עבור לתוכן

שאלה בנושא אבטחה ברשת ביתית

Featured Replies

פורסם

יש לי רשת ביתית + אינטרנט מהיר בתצורה הבאה:

2 מחשבים מחוברים בסוויטש למודם אלקטל משודרג (שמשמש כראוטר), כאשר הפיירוול שלו מכוון כך שהוא לא מסנן אף פורט (DEFSERVER) המחשבים מריצים ווינדוס XP, עם פיירוול אישי על כל מחשב.

שאלתי היא, האם, כאשר אני עושה SHARING לכוננים ברשת הביתית שלי, כדי להעביר מידע בין המחשבים, אני בעצם חושף את כל המידע שלי באינטרנט לציבור הרחב?

שאלה נוספת - מדוע החיבור בין המחשבים ברשת לא עיקבי? פעם אני מצליח לראות את המחשב השני ופעם לא?

פורסם

בשביל לעשות את זה "בטוח" כנס ל-control panel -> admin tools -> computer managment -> users and groups -> users ושם תשים סיסמא ליוזר של ה-guest או שתבטל אותו ותיצור יוזר חדש עם סיסמא

מסיבה לא מובנת לי כל כך לפעמים רואים את המחשב ב-network naberhood ולפעמים לא, אני כבר מזמן ויתרתי את זה. הדרך היותר טובה להתחבר למחשב אחר ברשת היא לעשות start -> run ולהפעיל

\\ip or \\computer_name

אם זה לא נוח לך כל כך אתה יכול פשוט ליצור לזה קיצור דרך

פורסם
  • מחבר

אצלי הגסט מבוטל. אז אין מצב שיהיה אפשר לגשת מהאינטרנט לשיתופים ברשת הפנימית?

ודבר נוסף, זה חובה לעשות SHARING כדי לגשת לקבצים במחשב אחר? יש אפשרות להכנס בלי SHARING כמו ברשתות גדולות עם סיסמאת ADMINISTRATOR (כשאני עושה לדוגמא

\\compname\\c$

אז מביא לי חלון של הכנסת סיסמא, עם יוזר גסט, אבל היוזר הזה מבוטל והוא לא מאפשר לבחור יוזר אחר. יש פתרון לדבר הזה?

פורסם

זה עדיין לא בטוח ב-100 אחוז

מה שכדאי לעשות זה ב-my computer -> tools -> folder options -> view תמצא למטה simple file sharing ותוריד לידו את ה-V

עכשיו כשאתה משתף ספריה תוכל לבחור בדיוק לאיזה יוזר לשתף אותה

לגבי הגאסט המעצבן, אני כבר שנים מנסה להבין איך להכניס משתמש אחר במקום ה-guest בחלון הזה שעולה לך אבל עדיין לא עליתי על זה.

מה שאתה יכול לעשות זה פשוט לשים סיסמא ל-guest במקום לבטל אותו ככה שתצטרך להכניס שם סיסמא או לעשות כזה דבר

start -> run -> cmd

net use Z: \\ip\c$ "password" /user:Administrator

or any other user you want to login to

זה מוסיף לך כונן Z שזה בעצם כונן C של המחשב השני

אתה יכול גם לעשות

start -> run -> cmd

net use \\ip "password" /user:Administrator

בלי לציין את כונן Z וככה תוכל מתי שתרצה לעשות

start -> run -> \\ip\c$ or \\ip\d$

וזה יכנס לך בלי לבקש סיסמא

אתה יכול פשוט להוסיף את הפקודה

net use \\ip "password" /user:Administrator

ל-startup של המחשב

פורסם
  • מחבר

אוקיי אני מנסה את הפקודות שרשמת, אבל כל פעם הוא רושם לי ACCESS IS DENIED.

בדקתי פעמיים שזו אכן הסיסמא הנכונה, אבל עדיין הוא רושם לי את זה.

פורסם

ביטלת את ה-simple file sharing?

אל תנסה להכנס במחשב השני ליוזר עם אותו שם כמו היוזר שאתה מחובר עליו עכשיו למחשב שלך כי זה עושה בעיות.

אתה יכול להכנס רק ליוזר שיש לו הרשאות של administrator עם הפקודות שרשמתי לך קודם (C$ ו-D$ משותפים בברירת מחדל רק לרמה של אדמין)

פורסם
  • מחבר

ניסיתי את זה עם יוזר אחר וזאת התגובה שקיבלתי:

Multiple connections to a server or shared resource by the same user, using more

than one user name, are not allowed. Disconnect all previous connections to the

server or shared resource and try again..

לא הצלחתי להבין מה זה אומר...

וכן, ביטלתי את ה- SIMPLE FILE SHARING

פורסם

זה אומר שאתה כבר מחובר על יוזר כלשהו למחשב השני, אפשר להתחבר רק פעם אחת

אתה יכול לעשות רק net use בשביל לראות את הרשימה של החיבורים שלך

אם אתה רוצה להתנתק תעשה

net use \\ip /delete

בלי סיסמא בלי כלום, ככה תוכל להתחבר שוב בלי בעיה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים