עבור לתוכן

התלבטות בין 2 מחשבים במה הייתם בוחרים ?

Featured Replies

פורסם

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים כבדים, צפיה בסרטים .

* גודל המסך? 15.6

* רזולוציית המסך? לא מבין בזה מה שנראה לכם לנכון ( אני מחפש משהו איכותי מאוד הבנתי ש IPS נחשב לאיכותי )

* דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת מוארת שתהיה מוארת ואיכותית ונוחה יחד עם העכבר גם כן .

* משקל רצוי? אין חשיבות .

* האם נדרש זמן סוללה ארוך? סוללה חזקה ושקטה ואמינה לגבי טווחים של זמן כראות עינכם .

* האם יש צורך ביציאות מיוחדות? כמה שיותר שבמידה ואני יהיה זקוק לא יחסר .

* Bluetooth? לא מתנגד .

* גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? העדפה לכונן 250GB SSD מהיר ! במידה ולא ניתן אז 1T 7200 RPM

* כונן אופטי? צורב DVD

* האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא

* האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן מאוד חשוב לי האחריות איסוף מבית הלקוח אחריות ושירות כמה שיותר אמין .

* האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא

* האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא

* כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם : מסך מגע , win 8.1 64bit , מעבד i7 חזק , זכרון 8GB ויותר , מצלמה ומיקרופון מובנים , מערכת סאונד איכותית

קישור השוואה : http://ksp.co.il/?list_compare=.24024..22660.

המחשב לא בשבילי . אני מנסה לעזור למישהו .

תודה .

- - - תגובה אוחדה: - - -

לגבי המסך מגע לא חובה !

פורסם
  • מחבר

?

פורסם

1. תקציב?

2. רק לידע כללי, סוללה מן הסתם תהיה שקטה...

3. הלנובו דגם יחסית חדש ולכן אין עליו יותר מידי ביקורות. עם זאת, מדובר על מסך שעשוי להיות בעייתי עבור גיימר (נעול ל-48 הרץ, יש כאלה שירגישו בזה) והביקורות שכן יש פושרות עד סבירות.

פורסם
  • מחבר

1. 5500 ש"ח .

אפשר תשובה מובנת יותר ...

במה לבחור ?

פורסם

אם אלו שתי האפשרויות היחידות, באסוס לדעתי. כמו שכתבתי, הלנובו דגם חדש ואין עליו הרבה ביקורות - ואלו שכן יש, לא מאוד טובות.

בנוסף, כיוון שיש עוד 500 שקל - הייתי רוכש SSD של 256 ג'יגה ומתקין אותו במקום הדיסק החיצוני:

http://www.plonter.co.il/detail.tmpl?sku=CT256MX100SSD1

(לא ברור לי אם ניתן להוציא את הדיסק הכונן מהמחשב - אם כן, ניתן לקנות באיביי תמורת סכום זעום מגירה לכונן קשיח במקום הצורב ולשים בה את הכון של ה-750 ג'יגה, ותמורת סכום דומה ניתן לקנות מגירה ולשים בה את הצורב ככה שישמש כצוב חיצוני).

יש לי הסתייגות אחת - בלנובו כרטיס המסך חזק יותר. מטרת המחשב היא משחקים כבדים ולכן יש לזה משמעות. הכרטיס טוב יותר לא בצורה מטורפת, אבל אולי אפשר יהיה לשחק בהגדרות קצת יותר גבוהות. למרות זאת, תשכח מלשחק במשחקים מודרניים בהגדרות הכי גבוהות ברזולוציה הכי גבוהה של המסך של הלנובו (4K).

ב-Overall, האסוס מחשב טוב יותר, אבל זו נקודה שחשוב לשים לב אליה.

פורסם
  • מחבר

במידה ואלו לא היו 2 האפשרויות היחידות במה הייתה בוחר ? חשוב מעבד חזק , וזיכרון גבוה , מסך איכותי לעבודה ממושכת ומאומצת . שיתאים לדרישות שרשומות למעלה .

נראה לפי התשובה שלך שיש לך אפשרויות אחרות שהייתה מעדיף .

פורסם

אממ.. רשמת שאתה רוצה מסך מגע במחשב.

האסוס שבחרת הוא ללא מסך מגע.

יש לו 2 גרסאות, עם מסך מגע (מסך מבריק), ללא מסך מגע (מסך מט).

בין השאר, אם אין לך סיבה מיוחדת לקנות ב-KSP, אז האסוס שם יקר יותר מאשר בחנויות אחרות.

ללא מסך מגע = 4,800 (מגיע עם דיסק קשיח 750GBׂׂ)

עם מסך מגע = 5,200 (מגיע עם דיסק קשיח 1TB)

מומלץ מאד כפי שהגיבו - לקנות SSD ולהתקין אותו במקום הצורב לשיפור הביצועים של המחשב.

פורסם

קצת לוקח את דבריי בחזרה. לאחר פרסום ביקורת מאוד מפורטת על ה-Y50-70, הוא נראה יותר טוב ממה שחשבתי:

http://www.notebookcheck.net/Lenovo-IdeaPad-Y50-70-59424712-Notebook-Review-Update.124754.0.html

מדברים על זה שה-chasis שלו מרגיש זול, ועוד כל מיני חסרונות שקשורים להנדסת אנוש (מקלדת שיכולה להיות טובה יותר, אין כפתורים ייעודיים לווליום וכו') ושהמסך could be better, אבל בסה"כ הוא אחלה.

פורסם

איזה כיף, בדיוק שאני בהתלבטות הזו הגיעה הביקורת...אני בדילמה דומה לפותח השרשור (אבל מחשב שמיועד ל CAD), ועל פניו נראה שהאסוס מנצח מבחינת מפרט מול מחיר.

אבל יש משהו שאני לא מבין.

הדילמה הזו חוזרת על עצמה פה מעל דפי הפורום, ונראה שהמגיבים לרוב פשוט מתעלמים מהשרות הלא קיים של אסוס. נכון, הטררם היה לפני חצי שנה אבל כמה כבר יכול להשתנות בפרק זמן הזה(אגב בפייסבוק שלהם לא נראה שהשתנה הרבה)?

על פניו נראה שאסוס משלבים מחשבים לא אמינים בעליל עם שרות זוועתי בכל קנה מידה, אתם לא חושבים שיש לתת לכך משקל משמעותי בהחלטה?

פורסם

לי אישית היה ניסיון תקין לחלוטין עם אסוס (עשו את מה שהיו צריכים לעשות ואפילו קצת מעבר - החליפו על חשבונם מסגרת של מסך שנשברה למרות שזה בכלל לא באחריות). לא יודע מאיפה כל התלונות מגיעות.

חוץ מזה, מי אמר שהמחשבים שלהם לא אמינים? אני מכיר המון אנשים עם מחשבים מיצרנים שונים ומעולם לא שמתי לב שאנשים עם מחשבי ASUS מתלוננים יותר מאחרים. אם כבר דווקא על לנובו שמעתי כמה וכמה פעמים על איכות בניה לקויה.

פורסם

ודאי ברור לך שהעובדה שלך היה ניסיון טוב אינה אומרת דבר, מדובר על מקרה אחד מני רבים. הכתבה שנעשתה עליהם הייתה מאוד לא מחמיאה והביאה דוגמאות רבות ושונות, וכמות הטוקבקים הארסיים הייתה מכובדת מאוד גם כן. כנ"ל גם בפייסבוק שלהם כאמור. נראה לי שצריך לכלול את ההימור הזה בתחשיב, זה הכל.

לי אישית זה הוריד אותם מכלל אופציה כי אני צריך נייד לעבודה יומיומית מקצועית, אני לא יכול להעלות על הדעת מצב שבו ייקחו לי את המחשב לחודש+. גם לא לכמה ימים.

פורסם

מי שצריך אחריות מהיום למחר צריך לרכוש מחשב עם אחריות בבית הלקוח, ואת זה יש בצורה רחבה רק אצל דל ודגמים יקרים של יצרנים אחרים.

פורסם

כמה זמן לתיקון נחשב סביר?

פורסם

תלוי בשימוש של המחשב. אם זה מחשב שהוא חשוב לעבודה אז 24 שעות וגם זה הרבה. אם זה מחשב שאין לו חשיבות מהיות למחר אז גם שבוע-שניים זה נסבל. אל תשכח גם שזה מאוד אינדיבידואלי ומה שנראה סביר לי, לא יהיה סביר לך.

בכל מקרה, גנבנו לבחור את השרשור לגמרי...

פורסם

הכוונה בשאלתי הייתה כמה זמן נחשב לסביר כששופטים שירות של ספק זה או אחר, לא מבחינת הלקוח...

בכל מקרה בחזרה לנושא השרשור, סתם נתתי את עצמי כדוגמא ולזה התייחסת, אבל אני חוזר ואומר שלדעתי שירות כזה גרוע צריך לגרום לכל אחד לשקול שנית. גם למי שרק משחק ורואה סרטים במחשב.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים