עבור לתוכן

האם שווה לי לשדרג לX99?מעבר מLGA 2011

Featured Replies

פורסם

שלום חברים

רציתי לדעת האם שווה לי לעבור לפלטפורמת הX99?האם אני יקבל ביצועים יותר טובים ממערך שיש לי עכשיו?

המפרט שלי המעודכן להיום:

מעבד:i7 3930k oc'd 4.6ghz

לוח:asus rampage iv extreme

זכרונות:

G.skill 4x4GB 2133

כרטיס מסך

GTX 680 DCII SLI

ספק כוח:

Seasonic 1250W Gold

קירור למעבד:

H100i Push/Pull

מארז:corsair 900D

SSD:

Samsung 840 pro 256GB

מה אתם חושבים?האם שווה לי לשדרג לפלטפורמת הX99?אני כרגע חושב על לוח של ROG+מעבד 5930K+וזכרונות DDR4

תודה

נערך על-ידי someonewhy

פורסם

לא.

פורסם
  • מחבר
לא.

מה לא?אני גם לדעת למה...

פורסם

מה השימושים שלך?

אם אתה רק גיימר, אתה לא תראה הבדל אולי של כמה אחוזים בודדים.

פורסם
  • מחבר
מה השימושים שלך?

אם אתה רק גיימר, אתה לא תראה הבדל אולי של כמה אחוזים בודדים.

כן רק גיימינג בעיקר אבל בקרוב אני הולך לשדרג ל4K GAMING בגלל זה אני שואל האם זה יעזור לרזלוצית 4K?

פורסם

לא.

פורסם

פותח הדיון, תעשה לעצמך טובה.

כנס לאתרים כמו TOMSHARDWARE וANANDTECH, ותחפש בדיקות השוואת ביצועי משחקים(והשוואות אחרות אם בא לך) בין שני המעבדים.

תמונה אחת שווה אלף מילים.

פורסם

ה Core i7-3930K הוא מעבד בעל 6 ליבות ו 12MB של זיכרון מטמון L3 העובד בתדר של 3.2GHz ובתדר טורבו מקסימלי של 3.8GHz.

ה Core i7-5930K הוא מעבד בעל 6 ליבות ו 15MB של זיכרון מטמון L3 העובד בתדר של 3.5GHz ובתדר טורבו מקסימלי של 3.7GHz.

לא ממש משתלם להשקיע אלפי שקלים על מעבד, לוח וזיכרון חדשים רק בשביל לקבל שיפור ביצועים קטן.

אני רוצה גם לציין שבמצב טורבו ה Core i7-3930K עדיף מבחינת התוספת לתדר - בעומס על 5 או 6 ליבות, תדר המעבד (למעשה הליבות) גדל ל 3.5GHz, כלומר תוספת של 300MHz, בעומס על 4 ליבות תדר המעבד גדל ל 3.6GHz, בעומס על 3 ליבות התדר גדל ל 3.7GHz, ובעומס על ליבה אחת או שתיים - התדר גדל ל 3.8GHz. לעומת זאת ב Core i7-5930K כאשר יש עומס על 3-6 ליבות, התוספת לתדר היא רק 100MHz, כלומר תדר המעבד יעלה ל 3.6GHz, ובעומס על 1-2 ליבות תדר המעבד יעלה ל 3.7GHz.

פורסם
  • מחבר
ה Core i7-3930K הוא מעבד בעל 6 ליבות ו 12MB של זיכרון מטמון L3 העובד בתדר של 3.2GHz ובתדר טורבו מקסימלי של 3.8GHz.

ה Core i7-5930K הוא מעבד בעל 6 ליבות ו 15MB של זיכרון מטמון L3 העובד בתדר של 3.5GHz ובתדר טורבו מקסימלי של 3.7GHz.

לא ממש משתלם להשקיע אלפי שקלים על מעבד, לוח וזיכרון חדשים רק בשביל לקבל שיפור ביצועים קטן.

אני רוצה גם לציין שבמצב טורבו ה Core i7-3930K עדיף מבחינת התוספת לתדר - בעומס על 5 או 6 ליבות, תדר המעבד (למעשה הליבות) גדל ל 3.5GHz, כלומר תוספת של 300MHz, בעומס על 4 ליבות תדר המעבד גדל ל 3.6GHz, בעומס על 3 ליבות התדר גדל ל 3.7GHz, ובעומס על ליבה אחת או שתיים - התדר גדל ל 3.8GHz. לעומת זאת ב Core i7-5930K כאשר יש עומס על 3-6 ליבות, התוספת לתדר היא רק 100MHz, כלומר תדר המעבד יעלה ל 3.6GHz, ובעומס על 1-2 ליבות תדר המעבד יעלה ל 3.7GHz.

ואם מדובר על המעבד 5960X?ההבדלים ענקיים הבדל של כמעט 17FPS במשחק BF4..

פורסם

אתה רוצה להוציא 5000 שקל כדי לקבל עוד 17 FPS עם 16X AA/AF במקום 8X AA/AF בBF4?

פורסם

5000 רק על המעבד - הוא יצטרך גם לוח וזיכרון חדשים...

אגב שים לב למאפיינים של ה Core i7-5960X - מעבד בעל 8 ליבות ו 20MB של זיכרון מטמון L3 העובד בתדר של 3GHz ובתדר טורבו מקסימלי של 3.5GHz. זה אומר שבמידה ויש עומס על 6 ליבות לכל היותר, ה Core i7-5930K יהיה עדיף, שכן מדובר באותה הארכיטקטורה, ולכן ביצועי ליבה בודדת יהיו עדיפים בתדר גבוה יותר.

נערך על-ידי smalul

פורסם

השאלה לאיפה הם יגיעו בOC.

בOC בדרך כלל מבטלים את הTURBO כדי ליצור יציבות ומעלים תדר באופן רוחבי.

ואז כללי המשחק משתנים.

פורסם

תשקיע כבר ב SR-3 עם 2 מעבדים , אז כבר יהיה שיפור משמעותי

פורסם

בהמהרה אתה גם מכבה אתה HT בכדי לקבל יציבות טובה יותר. בנוסף, ככל שזיכרון המטמון גדול יותר, כך קשה יותר להגיע לתדרים גבוהים יותר (כי יותר רכיבים צריכים להיות איכותיים יותר). ב 5960X יש לך 20MB זיכרון מטמון L3 ולכל אחת מהליבות יש 256KB זיכרון מטמון L2. בנוסף, 8 ליבות בטוח ייצרו יותר חום לעומת מעבד באותה הארכיטקטורה רק עם 6 ליבות. כל זה אומר שכל הדברים שהופכים את המעבד למעבד טוב יותר (יותר ליבות, יותר זיכרון מטמון, HT וגד') גם מקשים על ביצוע המהרה...

פורסם

הדיון מיותר... הוא רוצה 4K גיימינג עם מערך של 680 (2GB). הוא יראה שיפור ביצועים גדול יותר עם כרטיסי מסך חדשים שיצליחו לסחוב את הרזולוציה הזו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים