עבור לתוכן

התלבטות לגבי לוח אם חדש

Featured Replies

פורסם

אני מתלבט לקנות לוח אם חדש, מתוכנן לעשות oc והוא יהיה מחובר לקירור מים שנבנה בעתיד הקרוב (ממש קרוב).

עכשיו בגדול התלבטות שלי היא לגבי לוח אם שיש לו יציאת pcie x1 אני חייב את זה לכרטיס קול שיש לי. הכרטיס קול משמש להקלטות ואין לי אפשרות לוותר עליו בשלב זה.

ובנוסף יש לי עוד כונן ssd מסוג revodrive של ocz שמחובר ביציאת pcie x1.

ראיתי בלוחות אם של asus שיש להם pcie x2 ושניסיתי לחפש אליו מידע, ראיתי שזה מורכב משתי pcie x1, האם יש אפשרות לחבר את הכרטיס קול/כונן ssd עליו?

בגדול מבחינת גודל לא משנה לי, כרגע יש לי מארז של fractal design מדגם arc midi, עליו כנראה שהמחשב כולם ילך לאחי, אז כנראה שאני אקנה מארז חדש (corsair 550d או corsair air 540).

בגדול התקציב עד 1100₪.

בנוסף אני מחבר 6 hdd ועוד ssd 1

אז ככה שחשוב שיהיה כמה שיותר יציאות sata3.

פורסם

כדאי שתציין איזו חומרה תחובר למחשב ובפרט איזה מעבד בכדי שנדע באיזה סוקט יעשה שימוש ומה בדיוק התכונות הדרושות מהלוח.

כרגע הבנתי שאתה רוצה לוח שתומך בהמהרה עם לפחות 7 חיבורי SATA ולפחות חריץ הרחבה אחד מסוג PCI-E X1, אבל בלי לדעת באיזה סוקט מדובר אי אפשר לעזור לך.

אגב, כרטיס בגודל PCI-E X1 יתאים לכל חריץ הרחבה מסוג PCI-E, כולל PCI-E X16. היום יש הרבה לוחות בעלי שניים או יותר חריצי הרחבה מסוג PCI-E X16 כאשר מטרתם העיקרית היא לאפשר מערך של כרטיסי מסך, אבל אין מניעה להשתמש בחריצי הרחבה אלו לחיבור כרטיסי הרחבה אחרים.

פורסם
  • מחבר

קניתי מעבד דרך חבר מאינטל המעבד הוא I7 4790K.

ללוח אם אמורים להתחבר שני כרטיסים זיכרונות של CORSAIR מדגם platinum dominator בגודל 8GB כל אחד במהירות של 1866MHz.

בגדול יש לי התלבטות בין MSI GAMING 7 לבין ASUS ROG RANGER

פורסם

אתר הלוח MSI Z97 GAMING 7:

http://www.msi.com/product/mb/Z97-GAMING-7.html

אתר הלוח Asus MAXIMUS VII Ranger:

www.asus.com/Motherboards/MAXIMUS_VII_RANGER

אם ההתלבטות שלך היא בין שני הלוחות הנ"ל, לפי התכונות שלהם הלוח של MSI עדיף. למעשה את הלוח של Asus אפשר לפסול כי יש לו רק 6 חיבורי SATA ואתה צריך לפחות 7...

הכנתי לך טבלה המשווה בין התכונות של הלוחות הנ"ל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים