עבור לתוכן

משרד התקשורת: מעסיק יוכל לעקוב אחר הרגלי הגלישה של עובדיו.

Featured Replies

• תגובות 39
  • צפיות 7.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הרבה מעסיקים עושים את זה גם ככה. חלק גדול מהמעסיקים מונעים כניסה לאתרים כמו פייסבוק, יוטיוב וכדומה. אני אישית מקפיד לגלוש דרך הטלפון.

פורסם

אני מתעצל להרשם, ובכל מקרה לא בטוח שניתנה בכתבה תשובה - האם לפי הצעת החוק יש לאגור את המידע המוזכר רק בעבור חשבונות שבעליהם כבר ביקשו דו"חות שכאלו בפועל, או שיש לאגור את המידע עבור כולם בשביל שתמיד ניתן יהיה לספק דו"חות לפי דרישה, גם בדיעבד? במקרה הראשון, מדובר במשהו לגיטימי לטעמי, שהרי זכותו של מעסיק לדעת מה עושים עובדיו בשעות העבודה, וזכותו של הורה להתעניין בהרגלי הגלישה של ילדיו (אף שאינני בטוח שזו בהכרח המדיניות הנכונה). במקרה השני, לעומת זאת, מדובר בהפרת פרטיות מפלצתית.

פורסם

אם העובד דורש שעות נוספות כי הוא 'לא גומר את הפרויקט' זכותי המלאה לבדוק מה הוא כן עושה בעבודה.

אני לא פולש לו לפרטיות, הוא עושה דברים פרטיים בעבודה על המחשב שהבאתי לו למטרה מוגדרת.

הכתבה מגמתית מאוד. ובודאי הציוט המוזר מאותו ד''ר יובל לפיו זה מסוכן כי אנו יוצרים מיפוי הרגלים...

וזה אותו עיקרון של טביעת האצהע. אתה רוצה לצאת מהעבודה? זכותו של הבוס לדעת על מה הוא משלם לך את מיטב כספו..

אתה רוצה לראות 'תקוף תעשה ביגועים' בזמן העבודה? זכותו של הבוס לדרוש שלא תתחבא במשרדך ותשתמט מעבודה.

הבוס לא מעלים חצאי ימים של משכורת נכון?! תהיה ישר כמוהו, או לפחות אל תתלונן שדורשים ממך להיות ישר כמוהו.

פורסם

זה קורה כבר שנים בכל חברה בגודל בינוני+ עם מערכת לסינון אתרים ובקרת גלישה. כל המערכות הללו שומרות לוגים.

פורסם

ישנו הבדל עצום בין מערכת ברמת הרשת של מקום העבודה ששומרת לוגים של גלישת העובדים, כשהמידע נמצא בידי המעסיק ומקיף רק את מה שנעשה דרך הרשת של החברה, לבין מערכת כזו ברמת ספקית האינטרנט שמקיפה את כל הגלישה של כל לקוחותיה.

פורסם

אתה יודע שהספקיות (כנראה) כבר שומרות את הלוגים האלה, כן?

פורסם
לקרוא ולא להאמין (אם אתם לא יכולים לקרוא אפשר להרשם וזה יתן לך 10 כתבות חינם כל חודש)

http://www.haaretz.co.il/captain/net/.premium-1.2414986

מה דעתכם על העניין?

בשום פנים ואופן לא להירשם כמנוי באתר האנטי-ישראלי הזה.

הנה הכתבה המלאה בחינם:

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:kR4qvYGF4ksJ:www.haaretz.co.il/captain/net/.premium-1.2414986+&cd=1&hl=en&ct=clnk&client=firefox-a

פורסם

בשום פנים ואופן לא להירשם כמנוי באתר האנטי-ישראלי הזה.1+

פורסם
ישנו הבדל עצום בין מערכת ברמת הרשת של מקום העבודה ששומרת לוגים של גלישת העובדים, כשהמידע נמצא בידי המעסיק ומקיף רק את מה שנעשה דרך הרשת של החברה, לבין מערכת כזו ברמת ספקית האינטרנט שמקיפה את כל הגלישה של כל לקוחותיה.

טוב, רק כעת ראיתי את הכתבה במלואה.

לגבי משרד זה באמת לא רלוונטי.

אבל לגבי מכשירים ניידים זו באמת חוצפה. אם החוק יעבור, אני פשוט יקח קווים בצורה עצמאית למודם ולסמארטפון, שעליהם המעסיק ישלם תוספת במשכורת.

פורסם
אם העובד דורש שעות נוספות כי הוא 'לא גומר את הפרויקט' זכותי המלאה לבדוק מה הוא כן עושה בעבודה.

אני לא פולש לו לפרטיות, הוא עושה דברים פרטיים בעבודה על המחשב שהבאתי לו למטרה מוגדרת.

הכתבה מגמתית מאוד. ובודאי הציוט המוזר מאותו ד''ר יובל לפיו זה מסוכן כי אנו יוצרים מיפוי הרגלים...

וזה אותו עיקרון של טביעת האצהע. אתה רוצה לצאת מהעבודה? זכותו של הבוס לדעת על מה הוא משלם לך את מיטב כספו..

אתה רוצה לראות 'תקוף תעשה ביגועים' בזמן העבודה? זכותו של הבוס לדרוש שלא תתחבא במשרדך ותשתמט מעבודה.

הבוס לא מעלים חצאי ימים של משכורת נכון?! תהיה ישר כמוהו, או לפחות אל תתלונן שדורשים ממך להיות ישר כמוהו.

למה לעצור פה? אם העובד משתמש בשירותים הפרטיים של החברה בזמן שאתה משלם לו אז זו זכותך להציב 10 מצלמות וידאו בשרותי הגברים והנשים, אם העובד נמצא יותר מדי בשרותים או חס וחלילה מאונן שם על החשבון המעסיק אזי שהוא משתמט מעבודה ופוגע בפרודוקטיביות שלו עצמו באותה העת!

ובכלל, המעסיק אמור להיות רשאי לדרוש ממך להסתובב עם מיקרופון ומלווה על מנת לוודא שאתה לא מוכר סודות של החברה.

אמור להיות רשאי לדרוש ממך ללכת לרופא ולהוציא אישור מחלה ע"י רופא מוסמך של החברה על מנת לוודא שאתה לא מוציא ימי מחלה סתם.

וכו' כו'.

פורסם

התחלתי לכתוב תגובה מפורטת, אבל שיניתי את דעתי ואסתפק בלקרוא לך דגנרט.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים