עבור לתוכן

תופעת ניתוקים משרתי משחקים - לאחר שדרוג מהירות ל100 מגה

Featured Replies

פורסם

היי חברים, אני כבר אובד עצות...

לפני כשבועיים שידרגתי את מהירות הגלישה מ15 ל100 מגה:

תשתית: בזק (הייה ונשאר)

ספק: בזק בינלאומי - 100MB+Gamer, לצורך העניין יש לי גם חשבון ב013 בעל אותה קונפיגורציה.

הוחלף נתב בבזקסטור לNETGEAR VEGN2610, כמו כן הוחלף פילטר לחדש (לקחתי כמה שיהיה ספייר)

מהירות ההורדה כ70MB. על נושא זה אין תלונות.

מאז החלו ניתוקים מוזרים באופן פעילות הרשת. למה מוזרים?

זה קורה כאשר אני משחק במשחקים, באטלפילד 4, מדי פעם מעיף אותי סתם ככה ורושם שהתנקתי מהשרת, או לחילופין, שהוא לא יכול להתחבר לשרת.

יש לציין שרק מתנתק מהשרתים של המשחק, כי הTEAMSPEAK או סקייפ, עדין פעילים תוך כדי ואני ממשיך שיחה כרגיל (גם בשניה של הניתוק).

לאחר שכבר עבדתי עצות החלטתי להתקין מחדש את המחשב (למרות שלא קשור...אבל יאללה שיהיה כולה 15 דקות)

לאחר ההתקנה מחדש, המשחק עובד מצוין.

כעת יש לי בעיה במשחק אחר: APB Reloaded.

אותם סימפטומים, משחק תקופה קצרה ואז ניתוק רנדומלי.

- ניסיתי לפתוח פורטים בנתב (מה שרשמו לי מהתמיכה שלהם) - במבחן המציאות, שיחקתי בלי לפתוח פורטים כשלוש שנים במשחק הנ"ל ללא שום בעיות.

- ניסיתי לסגור פיירוול לגמרי, שוב ללא תוצאות.

- בדיקת TRACERT לשרתי המשחק יוצאת ללא דופי (כאשר פיירוול סגור)

- ניסיתי להתקין ולשחק דרך STEAM, וגם דרך התקנה עצמית.

- החלפתי בין כרטיסי הרשת במחשב (יש לי 2, אינטל וריאלטק)

- בדיקות קוו באתר "בזק" יוצאות גם הם ללא דופי. כמובן שעל איפוס הנתב וכו' כבר עברתי ממזמן למרות שלא קשור.

דבר נוסף, לא חושב שזה משהו מכיוון המשחק, אני משחק עם חבר כל הזמן הזה, ולו אין שום בעיות (על אותו ספק,תשתית רק אצלו זה 40 מגה)

קשה לי להבין למה ב15 מגה זה לא מתנתק ואילו ב100 זה כן.

חוץ מלהוריד את המהירות (יום ראשון על הבוקר אני הולך להתקשר לבזק), למישהו יש אולי רעיונות נוספים?

פורסם

יש מצב שנתב תקול חלקית? אולי הוא לא עומד בעומס של המהירות הגבוהה?

פורסם
  • מחבר

למען האמת, התעקשתי לקבל נתב חדש ולא מחודש, וזה גם מה שקיבלתי.

יש לי הרגשה, שבגלל שאני דיי רחוק מהמרכזיה ולא מקבל נפח קוו מלא (100 תיאורטי...ברור שזה לא ככה בפועל)

אלא בסביבות ה70 (בדיקות מרובות שעשיתי, לפעמים גם מקבל 50-60), זה יוצא כפי שציינת לא יציב. למרות שעל הדף הכל נראה תקין - מצד בזק.

הבוקר התקשרתי והורדתי את המהירות ל40, לצורך הנסיון, היום בערב אנסה ונראה אם יש שיפור.

חשבתי אולי להזמין פילטר מרכזי לבית, למרות שנראה מיותר כי יש לי רק שקע אחר לטלפון ולDSL, אבל הבנתי שזה יותר איכותי מהפילטרים לשקעים?

חוץ מזה, למקרה שהבדיקה בערב לא תניב תוצאות, היית הולך לכיוון נתב לא תקין?

עריכה: לגבי עומס על הקוו, בהורדות לא שמתי לב למשהו חריג

אבל מדובר בהורדות טוררנטים בעיקר, למרות שהיו לי מספר נסיונות לא מוצלחים בHTTP.

פורסם

בהמשך לקו המחשבה - תנסה לעקוף את הנתב ולהתחבר ישירות מהמחשב בכבל רשת

אם הניתוקים לא מתרחשים בחיבור הזה - רב הסיכויים שהאשמה באמת בנתב

פורסם
למען האמת, התעקשתי לקבל נתב חדש ולא מחודש, וזה גם מה שקיבלתי.

איך אתה יודע שהנתב באמת חדש חדש?

גם המחודשים באים באותם ניילונים ועם אותם מדבקות...

פורסם
  • מחבר

gabriel6- אני מחובר בכבל CAT6 חדש, אם לכך התכוונת.

אם אתה מדבר על לעקוף מבחינת מודם\נתב - הרי זהו מכשיר משולב.

אני יכול לנסות אותו במצב BRIDGE, ולחבר לנתב CISCO שיש לי. (או בכלל בלי נתב?)

jackhammer - מצחיק קצת שזה עצוב...איך אני באמת יכול לדעת בוודאות? בחנות הוא אמר לי שהוא חדש, כמובן שהוא יגיד הכל...

פשוט באמת שאין לי מושג כיצד לדעת.

פורסם
gabriel6- אני מחובר בכבל CAT6 חדש, אם לכך התכוונת.

אם אתה מדבר על לעקוף מבחינת מודם\נתב - הרי זהו מכשיר משולב.

אני יכול לנסות אותו במצב BRIDGE, ולחבר לנתב CISCO שיש לי. (או בכלל בלי נתב?)

jackhammer - מצחיק קצת שזה עצוב...איך אני באמת יכול לדעת בוודאות? בחנות הוא אמר לי שהוא חדש, כמובן שהוא יגיד הכל...

פשוט באמת שאין לי מושג כיצד לדעת.

גם לא יודע איך אפשר לדעת... אולי לפי מדבקת היצור של הנתב?

או אולי מדבקות נוספות של בזק עצמה עם תאריך? (אולי מישהו שעובד/עבד בבזק יוכל לעזור בקטע פה)

למה בעצם הוספת נתב פרטי אם המכשיר של בזק הוא גם נתב?

פורסם
  • מחבר

כי בעבר גלשתי על ADSL, והציוד שבזק ניפקה לא עשה את העבודה לצערי.

עבדתי על DrayTek Vigor2710N

http://www.draytek.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=2434:vigor2710n&Itemid=662〈=en

עם מודם DrayTek Vigor120

http://www.draytek.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=2405&Itemid=695〈=en

תצורת עבודה כזו נבחרה, משום שרציתי שיהיה כמה שפחות עומס על מכשיר אחד (ניתוב\שירותי WAN) ולכן הלכתי על מודם ונתב לחוד.

ולאחרונה הבנתי שבדיאבד זה לא משנה הרבה אז החלטתי לרכוש את המכשיר הבא:

http://www.linksys.com/en-eu/products/gateways/x1000

שעכשיו לא רלוונטי, כי הוא לא תומך VDSL, לצערי.

לפי מה שבדקתי בזמנו, לא היו מודמים VDSL למכירה בארץ. אז הלכתי על "השכרת ציוד" של בזק -אם שדרוג המהירות.

פורסם

עומס על מכשיר אחד??

כל עוד יש לך מספר מחשבים (מכשירים) בודד, כל מכשיר מודרני יעמוד ב"עומס" הזה.

יש אנשים שטוענים שהמכשירים שבזק נותנים ירודים באיכות שלהם (לא יודע אם זה נכון או לא) ולכן הם מעדיפים להשתמש בנתב פרטי.

אבל לצערי זה נותן להם פרצה להתחמקות מאחריות כמו שהם כל כך אוהבים לעשות.

פורסם
  • מחבר

מסכים איתך לחלוטין.

אני סתם רציתי שיהיה TOP-NOTCH....

ומנסיון חשבתי שאוכל להתסדר בלי "תמיכה" שלהם, וכך גם הייה במשך כשנתיים.

רק עם שדרוג המהירות, אני באמת צריך להבין מה הבעיה, ולהעזר בהם בלית ברירה.

פורסם

אז תעשה קודם מה שהציעו לך פה.

נתק את המכשירים וחבר את המחשב ישירות לנתב של בזק (תגדיר אותו לפי ההגדרות של בזק כמובן) ותעבוד ככה כמה שעות כדי לראות מה קורה

פורסם
  • מחבר

מתנצל על ירידה לפרטים, אנחנו מדברים על לבטל את שירות הניתוב בנתב נכון? הכוונה להפעיל אותו במצב BRIDGE, שיתן רק מודם.

רק על מנת שניהיה סוגרים - המחשב כבר מההתחלה מחובר למודם\נתב (הNETGEAR שקיבלתי מהם) של בזק ישירות עם כבל, ללא ציוד נוסף בדרך - רק השוני בביטול הניתוב. אני צודק?

פורסם

אין צורך לבטל את הנתב.

תעבוד עם הציוד שלהם כמו שהם נותנים לך.

במצב כזה אם תהיה לך בעיה תוכל לגשת אליהם לעזרה בלי שהם יוכלו להתחמק מזה בטענה ש"זה לא ציוד שלנו"

פורסם
  • מחבר

אם כך הייתה לנו אי הבנה מתנצל אם לא הובנתי כראוי - אני מרגע שדרוג המהירות עובד רק עם הציוד שלהם - NETGEAR שהוא גם נתב וגם מודם באותו מכשיר.

משיחה עם אחד הנציגים ב"בזק" בבוקר לא נשמע שהם מבינים כל כך "כן תראה...לפעמים יש לנו בעיות עם שרתים מסויימים אי זמינות וכו'" - מצטער, לא מקבל את הטענה. עד לפני השדרוג הכל עבד מצוין.

יתרה על כך, חבר שגולש עם אותם ספק ותשתית אין את הבעיות הללו (רק שבמקרה שלו מדובר ב40MB), כשאנחנו מתחברים לאותם שרתים!

פורסם

אז יש מצב שזה משהו בתשתית לבניין שלך.

אני רק משער כמובן.

אצלי בבניין לא מגיע יותר מ20. אני כרגע עם 40/3 רק בגלל שהשדרוג חינם ומהירות העלאה היא 3 ולא 800K.

ברגע שתקופת החינם נגמרת אני מעיף אותם.

אני לא אומר שגם אצלך זה ככה אבל לך תדע....

אם הם מודים שיש בעיות בתשתית ושרתים וזמינות ובלה בלה בלה... אותך זה לא מעניין. תתעקש לקבל שירות.

"אתה לא מצליח לספק לי שירות? אין בעיה אני מתנתק/מוריד מהירות"

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים