עבור לתוכן

שאלה: מעבד ולוח אם למחשב חדש

Featured Replies

פורסם

זה המפרט שלי כרגע:

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל

מעבד:

Intel Core i5-4590 3.3 GHz 3.7Ghz Turbo LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪926

קירור למעבד:

Arctic Cooling Freezer i11

כמות: 1 - מחיר: ₪139

לוח אם:

Gigabyte GA-H97M-D3H

כמות: 1 - מחיר: ₪449

מארז:

באנדל - NZXT Phantom 410 White + FSP RAIDER 650W - בקניית מחשב חדש

כמות: 1 - מחיר: ₪729

זיכרון:

Hynix Original 8GB DDR3 1600 בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪349

כרטיס מסך:

Sapphire Radeon R9 280X BULK OC 3GB - תקינים לאחר החלפת יצרן - אחריות לשנתיים

כמות: 1 - מחיר: ₪899

קשיח למחשב שולחני:

Seagate Barracuda 7200.14 1TB SATA3

כמות: 1 - מחיר: ₪281

קשיח למחשב שולחני:

Samsung SSD 840 EVO 120GB SATA3 2.5 inch

כמות: 1 - מחיר: ₪395

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪4167

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית. ההרכבה, משלוח ואיסוף במקרה של תקלה חינם.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 4084 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/ja912btf

המחשב מיועד לגיימינג. בעיקר לשחק World of Warcraft בריידים של 20 אנשים, על (בתקווה) הגדרות Ultra (ההגדרות הכי גבוהות).

כמובן שבלי קשר אני אשמח לשחק פה ושם גם משחקים אחרים, בין היתר חדשים שייצאו, אבל ההתמכרות העיקרית שלי היא ל-WoW.

השאלה שלי היא כמה משפיע הלוח אם על הביצועים של המחשב והאם יש סיבה לקנות לוח אם יקר שכזה אם כל הדרישות שלי ממנו הן להיות מסוגל להגיע עד ל-16gb RAM ושהכל יתחבר אליו ויעבוד כמו שצריך?

אני לא הולך לעשות OC, לעשות CF או SLI או שום דבר מיוחד שכזה.

לא יהיה עדיף להוסיף 100 שקלים על לקחת את המעבד i5 4690 ולרדת בלוח אם למשהו פשוט יותר (כל האלה שהם צ'יפסט B85)?

בנוסף, האם בכלל ההבדל בין i5 4590 ל-i5 4690 מצדיק 100 שקלים?

תודה רבה! :)

נערך על-ידי LOLFTW

פורסם

1. המעבד שבחרת מתאים להמהרה, אבל הקירור עבורו לא. כמו כן הלוח שבחרת לא ממש מתאים להמהרה (למרות שבאתר של MSI כתוב "OC Genie 4: Overclock in 1 Second", ניתן לראות שיש לו 2 או 3 שלבי ייצוב מתח בלבד). אם אתה קונה מעבד שמתאים להמהרה, רצוי כבר לקנות גם לוח וקירור מתאימים.

2. המעבד הכי משתלם מסדרת ה Core i5 הוא ה Core i5-4590 שפועל בתדר של 3.3GHz ובתדר טורבו מקסימלי של 3.7MHz. המעבד שבחרת, ה Core i5-4690K עובד בתדר של 3.5GHz ובתדר טורבו מקסימלי של 3.7GHz. ההפרש בתדר בין שני המעבדים הוא 200MHz, וההבדל במחיר ב TMS הוא 226 ש"ח (מתוך הנחה שאתה קונה את כל המחשב ב TMS). האם תרגיש בהפרש ביצועים עם תוספת של 200MHz ב WoW? אני לא בטוח (צריך לברר את ההשפעה של המעבד ב WoW), אבל סביר להניח שההפרש בכיס יורגש יותר.

3. מבחינת ביצועים לא יהיה הבדל בין הלוח הכי זול שתבחר ללוח הכי יקר, שכן ההבדל העיקרי בינהם הוא רק בתכונות (פיצ'רים). כאן יש לשאול - מה בדיוק אתה מתכוון לחבר למחשב? אם אתה לא צריך יותר מדיסק קשיח אחד ו 16GB זיכרון, ואתה רוצה לחסוך, יש לך ב TMS את ה Gigabyte GA-H81M-HD3 הזה ב 239 ש"ח. למעשה הלוח שבחרת (ה MSI B85M-E33, קישור לעמוד הלוח) הוא בעל פחות תכונות לעומת ה H81M-HD3 של Gigabyte, למעט התמיכה ב PCI-E X16 3.0 (בלוחות המבוססים על ערכת השבבים H81 התמיכה היא ב PCI-E X16 2.0 בלבד, אבל סביר מאד להניח שהפרש הביצועים לא יהיה מורגש), כך שממש אין סיבה לקנות את הלוח של MSI (גם יקר יותר וגם בעל פחות תכונות).

נערך על-ידי smalul

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על התגובה.

בדיוק ערכתי את ההודעה שלי בזמן שהגבת..

כפי שרשמתי בהודעה לאחר העריכה: "אני לא הולך לעשות OC, לעשות CF או SLI או שום דבר מיוחד שכזה."

מה שאומר שלפי מה שאתה אומר (ניסוח גרוע xD), יהיה עדיף להשיג את הלוח אם הכי פשוט שאפשר, כי לא יהיו הבדלי ביצועים כלל.

האם לקחת את הלוח אם שהצעת יגביל אותי בעתיד אם ארצה לשדרג את המחשב?

ומה בנוגע להבדל של 100 שקלים בשביל 200MHz? שווה? P:

פורסם

1. כמו שכתבתי קודם - מה שחשוב בלוח הוא התכונות שהוא מציע. אתה צריך לדעת מה אתה הולך לחבר ללוח, בדגש על מספר התקני ה SATA וה USB, האם יהיה שימוש ביציאת סאונד אופטית, ובכמה חיבורי אודיו אתה מתכוון להשתמש. כמו כן יש את עניין שדרוג הזיכרון - לוח בעל 2 חריצי הרחבה לזיכרון יגביל אותך יותר לעומת לוח בעל 4 חריצי הרחבה. במקרה שלך זה לא רלוונטי כי אתה קונה כרטיס מסך נפרד, אבל באופן כללי רצוי גם לקחת לוח בעל כמה שיותר יציאות גרפיות. מבחינת תכונות אלו, ה H81M-HD3 עדיף על הלוח של MSI שהצעת קודם.

אני רואה עכשו שבעריכה החלפת את הלוח ל H97M-D3H, שהוא לוח טוב ובעל יותר תכונות (יותר חיבורי SATA, יותר חריצי הרחבה לזיכרון וכד'). לדעתי זו בחירה מצויינת.

2. בקשר למעבד - אני רואה שגם אותו שינית ל Core i5-4590. יש שיגידו שעדיף להשקיע עוד 100 ש"ח בשביל לקחת את ה Core i5-4690 שעובד בתדר הגדול ב 200MHz. מעשית - זה תלוי בשימושים שלך (ובמקרה הזה - עד כמה WoW ירוויח מעוד 200MHz). אני יכול להגיד לך שבחישוב יחס העלות ל GHz, ה Core i5-4590 משתלם קצת יותר מאשר ה Core i5-4690. אם התקציב מאפשר וזה לא בא על חשבון רכיב אחר, זה בהחלט דבר שכדאי לשקול.

פורסם
  • מחבר

מה בנוגע לזיכרון? קראתי בכל מיני מקומות כמה טענות שבילבלו אותי:

1. עדיף להשתמש ב-2x4gb במקום 1x8gb בשביל להשתמש ב-dual channel.

2. עדיף להשתמש ב-4x4gb במקום 2x8gb בשביל להשתמש ב-quad channel.

3. מצאתי גרף שמראה את ההבדל בין הדברים האלה:

http://www.tomshardware.com/answers/id-1779716/8gb-ram-stick-sticks.html#11421130

מה דעתך בנושא?

לפי מה שהבנתי, היום אין לגיימרים שימוש ביותר מ-8gb זיכרון, אבל אם טכנולוגיית ה-dual/quad channel הזאת יכולה להראות תוצאות טובות יותר במשחקים, אז עדיף לי להוציא את התוספת כסף על הזיכרון מאשר על המעבד, שבקושי מראה הבדל. וכמובן שגם בהתאם לכרטיסים שאקנה, אצטרך לקנות לוח אם אחר...

פורסם

הלוח והמעבד שבחרת אינם תומכים בQUAD CHANNEL אז אפשר להוריד את זה מהרשימה. אם אתה רוצה 16GB אז תקנה שני סטיקים של 8 ואם 8 גיגה (מעל ומעבר לWOW), אז שניים של 4 גיגה. כעקרון ההבדל בביצועים הנראים יהיה זניח (בסביבות ה5-8 אחוז) אבל אני עדיף לעבוד עם ערוץ כפול.

לגבי WOW, מנסיון (7 שנים), גם עם שני GTX670 בSLI ומעבד מומהר, כשהכל על מקסימום ובאמצע הבלאגן בBOSS FIGHT יהיו לך דרופים. גם בערים צפופות יהיו לך דרופים לפעמים...

פורסם
  • מחבר

לסיכום, המצב כרגע הוא כזה:

אני לא מעוניין לעבור את ה-4000 ש"ח אם אין לי צורך בכך (יש לציין שאני משלם במזומן). זה המפרט כרגע לפי ההמלצות שלכם:

מעבד:

Intel Core i5-4690 LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1030

קירור למעבד:

לוח אם:

Gigabyte GA-H81M-HD3 Front USB3 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪239

מארז:

זיכרון:

Hynix Original 4GB DDR3 1600 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 2 - מחיר: ₪180

כרטיס מסך:

קשיח למחשב שולחני:

קשיח למחשב שולחני:

סה"כ: ₪4072

המחירים הינם כוללים מע"מ והם לתשלום בכ.אשראי עד 12 תשלומים שווים ללא ריבית. ההרכבה, משלוח ואיסוף במקרה של תקלה חינם.

תשלום מזומן (תשלום מזומן לשליח, צ'ק מזומן, כסף שטרות, העברה בנקאית) מקנה 2% הנחה

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3991 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/rbjpqful

אם אני בוחר ללכת על 2x4gb עם לוח האם הזה, אני חוסם אופציה להעלות זיכרון בעתיד, אלא אם כן אזרוק את הזיכרונות האלה לפח ואקנה 2 חדשים, הוצאה די גדולה...

שוק המשחקים כרגע מכתיב כי עדיף להוציא יותר כסף על CPU/GPU מאשר על זיכרון מעל ל-8GB, כי משחקים לא משתמשים בכל כך הרבה זיכרון.

אז 2 שאלות:

1. מה לוח האם הכי זול שיתמוך לפחות ב-3 כרטיסי זיכרון? (כדי שאוכל לפחות להגיע ל-12GB אם ארצה)

2. האם לוח האם במפרט (GA-H81M-HD3) תומך בכל מה שאני צריך (מלבד כרטיסי הזיכרון)? סה"כ יהיה לי כונן SSD אחד, מקסימום 2 כונני SATA (אולי אקח אחד נוסף של 500GB מהמחשב הישן) ואולי עוד מאוורר או שניים שאקח מהמחשב הישן. בנוסף, יחובר אליו רמקולים ובהמשך אולי גם אוזניות ומיקרופון. מעבר לזה אין שום דבר מיוחד...

נערך על-ידי LOLFTW

פורסם

או שניים או ארבעה חריצי הרחבה לזיכרון. בלוחות הזולים ישנם רק שני חריצי זיכרון. ה100 שקל שתחסוך בלוח יגרמו לך או להשתמש בסטיק אחד של 8 או בשניחם של 4 ושדרוג עתידי יכלול את החלפתם (עלות נוספת).

פורסם
  • מחבר
או שניים או ארבעה חריצי הרחבה לזיכרון. בלוחות הזולים ישנם רק שני חריצי זיכרון. ה100 שקל שתחסוך בלוח יגרמו לך או להשתמש בסטיק אחד של 8 או בשניחם של 4 ושדרוג עתידי יכלול את החלפתם (עלות נוספת).

165 שקל הבדל*

הלוח אם הכי זול שאני יכול להשיג ב-TMS שתומך ב-4 חריצי זיכרון הוא זה: http://www.tms.co.il/product/12630

בכל מקרה, קיבלתי את כל המידע הנחוץ לי... למעשה כל לוח אם יהיה מספיק טוב לדרישות שלי, ההבדל היחידי מבחינתי הוא רק מספר ה-Ram Slots.

אני צריך לעשות חושבים, האם להוציא עכשיו כסף על 2 סטיקים של 8gb או לצאת מנקודת הנחה שלעולם לא אשתמש ביותר מ-8gb ram ופשוט לקנות 2 סטיקים של 4gb ללא יכולת הרחבה.

רק שאלה לסיום...

אם אחליט לקנות 2 סטיקים של 8gb, המחשב ישתמש ב-dual channel וידע לקחת "קצת מכל כרטיס", או שהוא רק ינצל כרטיס אחד?

פורסם

הוא ישתמש בערוץ כפול. ממשק הגישה של המעבד לזיכרון יהיה 128ביט במקום 64.

לא נראה לי שבזמן הקרוב תצטרך יותר מ8 גיגה. עדיף להשקיע את העודף בכרטיס מסך.

פורסם
  • מחבר

אז זהו, שאין לי על מה להוציא יותר כסף... רק על זכרונות (2 של 8gb), אבל מדובר בהבדל של 350 שקל, זה כבר הרבה בשביל almost no difference in games.

מעבד - לקחתי את ההכי חדש בסידרת ה-i5 (כל סידרת ה-K לא מדברת אליי, אני לא רוצה לעשות OC). אין לי מה לעשות עם i7, וההבדל ביניהם במחירים גדול.

קירור - מספיק טוב, אין לי למה להוסיף.

מארז וספק כח - הבאנדל הכי משתלם, הספק מספיק חזק והמארז מעולה.

כרטיס מסך - 280X לאחר תיקון במחיר מגוחך. אין לי איך להשיג כרטיס מסך יותר טוב מזה במחיר נורמלי.

רוב הסיכויים שאני אלך על המפרט הזה וזהו:

מעבד:

Intel Core i5-4690 LGA1150 Tray

כמות: 1 - מחיר: ₪1030

קירור למעבד:

לוח אם:

Gigabyte GA-H81M-HD3 Front USB3 - בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪239

מארז:

זיכרון:

Hynix Original 8GB DDR3 1600 בקניית מחשב חדש בלבד

כמות: 1 - מחיר: ₪349

כרטיס מסך:

קשיח למחשב שולחני:

קשיח למחשב שולחני:

הרכבה:

הרכבת מערכת מחשב כולל בדיקות מלאות וחיווט ברמה גבוהה לחברי הפורומים חינם או בהזמנה מעל 3500 ש"ח - זמן הספקה עד 7 ימי עבודה

כמות: 1 - מחיר: ₪0

סה"כ: ₪4061

מחיר אחרי הנחת מזומן הינו: 3980 ₪

http://www.tms.co.il/preview/spec/slyhx3q6

Dual Channel לא נותן שום הבדל במשחקים, רק בתוכנות (תוכנות עריכה וכו'), ואני מתעסק בדברים כאלה רק בצורה חובבנית ולעיתים רחוקות.

אם אחליט מתישהו שבאלי להיכנס חזק יותר לתחומים אחרים מלבד משחקים, תמיד אוכל להוסיף עוד סטיק של 8gb.

שאלה נוספת אם אפשר:

אם אכן ארצה להוסיף עוד זיכרון בעתיד, מה עליי לבדוק על מנת לוודא שהוא מתאים ויכול לעבוד עם הזיכרון הנוכחי שלי?

נערך על-ידי LOLFTW

פורסם

1. המפרט הזה בסדר גמור.

2. הלוח H81M-HD3 הוא הלוח המשתלם ביותר בעל ערכת השבבים H81, אבל כמו שאתה יודע יש לו רק 2 חריצי הרחבה לזיכרון והוא תומך בעד 16GB.

3. כמו שאתה יודע, אתה יכול לקחת את ה Core i5-4590 ולחסוך כ-100 ש"ח. זה שיקול שלך, כפי שהסברתי קודם.

4. מבחינת הזיכרון - עדיף לך לקחת מודול אחד של 8GB עכשו ובעתיד, אם יהיה צורך, להוסיף עוד אחד של 8GB. ההבדל בביצועים בין מודול אחד של 8GB לשני מודולים של 4GB כמעט ולא יורגש.

5. אם תרצה להוסיף עוד זיכרון בעתיד, רצוי שהוא יהיה זהה לזיכרון הקיים בכל הפרמטרים (תדר, תיזמונים, יצרן וכד') בכדי למנוע מצב של אי-תאימות בינהם, אבל בפועל צריך בעיקר לוודא ששני המודולים מסוגלים לעבוד באותו המתח (בד"כ 1.5V).

פורסם
  • מחבר

מעולה, תודה רבה. :)

עניין הזיכרון לא מפריע לי, כי אני לעולם לא אשתמש ביותר מ-16gb Ram. שני סטיקים של 8gb זה הכי גבוה שאגיע.

הצצתי עוד טיפה בהבדלים בין הלוח אם החדש שלקחתי, ליקר יותר, ושמתי לב שיש עוד 3 הבדלים: היכולת לחבר יותר כוננים ל-SATA3, יותר חיבור למאווררים ויותר יציאות USB.

אין לי בעיה עם 2 חיבורים ל-SATA3, כי אני לא הולך להשתמש ביותר מ-2 כוננים. 3 זה יהיה המקסימום, ולא נורא אם אחד מהם יהיה מחובר ל-SATA2.

אבל בנוגע למאווררים וה-USB אני אשאל כי אני לא בטוח...

1. כמה מאווררים אוכל לחבר ללוח האם הזה? האם יש הגבלה לכמות המאווררים שאוכל לקנות למארז שלי עם הלוח אם הזה? האם יש מקום אחר אליו אפשר לחבר את המאווררים במצב בו נגמר המקום לחבר אותם בלוח אם?

2. שלוש יציאות USB אמורות להספיק, נכון?

לינק לעמוד באתר היצרן של GA-H97M-D3H

לינק לעמוד באתר היצרן של GA-H81M-HD3

נערך על-ידי LOLFTW

פורסם

מכיוון שקישרת לאתרים של הלוחות, אתה כבר יודע מה ההבדלים בינהם:

ב H81M-HD3 יש 2 חיבורי SATA3 ו-2 חיבורי SATA2, בפאנל האחורי יש 4 חיבורי USB 3.0 ו-2 חיבורי USB 2.0, וניתן לחבר למארז עוד 2 חיבורי USB 3.0 ו-4 חיבורי USB 2.0.

ב H97M-D3H יש 6 חיבורי SATA3, בפאנל האחורי יש 4 חיבורי USB 3.0 ו-2 חיבורי USB 2.0, וניתן לחבר למארז עוד 2 חיבורי USB 3.0 ו-6 חיבורי USB 2.0.

בשני הלוחות יש 6 חיבורי USB בפאנל האחורי, וזה אמור להספיק לך, ובכל מקרה ניתן לחבר עוד למארז או בעזרת מתאם במידת הצורך (בד"כ בחנות יחברו לך את היציאות הקידמיות של המארז).

מבחינת חיבורי ה SATA - התקנים מכניים, כמו כוננים אופטיים, אתה יכול לחבר לחיבור ה SATA2. למעשה סביר להניח שגם את הדיסק הקשיח תוכל לחבר ל SATA2 ולא תרגיש בהבדל. את כונן ה SSD מומלץ לחבר לחיבור ה SATA3.

בקשר לחיבור מאווררים - יש מספר דרכים לחבר מאווררים למתח (תלוי בסוג ובחיבור שלהם):

1. יש מאווררים פשוטים שניתן לחבר אותם ישירות לספק הכח, בד"כ עם חיבור מולקס, כך שאתה מוגבל רק מבחינת המקום למאווררים ומספר חיבורי המולקס שלך.

2. יש מאווררים שניתן לחבר ישירות ללוח האם, ואז ניתן לראות את מהירות הסיבוב שלהם ואולי גם לשלוט עליה בעזרת תוכנה מתאימה. לפי אתרי הלוחות, בלוח H81M-HD3 יש system fan header אחד. בלוח H97M-D3H יש שלושה system fan headers.

3. אם אני לא טועה, המארז שבחרת אמור להגיע עם בקר ל-3 מאווררים, אז ניתן לחבר מאווררים אליו, כאשר את הבקר אתה מחבר למתח.

פורסם
  • מחבר

הבנתי... מה שאומר שב-H81M-HD3 יש את כל מה שאני צריך.

תודה רבה על העזרה, מעריך אותה מאוד! :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים