עבור לתוכן

לפטופ חדש וחזק שנתקע כל הזמן, מה עושים?

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים,

לפני כחצי שנה קניתי מחשב מסוג dell latitude 6430u. מחשב חזק מאוד.

משום מה, הוא נתקע לי כל הזמן ואני מרגיש כאילו אני עובד עם מחשב משנות ה-90. עבדתי עם מחשבים חלשים יותר שעבדו בצורה הרבה יותר חלקה.

הוא לא נתקע לי שאני עובד עם פרימייר ותוכנות כבדות כאלה, הוא נתקע לי סתם שאני באינטרנט או שאני רואה איזה סרט לא כבד במיוחד.

לא קניתי אותו חדש, קניתי אותו יד שניה מבנאדם. עשיתי לו בדיקות חומרה והוא היה תקין לגמרי. יש לי אחריות מלאה מדל והחלקים שיש לי מקוריים, כך שבקטע הזה אין מה לדאוג.

כשקיבלתי אותו, הוא היה במצב כמעט חדש ובקושי השתמשו בו, ולכן לא פירמטתי.

עכשיו אני חושב על לפרמט אותו ואולי המחשב יעבוד יותר חלק. איך מפרמטים מחשב שאין לו כונן דיסק?

תודה רבה לעונים.

פורסם

משתמשים במחיצת השחזור להחזרת המחשב להגדרות היצרן, כלומר תקבל מחשב "חדש" מבחינת מע' ההפעלה.

תדאג כמובן לגבות את כל מה שאתה צריך קודם לכן.

זאת בהנחה שאכן יש מחיצת שחזור. אם לא, אז אתה צריך לעשות התקנה של הוינדוס דרך DOK שאותו יש להגדיר עם קבצי ההתקנה ואז זו התקנה רגילה כמו לכל וינדוס.

פורסם
  • מחבר

אני לא רואה מחיצת שחזור, איפה היא נמצאת?

ואם לא, מה זה בדיוק DOK ואיך אני מבצע התקנה עם זה?

פורסם

ב"מחשב שלי" - כמה כוננים יש לך? תעלה תצלום מסך.

DOK = DISK ON KEY

disk-on-key-recovery.jpg

בעניין הוינדוס, אז גש לפורום וינדוס - יעזרו לך שם אם אתה מעוניין להתקין מחדש את מע' ההפעלה.

פורסם

יש לי הצעה, על סמך ניסיון אישי, לכל הסובלים מאיטיות בלפטופ שלהם. החליפו את הכונן המכני ב-SSD והמחשב יתחיל לרוץ.

פורסם
  • מחבר
יש לי הצעה, על סמך ניסיון אישי, לכל הסובלים מאיטיות בלפטופ שלהם. החליפו את הכונן המכני ב-SSD והמחשב יתחיל לרוץ.

יש לי SSD 256GB

פורסם

לעניות דעתי, התקנת תוכנות לא מתאימות/תואמות או משחקים היא הגורם הכי כבד בהאטת ביצועי מחשב, במיוחד כמו ה-DELL שלך שידוע כסוס עבודה מהטובים שיש.

או שתפעיל את השחזור למצב ביח"ר, שיאפס לך את כל המערכת ל"כמו חדש", או עדיף יותר שתפנה למעבדת השרות של דל, אם האחריות שלך עדיין תקפה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים