עבור לתוכן

פיצול רשת ביתית - REPATER או ע"ג חשמל?

Featured Replies

פורסם

אהלן חבר'ה :) בבית יש לי רשת אלחוטית תקינה לגמרי שעובדת פיקס. הבעיה היא שיש לי חדר למטה (50-60 מטר מהראוטר) שהוא מעין מחסן, כלומר הוא לא ממ"ד ולא מאובזר כמו ממ"ד (יש בו רק נקודות של חשמל ושל יס).

מהמחסן לא ניתן להתחבר לאינטרנט כרגע כי זה רחוק וכאן עולה השאלה - איך אני מחבר את המקום הזה לאינטרנט? אין נקודת של טלפון אבל כן יש נקודת כבלים (יס כיום)... ניסיתי לחבר את הראוטר לממיר של יס (דרך כבל רשת) אבל חוץ מניסיון חביב לא הגעתי רחוק מדי.

איך אני יכול לחבר את החלל הזה לאינטרנט של הבית? קראתי שאפשר בעזרת ריפיטר ובעזרת חשמל ואני צריך עזרה והכוונה מכם איך לפתור את הסוגייה... חשמל נראה לי פשוט, אולי פשוט מדי ומכאן החשש גם.

אם אפשר גם להעריך פחות או יותר מחירים כי כידוע סטודנטים חיים משקל לשקל ;) תודה !

פורסם

לגבי חשמל - אתה צריך לבדוק טוב מאוד שמדובר באותה רשת של חשמל, אם לא - אין לך מה ללכת בכיוון הזה, ועוד דבר - אינני מתמחה בנושא של רשתות חשמל אבל כפי שאני מבין העסק הזה עדין לא יציב לגמרי.

רפיטר יכול להיות רעיון טוב אבל קח בחשבון שריפיטר זה לא מעט קרינה - לשיקולך.

אולי שווה לך לחשוב להשקיע בראוטר יותר חזק או למקם אותו מחדש, צריך פה קצת יצירתיות ומישהו מקצועי שמכיר את הבית שלך כמו שצריך.

פורסם

קודם כל אם המרתף במרחק של 50-60 מטר (לדבריך), אז כנראה הראוטר נמצא בקומה עשירית (בערך 4 מ' לכל קומה x עשר קומות זה 40 מטר....).

לכן הפתרון הזול והיעיל זה כבל רשת למרתף ואם אתה רוצה רשת אלחוטית שם אז תוסיף ראוטר פשוט ב 100 ש"ח ותגדיר אותו כאקסס פוינט.

פורסם

אכן הפתרון הכי טוב הוא השחלת כבל רשת.

במידה ולא ניתן אפשרי לחבר מתאמי HPNA דרך הכבל טלפון שעובר דרך הקומות (תמיד יש זוגות פנויים) ולהשחיל כבל טלפון במקטע האחרון של המחסן.

בכל מקרה צריך הרבה יותר פרטים כדי לאפיין פתרון.

פורסם

יותר כמו קומה 20

או שכאן מדובר על בית במושב וצריף במרחק אופקי מהבית, במקרה כזה אנטנת WIFI כיוונית יכולה להיות אופציה - ועדיין הייתי מעדיף כבל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים