עבור לתוכן

מתחים של זיכרונות

Featured Replies

פורסם

שלום לכם

רציתי לדעת האם זיכרונות שעובדים במתח 1.35V מומלצים יותר מזיכרונות שעובדים במתח 1.65V או שהפוך ?

יש לי מעבד I5 750

ולוח אם ASUS P7P55D EVO

ורציתי לדעת אם אני יכול להרכיב לו זיכרונות שצריכים מתח של 1.35V או עדיף של 1.65V

יש לי עכשיו במחשב את הזיכרונות האלה 1.65V g.skill f3-12800cl7d-4gbrh

ורציתי להחליף אותם בשתי קיטים של

1.35V g.skill f3-12800cl7d-4gbeco

פורסם

1. אם אתה רוצה להחליף זיכרון אך ורק בגלל המתח שלו - זה יהיה בזבוז כסף.

2. אם אתה רוצה להוסיף זיכרון, בד"כ יש להוסיף זיכרון שעובד באותו מתח כמו הזיכרון הקיים, אחרת ייתכן שהמחשב לא יעבוד (אם המתח נמוך מדיי, אז ייתכן הזיכרון שדורש מתח גבוה יותר לא יעבוד, ואם המתח גבוה מדיי, הזיכרון שדורש מתח נמוך יותר עלול להישרף).

3. אם אתה עושה המהרה לזיכרון, אז אני מניח שזיכרון שדורש מתח נמוך יותר יהיה יותר מתאים, כי אז פליטת החום שלו תהיה קטנה יותר.

לידע כללי - רוב זיכרונות ה DDR3 עובדים היום במתח של 1.5V.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה.

יש לי עכשיו את הזיכרונות האלה 1.65V g.skill f3-12800cl7d-4gbrh

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820231279

ואני לא מוצא בשום מקום זיכרונות נוספים כאלה כדי להוסיף.

הזיכרונות הכי דומים שמצאתי הם 1.6V g.skill f3-12800cl7d-4gbrm

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820231303&cm_re=G.SKILL_F3-12800CL7D-4GBRm-_-20-231-303-_-Product

חשבתי אולי במקום מה שיש לי עכשיו לקנות 4 כרטיסי זיכרון זהים (משומשים )

1.35V g.skill f3-12800cl7d-4gbeco

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820231321&cm_re=f3-12800cl7d-4gbeco-_-20-231-321-_-Product

מה עדיף?

נערך על-ידי bora8

פורסם

לפי החוברת של הלוח שלך (עמוד 77 או 3-17), טווח המתח האפשרי לזיכרון נע בין 1.5V ל 2.5V (מאד לא מומלץ לבחור מתח הגבוה מ 1.65V).

פורסם
  • מחבר

אז אתה ממליץ לא להתעסק אם זיכרונות של 1.35V למרות שהם מופיעים באתר שהם מתאימים ללוח שלי?

פורסם

smalul אני יודע שאתה הולך הכי "לפי הספר" אבל יש מצב שללכת על מתח נמוך יותר יהיה רעיון לא רע,

bora8 מה המטרה שלך בהחלפת הזיכרון?

1. אם אתה רוצה להחליף זיכרון אך ורק בגלל המתח שלו - זה יהיה בזבוז כסף.

2. אם אתה רוצה להוסיף זיכרון, בד"כ יש להוסיף זיכרון שעובד באותו מתח כמו הזיכרון הקיים, אחרת ייתכן שהמחשב לא יעבוד (אם המתח נמוך מדיי, אז ייתכן הזיכרון שדורש מתח גבוה יותר לא יעבוד, ואם המתח גבוה מדיי, הזיכרון שדורש מתח נמוך יותר עלול להישרף).

3. אם אתה עושה המהרה לזיכרון, אז אני מניח שזיכרון שדורש מתח נמוך יותר יהיה יותר מתאים, כי אז פליטת החום שלו תהיה קטנה יותר.

אם זה אחד מאפשרויות 1,2 עזוב את עניין הזיכרון עם המתח הנמוך.

אם זה 3 זה יהיה רעיון טוב מניסיוני האישי, רק רצויה בדיקה מקדימה כמו ש smalul אמר לגבי טווחי הזיכרון בספר של הלוח שלך, כנס לביוס ועמוד על האופציה של מתח הזיכרון, בצד ימין יהיה כתוב הטווח המקובל על הלוח לזכרונות ותגיד לנו מהו?

samlul אני לא הכי סומך על החוברת במקרה הזה כי אצלי למשל בביוס הוא מראה טווחים נמוכים יותר ממה שרשום בחוברת.

פורסם
  • מחבר

יש לי עכשיו קיט של 2X2GB

ורציתי להוסיף קיט נוסף כדי שיהיה לי 8GB במקום 4GB שיש לי עכשיו.

האופציה הראשונה לקנות קיט נוסף כמו שלי (לא מצאתי קיט אותו דבר בדיוק)

והאופציה השנייה שלי להחליף את הזיכרון שיש לי עכשיו לזיכרון אחר של 8GB

פשוט רוצים למכור לי 2 קיטים 1.35Vמשומשים סה"כ 8GB אני חושב במחיר טוב

מה עדיף?

נערך על-ידי bora8

פורסם

באיזה מחיר?

פורסם

האופציה הזולה:

להוריד את המתח לזכרונות הקיימים ל1.5V (אם אתה רץ על 1066MHZ) שזה ברירת המחדל של הלוח שלך. ואם זה יציב לקנות קיט נוסף של 2X2GB או 1X4GB (תלוי מה זול יותר) במתח של 1.5V והכל בסדר.

*דורש התעסקות וקצת כאב ראש.

האופציה הפחות זולה:

להחליף את הזכרונות הקיימים לגמרי בקיט של 2X4GB או שני קיטים של 2X2GB והכל בסדר.

*הדרך הקלה.

אם הלכת על האופציה השנייה אז להשוות מחיר בין הקיט עם המתח הנמוך למתח הגבוהה ובחור בזול במידה וoc לא מעניין אותך. אם oc מעניין אז בדוק בביס מה טווח המתחים של הזיכרון (מה שהזכרתי למעלה). ולהחליט בהתאם.

פורסם

@AvlK

אתה צודק לגבי המתחים והחוברת - בחוברת כתוב במפורש:

[DRAM Voltage [Auto

.Allows you to set the DRAM voltage. The values range from 1.50V to 2.5V with 0.0125V interval

אבל לפי התמונה המצורפת טווח הערכים ל DRAM Voltage הוא בין 1.2V ל 2.5V.

זה אומר שכנראה כן ניתן להשתמש בזיכרונות של 1.35V בלוח הזה (ASUS P7P55D EVO).

בקשר למתח של 1.35V - אני מניח שמתח נמוך יותר טוב יותר גם מבחינת צריכת ההספק, גם מבחינת פליטת החום וגם מבחינת המתחים ברכיבים המחוברים לזיכרון (בעיקר בקר הזיכרון, שבד"כ נמצא במעבד). העניין הוא שרוב זיכרונות ה DDR3 כיום עובדים במתח של 1.5V (ויש כאלה שעובדים במתח של 1.65V), ולא בטוח שניתן לשלב בינהם. לכן אם כבר יש זיכרון קיים לדעתי לא שווה להחליף אותו אך ורק בגלל המתח.

@bora8

זיכרון של 8GB במודול בודד ניתן למצוא בפחות מ-350 ש"ח, אבל אתה כנראה לא יכול להשתמש במודול של 8GB בלוח שלך (לא בטוח לחלוטין שהדבר לא אפשרי, זה דורש בדיקה). זיכרון זהה (אותה חברה, אותם תזמונים וכד') של 8GB ב-2 מודולים של 4GB כל אחד בד"כ עולה קצת יותר (אני רואה שבפלונטר הכי זול יש את ה Zeppelin 8GB (2x4GB) DDR3 PC3-12800 - CL11 - DDR3-1600 - 1.5V (קישור) בכמעט 350 ש"ח וב KSP יש לך את ה G.Skill Aegis 2x4GB DDR3 1600Mhz PC3-12800 (קישור) ב-380 ש"ח). אם מציעים לך 4GB של זיכרון משומש ב-200-250 ש"ח, זה לא שווה את המחיר. אם מדובר על 200-250 ש"ח ל 8GB ב-2 מודולים של 4GB כל אחד, אז אתה צריך להחליט האם שווה לך לחסוך 100-150 ש"ח שכן נושא האחריות משחק פה תפקיד.

פורסם

smalul אני גם רואה עכשיו את התמונה ואכן כך זה אצלי, בכל מקרה סיכמת לפותח השרשור את האפשרויות שלו הכי טוב שאפשר:xyxthumbs:.

מפה הוא יבחר...

פורסם
  • מחבר

הציעו לי 4x2GB ב 200-250 שקל

Cl7-8-7-24

נערך על-ידי bora8

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים