עבור לתוכן

לפטופ חדש וחזק שנתקע כל הזמן, מה עושים? האם זה בעיה בווינדוס?

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים,

לפני כחצי שנה קניתי מחשב מסוג dell latitude 6430u. מחשב חזק מאוד.

משום מה, הוא נתקע לי כל הזמן ואני מרגיש כאילו אני עובד עם מחשב משנות ה-90. עבדתי עם מחשבים חלשים יותר שעבדו בצורה הרבה יותר חלקה.

הוא לא נתקע לי שאני עובד עם פרימייר ותוכנות כבדות כאלה, הוא נתקע לי סתם שאני באינטרנט או שאני רואה איזה סרט לא כבד במיוחד.

לא קניתי אותו חדש, קניתי אותו יד שניה מבנאדם. עשיתי לו בדיקות חומרה והוא היה תקין לגמרי. יש לי אחריות מלאה מדל והחלקים שיש לי מקוריים, כך שבקטע הזה אין מה לדאוג.

כשקיבלתי אותו, הוא היה במצב כמעט חדש ובקושי השתמשו בו, ולכן לא פירמטתי.

אני רוצה לפרמט אותו ואין לי כונן דיסק בפנים. איך אני מפרמט בעזרת דיסק און קי?

תודה רבה לעונים.

פורסם

אני לא בטוח שפרמוט יעזור - אבל אם כבר אתה הולך על פרמוט מדוע שלא תשתמש באופציית מחיצת השחזור שקיימת ממילא במחשב ? - יחסוך לך זמן ועבודה.

אם בכל זאת תרצה לפרמט מדיסק און קי - תוכנת Rufus יכולה להיות שימושית בכדי להגדיר את הדיסק און קי כאמצעי Bootable לגיטימי שתוכל לטעון אותו מיד אחרי עליית המחשב (-התוכנה מעתיקה לתוך ההתקן את קובצי ההתקנה של ווינדוס מתוך Image שאתה מספק לה + קבצים שיגדירו את ההתקן כ Bootable ).

פורסם

שים לב שבכדי להעלות את המחשב מהתקן חיצוני יהיה עליך לבטל את האתחול המאובטח בביוס, מה שיכול לגרום לאיבוד הרישיון הקיים למערכת ההפעלה.

בנוסף שים לתוכנה שאיתה תיצור את ההתקנה - אם תשתמש בכל מיני מדריכים באינטרנט יהיה עליך לשים לב שהם יוצרים התקנה שיכולה לעלות מUEFI ולא רק מהביוס הישנים.

התוכנה שהציעו לך לעיל טובה לצורך הענין עבור התקנה של ווינדוס 8.

בנוסף. שים לב שאם תבר לפרמט מהתקן חיצוני ולא ממחיצת השחזור יהיה עליך להשיג את כל הדרייברים הספציפיים למחשבך.

פורסם

שים לב שבכדי להעלות את המחשב מהתקן חיצוני יהיה עליך לבטל את האתחול המאובטח בביוס

ממש לא נכון. אין שום בעיה ליצור bootable DiskOnKey עם התקנת ווינדוס שנטענת גם במצב המאובטח של ה-BIOS/UEFI.

עם Rufus ספציפית לא יצא לי לעבוד, אבל ראיתי הרבה מאוד המלצות עליה ואני מאמין שהיא יודעת להכין DOK כמו שצריך כך שיהיה bootable גם ב-UEFI וגם במצב secured boot.

כן יצא לי להכין הרבה DOK-ים ידנית (בעזרת מדריכים כמו זה למשל), וכאמור, לא הייתה שום בעיה לעלות גם במצב secured boot. וכמובן שזה מומלץ הרבה יותר מאשר לבטל את ה-secured boot ב-BIOS/UEFI.

פורסם

סליחה. טעיתי.

(הטעות מבוססת על זיכרון ישן של בעיית אתחול עם לפטופ עקשן. על כל פנים זו טעות).

בכל אופן עדיין אפשר להתמקד בשני השלישים הנותרים שכתבתי - אכן לקחת את Rufus ודומיה ולא מדריכים שלא עודכנו לתמיכה ב UEFI, ובנוסף המלצה מניסיוני האישי להעדיף פירמוט ממחיצת השחזור על פני התקנה 'נקיה'.

הערת אגב: דווקא במדריך הידני של אייט פורומס הנ"ל שציינת אליו ניסיתי להשתמש פעם ליצירת DOK Bootable של ווינדוס 7 והוא פשוט לא עלה בשום מצב. רק כשהגדרתי את הUEFI ל BIOS legacy בא לציון גואל.

נערך על-ידי nachum37

פורסם
  • מחבר

תודה רבה חברים, בסוף פירמטתי באמצעות DOK שהפכתי אותו עם רופוס.

תודה רבה !

פורסם

לאחר התקנת מע' ההפעלה והדרייברים תעדכן אם זה אכן פתר את הבעיה שחווית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים