עבור לתוכן

התאמת מעבד ללוח אם

Featured Replies

פורסם

שלום.

יש לי מעבד 775 של אסוס שהיה מורכב על לוח אם דגם p5kpl.

השאלה שלי היא איך אני יכול לדעת אם המעבד הזה יתאים ללוח אם דגם dx6100 של hp.

תודה.

פורסם

קודם כל - אין דבר כזה מעבד של ASUS - יש מעבד של אינטל לסוקט 775. הלוח P5KPL הוא של ASUS.

אני רואה שיש מחשב של HP בשם HP Compaq Business Desktop dx6100 Microtower (קישור). לפי עמוד זה ערכת השבבים בלוח שבמחשב זה היא 915G. אם המעבד הוא חדש יותר מאשר פנטיום 4, סביר להניח שהוא לא יתאים, שלא לדבר על מעבדי ה Core2Duo. בנוסף, גם אם המעבד מתאים לערכת השבבים, עדיין יכולות להיות מספר בעיות:

א. ייתכן שבמחשב של HP המעבד בכלל מולחם על הלוח, כך שאי אפשר להחליפו.

ב. ייתכן שהחלפת המעבד דורשת גם עדכון ביוס, דבר שיכול להיות בעייתי בלוחות כאלו (גם מאד ישנים וגם מגיעים כחלק מ"חבילת מחשב"). אני לא רואה בעמוד הנ"ל רשימת מעבדים נתמכים מלבד השורה: "Intel Pentium 4 and Intel Celeron processors".

ג. אני יודע שגם אם ערכת השבבים מתאימה, לא כל לוח בעל ערכת שבבים כזו יכול להפעיל מעבד Core2Duo בגלל שיש צורך במערכת כח אחרת. יכול להיות שהדבר רלוונטי גם למעבדים יותר ישנים כמו הפנטיום 4.

פורסם
  • מחבר
קודם כל - אין דבר כזה מעבד של ASUS - יש מעבד של אינטל לסוקט 775. הלוח P5KPL הוא של ASUS.

אני רואה שיש מחשב של HP בשם HP Compaq Business Desktop dx6100 Microtower (קישור). לפי עמוד זה ערכת השבבים בלוח שבמחשב זה היא 915G. אם המעבד הוא חדש יותר מאשר פנטיום 4, סביר להניח שהוא לא יתאים, שלא לדבר על מעבדי ה Core2Duo. בנוסף, גם אם המעבד מתאים לערכת השבבים, עדיין יכולות להיות מספר בעיות:

א. ייתכן שבמחשב של HP המעבד בכלל מולחם על הלוח, כך שאי אפשר להחליפו.

ב. ייתכן שהחלפת המעבד דורשת גם עדכון ביוס, דבר שיכול להיות בעייתי בלוחות כאלו (גם מאד ישנים וגם מגיעים כחלק מ"חבילת מחשב"). אני לא רואה בעמוד הנ"ל רשימת מעבדים נתמכים מלבד השורה: "Intel Pentium 4 and Intel Celeron processors".

ג. אני יודע שגם אם ערכת השבבים מתאימה, לא כל לוח בעל ערכת שבבים כזו יכול להפעיל מעבד Core2Duo בגלל שיש צורך במערכת כח אחרת. יכול להיות שהדבר רלוונטי גם למעבדים יותר ישנים כמו הפנטיום 4.

אז איזה לוח אם עדיף p5kpl או dx6100?

ואני יודע שאפשר לבדוק באתר היצרן.בשביל לקבוע אם מעבד מתאים ללוח האם.

איך אני בודק שם?

נערך על-ידי eliom

פורסם

אתר הלוח P5KPL של Asus:

http://www.asus.com/Motherboards/P5KPL/

אם אתה רוצה לראות את רשימת המעבדים הנתמכים ע"י הלוח הזה, אתה יכול למצוא אותה בחלק ה support (קישור).

אני לא מוצא לוח בשם dx6100, אבל כאמור יש מחשב בשם dx6100 של HP שיש לו לוח בעל ערכת שבבים 915G. אתה יכול למצוא את החוברת של המחשב בקישור הזה, אבל אני לא רואה בשום מקום את רשימת המעבדים הנתמכים ע"י הלוח שבמחשב כזה. למעשה אני בכלל לא בטוח שמדובר בסוקט 775 (יש לוחות עם ערכת השבבים 915 וסוקט 478) וכמו כן אני לא יודע אם נעשה בו שימוש בזיכרון DDR או DDR2 (יש מספר גירסאות למחשב הזה וחלקן עושות שימוש ב DDR2). יכול להיות שהמידע הזה קיים באתר במקום כלשהו, אבל אני לא יכול לעבור על כל חוברת וכל עמוד באתר של HP בכדי למצוא אותו.

בגדול, הלוח היותר טוב הוא ה P5KPL של Asus - הוא חדש יותר, תומך ביותר מעבדים, ומבוסס על ערכת שבבים חדשה יותר. מעשית - מדובר בשני לוחות ישנים, כך שממש אין טעם להשקיע בהם אלא אם אין ברירה (או שיש לך כבר את כל הרכיבים הדרושים).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים