עבור לתוכן

משרד התקשורת: מעסיק יוכל לעקוב אחר הרגלי הגלישה של עובדיו.

Featured Replies

פורסם
התחלתי לכתוב תגובה מפורטת, אבל שיניתי את דעתי ואסתפק בלקרוא לך דגנרט.

אני יושב ובוכה פה בגללך.

- - - תגובה אוחדה: - - -

RDvd אתה באמת כותב את זה ברצינות?

האמת שיותר בצחוק...מי שרוצה לעבוד אצל מעסיק כזה שיבושם לו.

• תגובות 39
  • צפיות 7.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אצל כל חברות התקשורת וכו (נציגי שירות טלפוניים) אכן מודדים לך זמן שירותים, סתם שתדע.

• 2 שבועות מאוחר יותר...
פורסם

אם הבוס עוקב אחריי מה העובד שלו עושה במחשב ומתחשבן איתו על כל דקה שהוא גלש באינטרנט שלא לצרכי עבודה אז הוא גם ככה מבזבז את כספו כי העובד יהיה אומלל והתפוקה שלו תהיה גרועה.

עובדים טובים שיש להם הרבה הצעות עבודה בחיים לא יעבדו בכזה מקום עבודה שהבוס מרגל אחריהם.

פורסם

זה בכל מקרה נעשה בתחומים שונים, כמו בהייטק.

אף אחד לא מעורר מהומה על מישהו שפעם בכמה שעות גולש קורא קצת חדשות באינטרנט. ואני מניח שלעובדים טובים מאפשרים הרבה יותר רסן מכך.

אבל בכל זאת, לא משלמים לעובד כדי שישרוץ כל היום באינטרנט, אלא כדי שיעבוד. הבעייה היא במקרים הקיצוניים.

פורסם

לא צריך באמת לעקוב אחריי מישהוא עם תוכנת ריגול בשביל להבין שהוא לא עובד במקרים קיצוניים.

פורסם

נכון. אבל יש מקרים ברמת חומרה בינונית. למשל עובד שמתוך יום עבודה נמצא שעתיים באינטרנט.

אתה לא חושב שזה בעייתי?

אם אתה היית בעל עסק, לא היית רוצה שהעובדים שלך לא יבזבזו זמן רב כל כך, על חשבונך?

פורסם

אם הבן אדם מבצע את המשימות ועומד ביעדים מה אכפת לך כמה זמן הוא גולש באינטרנט?

רוב האנשים לא עובדים 8 שעות ביום בפרודקטיביות מלאה. המקרה היחידי שאני יכול לחשוב על מישהוא שייעבוד 8 שעות רצוף בריכוז מלא ובפרודקטיביות מלאה זה רק אם המעסיק משלם לו משכורת מאוד יוקרתית וגבוהה. ומכיוון שמעסיקים תמיד רוצים למקסם רווחים זה בדרך כלל לא קורה.

אתה לא תמצא אף עובד שגם יש לו ניסיון וכישרון שאין לאחרים ואתה צריך בתור מעסיק, גם ייעבוד במוטיבציה מלאה לתקופה ארוכה וגם תשלם לו משכורת ממוצעת. זה פשוט לא עובד.

אם אתה תרגל אחריי העובדים שלך אז או שהם נואשים מספיק בשביל להשאר לעבוד בשבילך כי אין להם הרבה ניסיון וכישורים או שהם לא יישארו אצלך הרבה זמן.

פורסם

יש בעיה בטיעון שלך:

מנהלים פעמים רבות מגדירים משימות לפי היכולת של העובד. עובד זריז יותר יקבל קצת יותר משימות מעובד איטי, ועובד מוכשר יותר יקבל משימות קצת יותר מסובכות מעובד פחות מיומן.

לכן, אם יש עובד שנמצא בעבודה 10 שעות, אבל עובד מתוכן רק 7, הרי שיש 3 שעות בהן הוא יכול היה לבצע משימות ומטלות אחרות.

אם המעסיק לא יידע על כך, הוא פשוט ייתן לו משימות שמתאימות למה שהוא מספיק ב-7 שעות עבודה ביום. לעומת זאת, אם המעסיק יידע על כך, הוא יוכל לנהל עם העובד שיחה ולדרוש ממנו לצמצם את זמן האינטרנט המבוזבז. נניח שהעובד עדיין יגלוש שעה ביום באינטרנט (שגם זה לא מעט) - המעסיק הרוויח עוד שעתיים של עבודה. אפילו אם נניח שבשעתיים האלה העובד כבר עייף ופחות אפקטיבי, עדיין המעסיק מקבל ממנו יותר מאשר הלא כלום שהוא קיבל קודם לכן.

מכיוון שהמעסיק משלם לעובד על כל שעה שהוא נמצא בעבודה, זו זכותו לוודא שהעובד אכן עובד בזמן הזה. אז אולי לא 100% מהזמן, ובהחלט אפשר לעשות מדי פעם הפסקות אינטרנט. אבל אם זה מוגזם מדי, ראוי שזה ייפסק וראוי שבעל העסק יידע שהוא משלם ולא מקבל תמורה.

פורסם

שוב אתה נוקט בגישה רובוטית של מיקסום רווחים.

אם העובד מרוצה ממקום העבודה הוא יהיה הכי פרודקטיבי שהוא יכול להיות. אם הפרודקטיביות המקסימלית של העובד לא מספיקה עבור המעסיק הוא יכול לפטר אותו.

אם אני לא טועה חברות כמו GOOGLE למשל נותנות אפילו יום אחד בשבוע שהעובד יכול לעבוד על דברים אחרים שלא קשורים לעבודה שלו ישירות, למשל אם יש לו רעיון או סתם בא לו לעבוד על פרוייקט. למרות שזה לא תורם ישירות לביצוע המשימות שלו זה נותן לעבוד לעשות משהוא שייתן לו הרבה יותר מוטיבציה.

שוב, אם הבן אדם עומד במשימות וביעדים מה זה משנה לך?

גם אם תספור לעובד שלך כל דקה שהוא גולש ברכילויות סלבריטיס או קורא חדשות בYNET, הוא תמיד יכול לעשות לך שביתה איטלקית ופשוט לעבוד יותר לאט ממה שהוא יכול בגלל שאין לו מוטיבציה.

מה גם שיש ימים שיש יותר מוטבציה ויש ימים שיש פחות, זה לא אחיד.

אם מפריע לך שהעובד שלך גולש באינטרנט אז פשוט תפטר אותו. אין טעם להעסיק מישהוא שאתה לא סומך עליו ואתה כל הזמן מעניש אותו על "גלישת יתר" באינטרנט. שניכם תצאו מופסדים.

פורסם

אל תייחס לי דברים שנכתבו ע"י אחרים. אני בכלל לא בעד קטנוניות ולהתחיל לספור דקות.

אבל אני כן בעד שמעסיק יקבל התראה אם עובד שלו מבלה מדי יום 3 שעות בגלישה באינטרנט במקום לעבוד.

זה הרבה מעבר לעניין של מקסום רווחים - זה כסף שהמעסיק משלם לעובד. העובד מתחייב לעבוד ולבצע משימות בשביל הכסף הזה. לכן, זכותו ואף חובתו של המעסיק לדעת מה עושה העובד בשעות העבודה. לא ברזולוציה של דקות, אבל כן ברזולוציה של שעות.

ואם נניח מעסיק יגלה שעובד שלו מבלה שעות באינטרנט, זה לא אומר שהוא צריך לפטר אותו או לא לסמוך עליו כמו שאתה אומר. ממש לא.

אם זה עובד מצטיין, הוא יכול להניח לו לעשות כרצונו. במקרים אחרים, הוא יכול להעיר לעובד לצמצם את שעות האינטרנט שלו.

פורסם

עובד לא צריך להסתיר שהוא גולש באינטרנט. יש הרבה עובדים מצויינים שגולשים באניטרנט לפחות שעה ביום. כי זה קשה לשבת מול המחשב ולעבוד כל היום צריך גם להרגע קצת.

אתה לא צריך תוכנת ריגול בשביל להבין שהעובד שלך גולש שעות באניטרנט. אמרת שאתה מדבר על המיקרים ברמת חומרה בינונית לא על הקיצוניים.

אם אתה מרגל אחריי מה שהעובד שלך עושה במחשב אתה כבר נכנס לסיטואציה שהעובד פשוט ישנא את המקום עבודה ובצדק.

לכל עובד יש הרגליי עבודה שונים, אתה צריך למדוד את זה לפי מה שאתה מקבל מהעובד ולא לפי כמה שעות הוא "עבד".

יכול להיות שההתעקשות שלך שהעובד יגלוש פחות חצי שעה ביום תוריד את הפרודקטיביות שלו בחצי.

הבעיה העיקרית היא עצם הריגול עצמו. תאר לך שאתה יושב מול המחשב ומישהוא רואה על מה שאתה מקלית וכל אתר שאתה מבקר. זה מכניס את העובד לסטרס לא בריא.

ואם אתה כבר מרגל אחריי העובד שלך אז אתה חייב להודות בפניו שזה מה שאתה עושה והוא יחליט אם הוא ממשיך לעבוד במקום העבודה או לא.

כל עובד שהוא לא נואש ויש לו עמוד שידרה לא היה מוכן לעבוד במקום עבודה כזה. אז תהיה הוגן בשני הכיוונים.

פורסם
עובד לא צריך להסתיר שהוא גולש באינטרנט. יש הרבה עובדים מצויינים שגולשים באניטרנט לפחות שעה ביום. כי זה קשה לשבת מול המחשב ולעבוד כל היום צריך גם להרגע קצת.

אתה לא צריך תוכנת ריגול בשביל להבין שהעובד שלך גולש שעות באניטרנט. אמרת שאתה מדבר על המיקרים ברמת חומרה בינונית לא על הקיצוניים.

אם אתה מרגל אחריי מה שהעובד שלך עושה במחשב אתה כבר נכנס לסיטואציה שהעובד פשוט ישנא את המקום עבודה ובצדק.

לכל עובד יש הרגליי עבודה שונים, אתה צריך למדוד את זה לפי מה שאתה מקבל מהעובד ולא לפי כמה שעות הוא "עבד".

יכול להיות שההתעקשות שלך שהעובד יגלוש פחות חצי שעה ביום תוריד את הפרודקטיביות שלו בחצי.

הבעיה העיקרית היא עצם הריגול עצמו. תאר לך שאתה יושב מול המחשב ומישהוא רואה על מה שאתה מקלית וכל אתר שאתה מבקר. זה מכניס את העובד לסטרס לא בריא.

ואם אתה כבר מרגל אחריי העובד שלך אז אתה חייב להודות בפניו שזה מה שאתה עושה והוא יחליט אם הוא ממשיך לעבוד במקום העבודה או לא.

כל עובד שהוא לא נואש ויש לו עמוד שידרה לא היה מוכן לעבוד במקום עבודה כזה. אז תהיה הוגן בשני הכיוונים.

אני מסכים שזה לא נעים שמרגלים ועוקבים אחריך.

מצד שני, במקרים מסוימים התופעה של גלישה באינטרנט במהלך העבודה היא כל כך רווחת, עד שהתועלת של עובד "שמח" קטנה בהרבה מהעלות של אותו עובד בכך שהוא לא עובד שעתיים-שלוש בכל יום.

וכאשר התופעה הזו יוצרת הפסדים לבעל העסק, יש לנקוט בפעולות כדי לצמצם או למנוע אותה.

אם ההתעקשות של מעסיק שהעובד שלו יגלוש פחות חצי שעה ביום תוריד את היצרנות של אותו עובד בחצי, כפי שכתבת, הרי שזו תהיה החלטה גרועה מאוד של המעסיק. מעסיק חכם ורציונלי לא יגיד דבר לעובד כזה.

מצד שני, אם יש למעסיק עובד שהוא גם ככה לא הכי מרוצה מהתפקוד שלו, הרי שצמצום שעות הגלישה שלו הוא צעד חיובי למעסיק. ואם אותו עובד ירצה לעזוב - שיעזוב, הוא גם לא מהווה נכס לחברה וכנראה שלא יחסר.

פורסם

עזוב אותך, זה בולשיט. מכניסים את העובדים למקומות הזויים שבסופו של דבר יפגעו בכלל המשק (עובדים + מעסיקים).

- מאיפה אתה תדע כמה זמן העובד בילה בגלישה? אולי נכנסתי ל YNET להסתכל על הכותרת והאתר נשאר פתוח ברקע?

- איך בדיוק תעשה את ההבחנה בין אתרים מקצועיים לבין אתרים שהם לא, חד משמעית?

- מה לגבי עובד שמביא עיתון וקורא במשרד? האם עובד שעושה את אותו הדבר רק דרך המחשב צריך "להדפק" יותר ממנו? אם לא - אז האם בעצם צריך לצלם כל עובד, כל הזמן?

- אם לא יאפשרו לעובד לגלוש דרך המחשב של העבודה, איך ימנעו ממנו מלגלוש דרך הטלפון? אם ימנעו את זה, אז עובדים יטו יותר לצאת החוצה בשביל לגלוש. האם זה יתרום למעסיק? אוקיי, אז כן, אפשר גם למנוע מהם לצאת החוצה. אחלה.

- מה עם סתם עובד שהגיע לעבודה לא מרוכז או עייף באיזה יום מסויים? נניח שעובד כזה בילה עכשיו איזה חצי שעה בבהייה בקיר. או בשיחה עם מישהו. האם חוסר התפוקה המסויים הזה היה "טוב יותר" מאשר חוסר תפוקה כתוצאה מגלישה?

יש עובדים טובים, יש עובדים פחות. יש עובדים חרוצים, יש עובדים פחות. בוס (טוב) יכול לדעת במידה כלשהי איזה עובד הוא כזה ואיזה הוא אחר. אבל אין מה לעשות, העולם הוא לא מושלם. לבוא ולטעון שסביר להתחיל לעקוב אחרי העובד כי כתוצאה מזה ניתן יהיה אפשר להעריך באופן מושלם מהי תפוקתו של העובד - זה דבילי. הנימוק הוא פשוט: העולם לא מושלם. אתה תעשה משהו אחד - תהיה הטיה או הטעיה אחרת, חדשה. זה מה יש.

בשורה התחתונה, בכל הדברים הללו מדובר במדרון חלקלק. אפשר להדרדר בו, אולי יהיו תוצאות חיוביות מסויימות. האם בסה"כ התוצאה תהיה חיובית? אני מניח שאפשר להבין מהי דעתי בעניין.

פורסם

LOL, איזה דו-שיח של שטויות פתחתם פה, Animor וSargon. אבל, האמת היא שבעיקר, אתה, Animor. :)

כשתעבוד באותו ענף שאותו אתה מכנה "היי טק", ואולי כשגם תהיה מעסיק שם - אז יהיה לך יותר סיכוי להבין יותר איך דברים מתנהלים שם וצריכים להתנהל.

בינתיים פשוט תחשוב על מה שIdo.G כתב, וגם אולי תקרא קצת בלוגים של יואל ספולסקי. זה קצת עוזר להבין את עניין התפוקה בעולם מפתחי התוכנה, ואיך נראה יום עבודה טיפוסי של מתכנת.

למשל אלה:

http://www.joelonsoftware.com/articles/fog0000000339.html

http://www.joelonsoftware.com/articles/HighNotes.html

פורסם

לאחר 9 שנים של עבודה בהייטק כמהנדס, אני חושב שאני יודע על מה אני מדבר. גם אם אתה חושב שאלה "שטויות".

אני לא מצדיק ריגול ולא הייתי רוצה שירגלו אחריי. מצד שני, ראיתי מספיק עובדים שבילו באינטרנט יותר זמן ממה שראוי, כך שאני מסוגל להבין את הסיבה בשלה חברות ירצו לבצע מעקב מסוים.

מערכת שתוכל להתריע על גלישה מוגזמת באינטרנט במהלך שעות העבודה תסייע לדעתי לצמצם את התופעה הזו. ריגול פרטני יותר מזה לא נחוץ והוא אף בגדר חדירה לפרטיות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים