עבור לתוכן

Wireless Relay לשליטה על מפסקי אור

Featured Replies

פורסם

אני רוצה להתחיל פרוייקט של אוטומציית הבית (נתחיל מחדר השינה שלי ונתקדם) ואני כרגע מחפש wireless relay שיתאימו להכנס מאחורי המפסק בקיר.

אני מתלבט באיזה טכנולוגית אלחוט להשתמש ואני לא כל כך מבין בעולם החומרה והאלקטרוניקה כמו שאני מבין בעולם התכנות.

המטרה הסופית היא לכתוב ממשק ניהול ב-C# שמשמש גם כ-webserver שניתן לגשת אליו מבחוץ והוא שולט על כל הקומפוננטות שמחוברות לארדואינו,

אני יודע שזה לא משהו חדש ומהפכני אבל אני רוצה לכתוב הכל בעצמי (או הרוב) ולכן אני צריך קצת את העזרה שלכם בצד החומרתי.

איזה wireless relay מומלץ לדברים מהסוג הזה? בסופו של יום אני רוצה שליטה על מאוורר תקרה שמותקנת בו גם נורה ו-2 מפסקים של תריס חשמלי נגלל.

תודה!

פורסם

כל מה שיש היום בשוק סביר להניח שלא יכנס לך מאחורי המפסק בקיר, אם יש לך קופסאות סטנדרתיות.

הבעיה נוסעת מזה שאתה צריך בקר כלשהו ששולט על זה, אז אתה גם צריך 5V בתוך הקיר שלך, גם השנאים הכי קטנים תופסים דיי הרבה מקום ויחד עם בקר וממסר הנפח גדל וגדל

פלוס כדי שתגיע לאוטומציה כלשהי כדאי לך שיהיה לך בקיר מפסק חילוף שמחובר לממסר בצידו השני ככה תיהיה לך שליטה גם אלקטונית וגם מכאנית.

כך שלדעתי אתה צריך לחשוב פחות בכיוון מפסקים ויותר בכיוון מה שאתה שולט עליו, כלומר לשים את רכיבי השליטה בתוך המאוורר תקרה, ובבית התריס.

כמובן שהדוגמא שלי רלוונתית לגבי פתרונות עם ארדואינו ולא למוצרי בית חכם קיימים

פורסם
  • מחבר

יש לי אמבטיות של גוויס ככה שיש מצב שיהיה מקום מאחורי המפסק אבל באמת אני מתחיל לחשוב בכיוון של להשאיר את המפסק על ON ולשלוט מהיחידה שעליה אני רוצה לשלוט

פורסם

אם יש לך אמבטיה של 3 והמפסק תופס סלוט אחד אני חושב שזה ניתן לביצוע, צפוף אבל ניתן לביצוע. יש לי פרויקט ארדואינו שיושב באמבטיה של 3 יופי.

ותשקול גם לשים מפסק חילוף ככה שתוכל לשלוט גם מהארדואינו וגם מהמפסק, אם אתה צריך אני אפרט.

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אני חושב על פרוייקט דומה מאוד,

גם מצאתי מספר רכיבי קטנים למדי:

שנאי http://www.dx.com/p/isolated-switching-power-supply-module-green-12v-400ma-237434#.VC_QactYZPE

ארדויאנו מיני פרו

Rf 433 receiver

Ssr relay

הבעיה שאני רוצה מתג פיסי שגם ימשיך לתפקד גם אם המערכת מפסיקה לעבוד, אבל מתג כפתור (לחיצה מדליק ולחיצה נוספת מכבה) ולא מתג רגיל שלפעמים יהיה במצב ה'לא נכון' כלומר למטה כשהאור דולק. יש פתרון לזה?

חשבתי אולי עם ריליי שנשאר במצב האחרון שלו גם ללא מתח מהצד השולט,אבל לא מצאתי חיה כזאת.

פורסם

רוב ה SSR relayים לא מבודדים בין המעגל השולט והנשלט כמו relays מכאניים. זה אומר שמציאותית כל המעגל שלך נמצא במתח של הפאזה

שנית, הוא רכיב אלקטרוני ולכן מספיקה קפיצת מתח קטנה בשביל לשרוף אותו. כיבוי המאוורר תקרה למשל, או סתם קפיצת מתח שמגיעה מהרשת

פורסם

סבבה אז עדיף ריליי מכאני שהוא גם זול יותר, וגם הוא די קטן.

מה לגבי הבעיה שתיארתי? יש רעיון?

פורסם

קיימת, והיא נקראת step relay או latching relay

חוצמזה אתה יכול להשתמש ב 2 relayים פשוטים : כשהמערכת פעילה היא מנתקת את המפסק הקיים ושולטת בתאורה בעצמה, כשהיא לא (ו 2 ה relays ב off), נוצר מעגל ברירת מחדל שעובר דרך המפסק הידני

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים