קונקטור.

אבל מסיבות טכניות, אי אפשר. הכבל עובר במין תעלה, ואין שם מקום אפילו לפלאג של הכבל רשת. רק הכבל עצמו מצליח לעבור שם.

אני רוצה לחבר בין שני הכבלים הרשת האלו.. השאלה אם אפשר לחבר אותם בדרך הפשוטה וההגיונית - כלגיד לגיד השני בכבל השני.. כמובן כל צבע לאותו צבע..

ולבודד עם איזולרבנד..השאלה, האם זה יעבוד כמו כמו שצריך? כי יש שם בידוד בכבל, מין נייר כסף שעוטף את כל החבילה, וגם הליפוף הפנימי של הגידים בפנים..

בסהכ אני שואל איך לחבר את שני הכבלים והאם זה יעבוד. תודה!

פורסם

אפשר להחלים ולבודד וזה כנראה יהיה הפיתרון היחיד בשבילך

זה קצת יפגע בביצועים שלו אבל הוא בהחלט יהיה מסוגל להעביר אינטרנט, בעיקרון כל זוג צבעים בפנים מסוכך אחד בשני, וכולם מסוככים בנייר כסף.

אם אתה רוצה לעשות את זה כמו שצריך תעטוף הכל בסוף בנייר כסף ותבודד גם אותו, היטשרינקים לכל כבל בנפרד והיטשרינק אחד גדול לכולם כולל הנייר כסף יעשה את העבודה.

בעיקרון הרשת של ה-100 משתמשת רק ב-4 גידים, וה-1000 משתמשת בכל ה-8 גידים ככה שזה לא קריטי גם אם לא תחבר הכל (אם זה לא נכנס דרך התעלה בקיר)

להערכתי לא תרגיש ירידה בביצועים ברשת של 100.

פורסם
  • מחבר

מאה אחוז שזה יעבוד? כי כרגע כאלו עוד לפני שכתבתי פה זה היה ככה.. ולא עובד הכבל.. אבל קודם כל חיברנו בלי סיכוך אחד בשני ובלי נייר כסף.. וכו..

אבל אני יוצא מנקודת הנחה שיש שם קצר, ואחד מהחוטים חשוף או משהו כזה..

בכל מקרה,אם מחברים כמו שצריך, הוא חייב לעבוד נכון? (שאני יוכל לפסול את האפשרות הזו אם זה לא ילך מתי שאני יחבר מחדש..)

פורסם

פשוט תחבר את הגידים אחד לאחד , תעטוף כל גיד בנקודת החיבור בבידוד מתכווץ (ואם אין, אז איזולירבנד) ואחרי זה תעטוף את כולם ביחד גם בחומר מבודד וזהו. זה יעבוד לך בלי בעיה ואין לך מה להסתבך עם נייר כסף. כמו שציינו לפני רשת של 100 צריכה רק 4 גידים מתוך ה-8 אז אם אתה יודע לזהות אילו גידים צריך אז אתה יכול לחבר רק אותם. (בעקרון צריך לזהות את הצבעים שבמקום 1, 2,3 ו 6 בראש, אם אתה לא יודע אל מה אני מדבר אז תעזוב את זה ופשוט תחבר את כולם).

אני עשיתי את מספר רב של פעמים וזה עובד טוב מאוד ברשת של 100, תשתדל רק לעשות עבודה כמה שיותר נקייה ומסודרת ושלא יהיו קצרים...

פורסם
  • מחבר

אני ינסה היום בערב (משפחה מסורתית) ויחזיר תשובה. בנתיים תודה רבה לכם..

פורסם

זה סה"כ חוט, אין שם שום קסם, או שיש זרם או שאין.

הנייר כסף ממש לא הכרחי, זה נותן שיפור ממש קטן ובעיקר בשביל השקט הנפשי שלך

כדי שלא יהיה לך קצר תשתמש בהיטשרינק הכי דק שיש להשיג לכל חוט בנפרד

זה עובד בדוק, פצעתי פעם כבל רשת ולא היתה ברירה אלה לחתוך אותו ולהלחים חזרה, זה אומנם היה 5 מטר אבל לא היתה שום בעיה.

פורסם
  • מחבר

אוקי, אז ככה..

יש לי בעיה אבל אם כבר הדיון הזה קיים חבל לפתוח חדש.

חיברתי את שני המחשבים, עם הכבל שחיברתי, הכבל עובד מצוין.

יש תקשורת בין שני המחשבים, והקבצים שמשותפים בוינדוס, אני רואה אותם על שנהם.. וגם הורדתי ממחשב למחשב קובץ כדי לבדוק..

אבל אני מפעיל את האשף של השיתוף אנטרנט - והוא לא עובד האנטרנט במחשב השני.

במחשב אחד יש כמובן שני כרטסיי רשת, שאחד מהם מחובר למודם כבלים, שמחובר לאנטרנט ללא חיגן.

המחשב השני יש כרטיס רשת שאמור לקבל אנטרנט מהשיתוף שאני רוצה לעשות.. על אותו תקן עובד אצלי גם בבית, רק עם מודם סמסונג בADSL.. ככה שמוזר לי למה הוא לא משתף...

בחרתי את החיבור הנכון כאשר הוא שאל אותי איזה חיבור אנטרנט אתה משתמש.. כאלו איזה חיבור לשתף.

פורסם

עזוב את האשף המעפן, תגדיר הכל ידנית כמו שמוסבר פה בסטיקי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים